Προς το περιεχόμενο

Symfwneite me tin strofi tis Apple stin Intel?

UmbertoJeco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nomizw i erwtisi einai kseka8ari, symfwneite me to gegonos pws ta Apple exoun arxisei kai ginontai PC? Kai bebaia o Jobs mas ta eipe polu wraia stin WWDC 2006 giati pane sta Intel klp alla emena mou fainete ligo upopto kai oute polisumfwnw me auti tin allagi, allwste einai gnwsto pws oi Intel CPU exoun megalo provlima 8ermokrasias, kata tin gnwmi mou ta Mac exoun arxisei na xanoun tin tautotita tous, eseis ti pistevete? :roll:

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Afou idei einai gnosto oti se ligo kairo ola ta pc tis Apple tha trexoun Windows kai xehaste pleon to MacOs.

File mou ti na sou kanei i apple apenandi se tosa litourgika pou einai pio diadedomena kai pio gnosta apo to diko tis?

Edo tithete oikonomiko zitima(den ta vgazei pleon pera me tin paragogi Software).

H Apple exei ginei pleon eteria paragogis Hardware(afto tin esose kai oxi to litourgiko tis).

Kai fisiko einai na kanei strofi kai afti sta Windows kitazondas to sinferon tis.

Ego den synfono alla ti na kaneis synferonda einai sti mesi.

Δημοσ.
Afou idei einai gnosto oti se ligo kairo ola ta pc tis Apple tha trexoun Windows kai xehaste pleon to MacOs.

δε νομίζω να έχουν τόσο @@ες μέσα στην εταιρία .

τράβηξε την προσοχή αρκετών με αυτή τη κίνη-ση, -σεις

ο τάδε που χρησιμοποιεί τις κερκόπορτες κάνει άμεση σύγκριση[που αναγκαστικά με τα win θα

διπλασιάζει κάθε χρονιά τη μνήμη για να αντέχει το antivirus{+40 E αξία αγοράς}

μπλά μπλά οπότε θα του τραβήξει τη προσοχή το MacOs.

Δημοσ.

Kala iremise Polidis, mporei nai men na mporeis na trexeis Microjunk Windoze me to boot camp kai tous intel CPU pleon auto omws den simainei pws 8a katargi8ei to Mac OS (episima oi Mac user pagkosmia einai 19M apo tous opoious 500.000 pou agorasan prosfata einai neoi sto Mac, den einai da kai mikros ari8mos), alliws giati na mpoun ston kopo na vgaloun to Leopard? Tsampa leuta. Pantws gegonos einai pws olo kai pio poly PCizoun ta Mac, oxi bebaia stin poiotita tou Hardware (an eksairesoume ton Intel CPU) alla sto feeling tou OS, exei ginei arketa pio filiko gia Windoze flippers, polu isws anafer8oun sto dock, egw to vriskw polu omorfo kai xrisimo, sto MacLand px to krazoun alla den katalabainw giati.

P.S Pantws apo plevras Hardware elpizw stin kainouria ekdosi tou MacBook Pro na yparxei pio usxiri karta grafikwn.

Δημοσ.

ΧΑΧΑ!!!

Ego hremos eimai!!!!!

Gia na doume pou tha paei i istoria afti.

Ma fisika den tha katargithi to MacOs pros to paron alla to exei ipopsi tis i eteria gia to melon.

Alloste to ipe kai o Jobs oti eimaste pleon eteria "Hardware".

kseris pos metafrazete afto?edo se thelo!!!!

Pandos to mono sigouro einai oti ta pcia tis Apple tha trexoun Windows se ligo kairo ite to thes ite oxi.

• Super Moderators
Δημοσ.

Χαχαχαχα, καλό, καλό!!! Άλλα τέτοια ανέκδοτα ξέρεις; :mrgreen:

File mou ti na sou kanei i apple apenandi se tosa litourgika pou einai pio diadedomena kai pio gnosta apo to diko tis?

Έλα ντε, τριάντα χρόνια τώρα έχει επιζήσει με διαφορετικά λειτουργικά, τι να σου κάνει τώρα;

Α, είσαι διασκεδαστικός! :mrgreen:

Edo tithete oikonomiko zitima(den ta vgazei pleon pera me tin paragogi Software).

H Apple exei ginei pleon eteria paragogis Hardware(afto tin esose kai oxi to litourgiko tis).

Kai fisiko einai na kanei strofi kai afti sta Windows kitazondas to sinferon tis.

