Mystirios Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Πολιτική της μικρομαλακής είναι να υπάρχει τουλάχιστο swap=physical memory ωστε αμα κρασάρει το σύστημα να μπορεί να γίνει dump η μνήμη στο σκληρό για να γίνει error report. H swap πάντως γενικά έχει λόγο ύπαρξης για να μη τιγκάρει η φυσική μνήμη.Πριν τιγκάρει η μνήμη μεταφέρονται κομμάτια της που δε πολυχρησιμοποιούνται στο σκληρό , ο οποίος είναι πολύυυυ πιο αργός απο τη μνήμη (C:\pagefile.sys opoy C το partition tis egatastasis) ωστε να αδειάσει γιατί αμα ένα πρόγραμμα ζητήσει μνήμη και δε του διατεθεί απο το λειτουργικό , θα κρασάρει άσχημα κατα πάσα πιθανότητα. Αμα κάποιος έχει τουλάχιστο 1G μνήμη δε βρίσκω νόημα ύπαρξης swap εκτος κι αν καταφέρνει να τη τιγκάρει. Γενικά πάντως χρησιμοποιείται swap χωρίς λόγο απ'οτι έχω πρακτικά καταλάβει και προσωπικά το χω στο min χωρίς να χα ποτέ πρόβλημα ΥΓ : για να ρυθμίσετε το swap my computer(right click) -> properties -> advanced -> performance(settings) -> advanced -> virtual memory (change)
capthookb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 nai ok exeis dikia den to tiposa swsta pantos kapios edw eixe pei k to eixa diabsei kapou (den 8imame pou) oti ta win aplononte se osi ram exeis k afinoun poli ligi eleu8eri twra gia to swap otnos xrisimopieite Αυτό γίνεται στο Linux, όχι σε Windows. Δηλαδή αν έχεις 2GΒ και Windows θα είναι κατηλημένη μόνο όση χρειάζεται από τα προγράμματα και νομίζω θα χρησιμοποιήσει και λιγο swap. Ενώ στο Linux θα χρησιμοποιηθούν σχεδόν και τα 2 GB σε cache συστήματος ώστε να έχει καλύτερες επιδόσεις ο υπολογιστής. Αφού υπάρχει, ας μην πάει χαμένη...
mourlos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 mallon eimai eksairesi..giati parolo pou xrisimpoiw varia programata kai asxoloume me polla paixnidia....panta se idle katastasi to pc den xrisimopiei parapanw apo 325 mb me synoliki RAM 1GB se Win XP pro SP2....
kirimis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 για τι προβληματα μιλατε? Εχω πανω απο 2 χρονια απενεργοποιημενο το SWAP απλα γιατι δεν εχει λογο υπαρξης. Δεν ειχα ως τωρα κανενα προβλημα με κατι....
retina Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 1 gb ram exw.apla rwthsa giati polles efarmoges duskoleuontai kai psilokollane kapoies stigmes xwris na xrhsimopoioun olh thn mnhm.isws einai prepei na kanw allages sthn efarmogh na travaei perissotero,etsi den einai?alla pws?vlepw kati epiloges gia buffer size,sthn sygkekrimenh efarmogh.auto einai asxeto?
Mystirios Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 αμα κολλάνε οι εφαρμογές και έχεις μπόλικη μνήμη , δοκίμασε να κάνεις και defragment το σκληρό.(start ->programs->accessories->system tools->defragment) ΥΓ : Απορώ πως έχουν κάποιοι 300 και 400 MB μνήμης δεσμευμένα σε idle κατάσταση.πραγματικά τι τρέχει στο background?Εγω με 200-250MB δεσμευμένα σε idle χαλιέμαι :S (χωρίς ανοιχτά παράθυρα π.χ ανοιχτό browser - μόνο οτι βρίσκεται στο tray).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.