Προφανώς μόνο ακουστά την έχεις την Apple. :)

ΠΟΤΕ δεν έβγαζε λεφτά από το software - αν έβγαζε και ήταν software εταιρεία, θα μοίραζε το MacOS δεξιά κι αριστερά. Η εταιρεία ήταν ΠΑΝΤΑ εταιρεία παραγωγής hardware. Τώρα βρήκε να αλλάξει;

Είσαι διασκεδαστικά άσχετος. :)

Δημοσ.
Alloste to ipe kai o Jobs oti eimaste pleon eteria "Hardware".

MacOS X (Το καλύτερο λειτουργικό στον κόσμο.)

iLife

iWork

Final Cut

DVD Studio Pro

Motion

Shake

Live Type

Soundtrack Pro

Aperture

XCode

και έρχονται και άλλα...

Πολλά δεν είναι για εταιρία hardware; ;-)

Δημοσ.
Χαχαχαχα, καλό, καλό!!! Άλλα τέτοια ανέκδοτα ξέρεις; :mrgreen:

Έλα ντε, τριάντα χρόνια τώρα έχει επιζήσει με διαφορετικά λειτουργικά, τι να σου κάνει τώρα;

Α, είσαι διασκεδαστικός! :mrgreen:

Προφανώς μόνο ακουστά την έχεις την Apple. :)

ΠΟΤΕ δεν έβγαζε λεφτά από το software - αν έβγαζε και ήταν software εταιρεία, θα μοίραζε το MacOS δεξιά κι αριστερά. Η εταιρεία ήταν ΠΑΝΤΑ εταιρεία παραγωγής hardware. Τώρα βρήκε να αλλάξει;

Είσαι διασκεδαστικά άσχετος. :)

Filtate Mod paredwse Prin arxiseis tis ironeies kala tha einai na eise pio enimeromenos.An kai Applelakias den se vrisko enimeromeno file mou.

Ego prosopika efiga edo kai arketo kairo apo ton kosmo ton Mac(kirios gia logous epangelmatikous)

alla matheno tis exelixeis tis eteries opote mporo kai exo xrono.

Ara afta pou leo den einai katevata tou mialou mou alla piges(pou thelo na pistevo engires).

Paratheto parakato kimeno pou mou irthe me Email prin 4-5 meres.

Τα Windows θα αντικαταστήσουν το MacOS της Apple

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί. Οι φήμες θέλουν την apple να κάνει ακόμα μια στροφή 180 μηρών συμπληρώνοντας πλέον την ολική της μεταστροφή στα «όμορφα» pc γνωστά ως IBM συμβατά!

Τα πρώρα σημάδια και οι φήμες άρχισαν με την έλευση των Mac στη πλατφόρμα της Intel , λίγους μήνες αργότερα οι χρήστες κατάφεραν να εγκαταστήσουν τα «απαρχαιωμένα» Windows XP στους νέους Mac-intel και η apple με μια πρωτοφανή κίνηση παρουσίασε το bootcamp που επιτρέπει τη ταυτόχρονη εγκατάσταση τόσο των Windows όσο και του MacOS X στους υπολογιστές της.

Η πιθανότερη ημερομηνία για τη μεταστροφή της apple στο λειτουργικό της Microsoft είναι 6 με 12 μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία των νέων Windows Vista (ίσως και μετά τη κυκλοφορία του πρώτου service pack). Για τους Macintosh θα κυκλοφορεί μια βελτιωμένη οπτικά και λειτουργικά έκδοση των Windows Vista η οποία θα εξομοιώνει κατά κάποιο τρόπο της εμπειρία mac , προσφέροντας όμως απόλυτη συμβατότητα με τις υπόλοιπες εκδόσεις των Windows.

Οι ίδιες πηγές θέλουν η ανάπτυξη και η υποστήριξη του MacOS X από τη μεριά της apple να συνεχιστεί έως και τα τέλη του 2010 οπότε και θα διακοπεί πλήρως η παραγωγή του και θα εδραιωθούν τα βελτιστοποιημένα Windows ως η ιδανική λύση για τους mac.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το MacOS είναι πολλά και σε διαφορετικούς τομείς αλλά ο κύριος τομέας είναι ο οικονομικός αφού η ανάπτυξη του κοστίζει όσο και η ανάπτυξη των Windows με τη διαφορά ότι η apple δεν διαθέτει την οικονομική επιφάνεια της Microsoft.

Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι ο Steve Jobs εδώ και δεκαετίες διαμηνύει ότι η apple είναι μια εταιρία Hardware και όχι Software τότε οι φήμες μάλλον αργά η γρήγορα θα επιβεβαιωθούν. Μη ξεχνάμε ότι η apple κατάφερε ουσιαστικά να ορθοποδήσει λίγο πριν τη καταστροφή λιγότερο με τους imac και περισσότερο με το δημοφιλέστατο ipod και το ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής itunes που κατέχουν περίπου το 90 % της παγκόσμιας αγοράς.

Μέχρι τώρα η apple στηριζόταν στην επτασφράγιστη αρχιτεκτονικής που της προσέφερε η IBM με τους επεξεργαστές PowerPC που όμως αποτελούν πλέον παρελθόν.

Μια νέα εποχή έχει αρχίσει στο home computing και οι αλλαγές μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι τεράστιες τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο software.

P.S tin pigi den tin gnorizo dioti mou irthe etsi to kimeno alla gia opion endiaferete mporo na psaxo kai na vro kai tin pigi.

No problem

Δημοσ.
180 μηρών
Για τους Macintosh θα κυκλοφορεί μια βελτιωμένη οπτικά και λειτουργικά έκδοση των Windows Vista

Η πηγή σου δεν πρέπει να είναι και αρκετά έμπειρη, αλλά κανένας πιτσιρικάς που τώρα έχει αρχίσει να μαθαίνει τον κόσμο...Φαίνεται πως δεν έχει δουλέψει στιγμή στο OSX..

Ψάξε και δες στο YouTube βιντεάκια και θα δεις ότι αυτά που ΘΑ έχουν τα Vista αύριο, το OSX τα έχει τώρα..

Η Apple από την 1η Απριλίου 1976 είναι εταιρία Hardware και τόσο χρόνια αυτό κάνει.. Προφανώς ο Jobs δεν θέλει να καταντήσει σαν την Dell..

O Gates καίγεται για Win στα Mac αλλά σιγά μην συμφωνήσει ο Jobs... Aυτό που θα συμβεί κατά την άποψή μου είναι ότι η MS θα βγάλει Vista για Mac αλλά θα πατώσει :)

EDIT:

Οι ίδιες πηγές θέλουν η ανάπτυξη και η υποστήριξη του MacOS X από τη μεριά της apple να συνεχιστεί έως και τα τέλη του 2010 οπότε και θα διακοπεί πλήρως η παραγωγή του και θα εδραιωθούν τα βελτιστοποιημένα Windows ως η ιδανική λύση για τους mac.

Βασικά τότε θα σταματήσει η υποστήριξη των PPC, μήπως αυτό θέλει να πει ο μικρός και τα έχει μπερδέψει?

Δημοσ.

POLIDIS: Την στιγμη που πιστευεις ενα email που λες και ο ιδιος οτι δεν ξερεις ποιος ειναι ο αποστολεας και συμφωνεις με αυτα που γραφει μεσα,τοτε να σου στειλω κι εγω ενα email να σου περιγραψω τις οικονομικες δυσκολιες μου , οτι ειμαι στα προ8υρα αυτοκτονιας και αλλα τετοια πιπερατα και σας ευπιστος που εισαι μπορεις να μου στειλεις 3500-4000 ευρω γιατι 8α βαλω τελος στην ζωη μου.

Να γελασω τωρα η μετα?

θα μας παρουν με τις ντοματες ( ειναι και ακριβες).

Δημοσ.

Δεν υπάρχει μόνο πορεία Mac--->PC αλλά και PC-->Mac και Linux-->PC και άλλα πολλά ή για να μην μακρυγορούμε υπάρχει απλά μια σύγκλιση όλων μεταξύ τους.

Γιατί; Οσον αφορά το software διότι...

1. Υπάρχει πια το διαδίκτυο σαν κοινό σημείο όλων των λειτουργικών

2. Υπάρχει πια πρόνοια για συμβατότητα διαφορετικών συστημάτων

3. Κανείς δεν είναι διατεθιμένος να "αποκλειστεί" ως ο μόνος διαφορετικός ή μη συμβατός

Οσον αφορά το hardware να πως τα εξής:

1. Ναι μεν η Apple είναι εταιρεία hardware αλλά όχι μόνο. Είναι μια εταιρεία hardware που χρησιμοποιεί το software που η ίδια φτιάχνει για την προώθηση του δικού της hardware. Ετσι απέχει παρασάγκας από μια εταιρεία απλά hardware.

2. Ναι, η apple χρησιμοποιεί τώρα intel επεξεργαστές και μάλλον θα της βγει σε καλό διότι προσφέρει πιο ανταγωνιστικά προϊόντα από την ΙΒΜ.

Σχετικά με το μέλλον του MacOS πιστεύω ότι αποκλείεται η apple να το παρατήσει για τους εξής λόγους:

1. Είναι μια εταιρεία που βασίζεται κατεξοχήν στην "πίστη των πελατών της" ήτοι όποιος πήρε Mac θα ξαναπάρει κτλ. ΔΕΝ θα απογοητεύσει έτσι εύκολα τους πιστούς πελάτες.

2. Αν δεν κρατήσει το MacOS χάνει το καθεαυτό της πλεονέκτημα που ήταν ότι χρησιμοποιούσε το software για να προωθήσει το hardware. Αν η Apple πουλάει υπολογιστές με windows τότε απλά δε θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους ασιάτες με τις φθηνότερες τιμές οι οποίοι έχουν αρχίσει να ξυπνάνε και σε θέματα design.

3. Γιατί να το παρατήσει τώρα που έχουν αύξηση οι πωλήσεις της και υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρεύμα να βγαίνουν εκδόσεις πολλών προγραμμάτων για MacOSX; Επίσης, το ρεύμα του open source είναι υπέρ του MacOSX καθώς τα σημαντικά open source projects έχουν την τάση να συμπεριλαμβάνουν το MacOSX στις διαθέσιμες εκδόσεις. Με άλλα λόγια το timing σε συμβατότητα, ύπαρξη λογισμικού και άλλα είναι τώρα καλύτερο από ποτέ. Γιατί ΤΩΡΑ να αφήσει το MacOSX;

Δημοσ.

Η στροφή της Apple στην Intel, μαζί με τη στροφή της Λαίδης Άντζελας στο ποιοτικό τραγούδι πριν μερικά χρόνια, είναι δύο γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή μου.

Δεν έχω και δεν είχα ποτέ mac, αλλά νομίζω πως αυτή η αλλαγή, μόνο θετική θα είναι για την apple. Είναι σαν να λέει στο αγοραστικό κοινό: "πουλάμε σχεδόν το ίδιο hardware με τον ανταγωνιστή, και όχι κάτι εξωτικό και άγνωστο. Μόνο που το δικό μας απλά...δουλεύει, γιατί έχει το added value ενός καλύτερου λειτουργικού".

Η apple, imho, προσπαθεί να φτιάξει ένα καταναλωτικό προϊόν όπως μία τηλεόραση που βάζεις στο σαλόνι σου. Designάτο, για να χαίρεσαι να το μοστράρεις. Και ευκολόχρηστο όπως κάθε καταναλωτικό προϊόν για τις μάζες. Βγάζοντας την ταμπέλα του μικρού γαλατικού χωριού, και λέγοντας ότι "τρέχω και το λειτουργικό του ανταγωνιστή μου, άμα λάχει", νομίζω ότι μπαίνει σε καλύτερη εποχή.

Δεν είμαι guru του marketing, αλλά εμένα μου φαίνεται εξαιρετική κίνηση.

180 μηρών

Με πρόχειρους υπολογισμούς, 180 μηροί πρέπει να αντιστοιχούν σε 90 γκόμενες. Τυχεράκια.

• Super Moderators
Δημοσ.
Filtate Mod paredwse Prin arxiseis tis ironeies kala tha einai na eise pio enimeromenos.An kai Applelakias den se vrisko enimeromeno file mou.

Ego prosopika efiga edo kai arketo kairo apo ton kosmo ton Mac(kirios gia logous epangelmatikous)

alla matheno tis exelixeis tis eteries opote mporo kai exo xrono.

Όσον αφορά την ειρωνία έχεις δίκιο και σου ζητώ συγγνώμη. Παραφέρθηκα διότι αυτά που γράφεις είναι απλώς εξωφρενικά. Δείχνουν βαθιά άγνοια της ιστορίας και της πορείας της Apple και θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί μόνο από ένα Microsoft fan boy.

Τα παραπάνω μέλη σου έδωσαν μία απάντηση που ελπίζω να σε καλύπτει - εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Ειδικά οι σκέψεις του μέλους punky με καλύπτουν πλήρως. Ο καταναλωτής έχει να επιλέξει μεταξύ δύο λύσεων: του κοινού wintel pc που τρέχει μόνο Windows και του Macintosh που τρέχει Windows αλλά και το καλύτερο λειτουργικό για desktop υπολογιστές, το MacOS X.

Παρεπιπτόντως: δεν έχω τίποτα με τα fan boys. Άλλωστε κι εγώ ως fan της Apple κατατάσσω τον εαυτό μου. Αλλά προσπαθώ να δω και λίγο πέρα από τη μύτη μου και δεν χειροκροτώ πάντα ό,τι κι αν βγάλει. Όπως και δεν κατακρίνω ό,τι βγάλει κάποιος αντίπαλος.

Στον κόσμο της Apple, έχει επικρατήσει (καλώς ή κακώς) η αντίληψη ότι η Microsoft είναι αντίπαλος. Κι όμως, η Microsoft έχει βγάλει μία εξαιρετική σουίτα εφαρμογών γραφείου για τον Mac - και αναφέρομαι φυσικά στο Microsoft Office:2004 το οποίο χρησιμοποιώ και θεωρώ εξαιρετικό εργαλείο. Όπως θα κατακρίνω και μία λάθος κίνηση της Apple (βλ. Macintosh Portable, βλ. κατάργηση του πρώτου PDA στον κόσμο, του Newton, βλ. η απαράδεκτη τιμή του πρωτοποριακού Macintosh Cube) έτσι θα χειροκροτήσω και μία σωστή κίνηση της Microsoft.

Ara afta pou leo den einai katevata tou mialou mou alla piges (pou thelo na pistevo engires).

Paratheto parakato kimeno pou mou irthe me Email prin 4-5 meres.

[...]

P.S tin pigi den tin gnorizo dioti mou irthe etsi to kimeno alla gia opion endiaferete mporo na psaxo kai na vro kai tin pigi.

No problem

Όσο για την αξιοπιστία του κειμένου που παραθέτεις και τις... πηγές σου, I rest my case. :-D

Δημοσ.
Η στροφή της Apple στην Intel, μαζί με τη στροφή της Λαίδης Άντζελας στο ποιοτικό τραγούδι πριν μερικά χρόνια, είναι δύο γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή μου.

Δεν έχω και δεν είχα ποτέ mac, αλλά νομίζω πως αυτή η αλλαγή, μόνο θετική θα είναι για την apple. Είναι σαν να λέει στο αγοραστικό κοινό: "πουλάμε σχεδόν το ίδιο hardware με τον ανταγωνιστή, και όχι κάτι εξωτικό και άγνωστο. Μόνο που το δικό μας απλά...δουλεύει, γιατί έχει το added value ενός καλύτερου λειτουργικού".

Η apple, imho, προσπαθεί να φτιάξει ένα καταναλωτικό προϊόν όπως μία τηλεόραση που βάζεις στο σαλόνι σου. Designάτο, για να χαίρεσαι να το μοστράρεις. Και ευκολόχρηστο όπως κάθε καταναλωτικό προϊόν για τις μάζες. Βγάζοντας την ταμπέλα του μικρού γαλατικού χωριού, και λέγοντας ότι "τρέχω και το λειτουργικό του ανταγωνιστή μου, άμα λάχει", νομίζω ότι μπαίνει σε καλύτερη εποχή.

Δεν είμαι guru του marketing, αλλά εμένα μου φαίνεται εξαιρετική κίνηση.

Αν και δεν έχεις mac μου φαίνεται ότι γνωρίζεις την αγορά καλύτερα από πολλούς που έχουν. Συμφωνώ μαζί 100%.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο worldcitizen

180 μηρών

Με πρόχειρους υπολογισμούς, 180 μηροί πρέπει να αντιστοιχούν σε 90 γκόμενες. Τυχεράκια.

Το post του μήνα για εμένα. Γελάω εδώ και 3 λεπτά!

Στον κόσμο της Apple, έχει επικρατήσει (καλώς ή κακώς) η αντίληψη ότι η Microsoft είναι αντίπαλος. Κι όμως, η Microsoft έχει βγάλει μία εξαιρετική σουίτα εφαρμογών γραφείου για τον Mac - και αναφέρομαι φυσικά στο Microsoft Office:2004 το οποίο χρησιμοποιώ και θεωρώ εξαιρετικό εργαλείο

Δεν έχεις άδικο paredwse. Απλά το πρόγραμμα αυτό κολλάει όπως κολλάνε όλα τα προγράμματα της M$ και γι' αυτό η Apple πουλάει περισσότερα iWork από ότι η M$ Office 2004. Δεν βλέπω κανένα λόγο να αγοράσεις Office 2004 αν γράφεις αγγλικά. Εγώ προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το Office 2004 στο μεταπτυχιακό μου και με εκνεύρισε πάρα πολύ. Κολλήματα, αργή συμπεριφορά και άλλα τέτοια. Το Pages όμως είναι απλά τέλειο για κείμενα στα αγγλικά. Έχουμε λόγους λοιπόν που δεν γουστάρουμε τα προϊόντα τις εν λόγο εταιρίας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...