Προς το περιεχόμενο

Οδηγώ και πίνω, πίνω κ οδηγώ

Neurotic_Fest

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχω εναν φιλο που κυκλοφορει συχνα πιωμενος στο κεντρο της Αθηνας με μηχανη και δεν τον εχουν σταματησει ποτε γιατι παει σφαιρα και παντα αριστερα, αυτο προυποθετει βεβαια να εχεις μηχανη μεγαλου κυβισμου.Οσο για τα εξοδα εχει να βαλει τελη και ασφαλεια απο το 1996.

Εκτός από μηχανή μεγάλου κυβισμού, αυτά που κάνει ο φίλος σου προϋποθέτουν και να μην έχεις μυαλό...

Ωραίες συμβουλές δίνουμε εδώ μέσα μου φαίνεται...

Το θέμα με τα μπλόκα της αστυνομίας δεν είναι να μη σε σταματάνε, αλλά όταν θα σε σταματήσουν, να μην βρουν τίποτα για να σου κόψουν κλήση ;-)

Δημοσ.
Ο καθενας διαμορφωνει την πραγματικοτητα του.

Αν και είναι κρίμα να χαλάσουμε ένα τέτοιο thread φεύγοντας off topic, απλώς να καταθέσω πως το πρόβλημα είναι πως κάτι τέτοιοι διαμορφώνουν και την πραγματικότητα των άλλων. Αν θέλει να τρέχει τσίτα και πέρα από κάθε έννοια κοινής λογικής δρόμου, ας αγοράσει το δικό του έξω από τα διόδια.

Δημοσ.
Το παιδι το κανει αυτο απο 17 χρονων και κοντευει 30 χωρις να εχει κανει ζημια ουτε στον εαυτο του ουτε σε κανεναν αλλο.

Τη χοντρή ζημιά δεν την παθαίνεις ούτε την κάνεις κάθε μέρα, μία φορά γίνεται δυστυχώς.

Στην συγκεκριμμενη περιπτωση θα διαφωνησω για το μυαλο, ειναι θεμα ικανοτητων και αυτογνωσιας καθαρα αρκει να εχεις και το θαρρος βεβαια.

Όσες ικανότητες και να έχεις, όσο «θάρρος» και να έχεις (ο όρος «άγνοια κινδύνου» ταιριάζει πολύ καλύτερα εδώ), κάποια πράγματα μπαίνουν πάνω από αυτά: ακόμα και τα καλύτερα αντανακλαστικά του κόσμου να έχει ο φίλος σου, ο μεθυσμένος είναι πάντα μεθυσμένος, με αργά αντανακλαστικά, λάθος αντίληψη του χώρου και υπερβάλλουσα αυτοεκτίμηση. Επιπλέον είναι απαράδεκτο να είσαι ανασφάλιστος και να αφήσεις στα κρύα του λουτρού αυτόν που θα πληρώσει το δικό σου λάθος.

Βέβαια το πρόβλημα με την οδήγηση σε αυτή τη χώρα είναι γενικότερο: ελάχιστοι παίρνουν την οδήγηση στα σοβαρά και κατανοούν ότι όταν χειρίζεσαι μια μάζα σίδερα δε συγχωρούνται μαλακίες. Αν κοιτάξεις γύρω σου σε μια δεδομένη στιγμή, θα δεις ότι η πλειοψηφία των «οδηγών» απλά τυχαίνει να έχουν ένα τιμόνι και ένα σετ πετάλια μπροστά τους. Κατά τ' άλλα μιλάνε στο κινητό, πίνουν καφέ, τρώνε τυρόπιτες και γενικά κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να οδηγούν.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα φίλτρο για να καθορίσω πότε μια συμπεριφορά στο δρόμο είναι σωστή ή όχι, την ερώτηση «Τι θα γινόταν αν όλοι οδηγούσαν κατ' αυτόν τον τρόπο;». Απάντησέ μου λοιπόν σε παρακαλώ, τι θα γινόταν αν όλοι οδηγούσαν τσίτα στα γκάζια, στην αριστερή λωρίδα (για να μην τους πιάνουν τα μπλόκα), μεθυσμένοι και ανασφάλιστοι;

Δημοσ.

Μωρέ ας κλέψει όσα βιβλία θέλει...δεν τρέχει και τίποτα. Άλλη η επικινδυνότητα της μεθυσμένης οδήγησης και δεν είναι ζήτημα ηθικής τάξης ή παραμονής εντός του κανονιστικού πλαίσιου. Δεν τον ψέγω επειδή πέρασε ένα πορτοκαλί ή δεν άναψε ένα φλας, ούτε δηλώνω τυπολάτρης κι ο ίδιος.

Δε νομίζω πάντως πως ο φίλος σου διαψεύδει και τίποτα παραμένοντας ζωντανός και κοροϊδεύοντας το θάνατο. Παίζοντας με τις πιθανότητες, απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο. Ας παίζει όμως όσο θέλει με τις αντοχές του...οι άλλοι δεν αντιλαμβάνομαι τι φταίνε.

Δημοσ.

Εχω την τυχη (ή την ατυχια) να μην με πιανουν ευκολα το αλκοολομετρα χωρις ταυτοχρονα να μενει ανεπηρεαστη η συμπεριφορα μου.Ετυχε λοιπον μια φορα καθως γυριζαμε απο ενα γαμο 4 ατομα να μας σταματησουν για αλκοοτεστ.Για να μην τα πολυλογω καταληξαμε με μια κληση στον οδηγο που ηταν λιγο πανω απ'το οριο με 4 ποτηρια ουισκι και ο μονος που ειχε το οκ απο τους τροχονομους να οδηγησει ημουνα εγω που ειχα καταναλωσει τουλαχιστον 2 κιλα κρασι μεσα σε 5 ωρες (με πολυ φαι βεβαια).Ε, το πηρα στον φοβο μηπως μας το παρει ο γερανος εκανα 200 μετρα και το παρκαρα στην πρωτη θεση που βρηκα γιατι πολυ απλα δεν αισθανομουν ενταξει να οδηγησω.

Μπράβο σου και πολύ καλά έκανες. Το ότι κάποιοι άλλοι θα οδηγούσαν σε αυτήν την κατάσταση δε σημαίνει ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν καλύτερα από 'σένα, απλά ότι δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Το ότι λέω/πιστεύω ότι μπορώ να φρενάρω σε 30 μέτρα όταν πηγαίνω με 100 μεθυσμένος δε σημαίνει ότι μπορώ να το κάνω κιόλας ;-)

edit : Οσο για το φιλτρο που αναφερεις Αποικος δεν μου ειναι καθολου ευκολο να φανταστω την κατασταση αν ολοι κανανε τα ιδια στην Ελλαδα, μπορω να το δω ομως καθημερινα σε μεγαλες πολεις της Ινδιας για παραδειγμα.Ειπαμε, αλλη πραγματικοτητα αλλα μετρα , ειτε σε μικρη ειτε σε μεγαλη κλιμακα.

Εδώ κάνεις κάποια πολύ σημαντικά λάθη: αν προσέξεις στην Ινδία δεν οδηγούν 1000άρες, αλλά στην καλύτερη 50άρια δίχρονα. Επίσης γενικά δεν κυκλοφορούν κουρούμπελα γιατί η θρησκεία τους απαγορεύει το αλκοόλ. Κατά τρίτον πιστεύω ότι έχεις σχηματίσει άποψη από 3-4 βιντεάκια με γραφικές σκηνές που κυκλοφορούν στο Internet. Προσωπικά δεν έχω βρεθεί στην Ινδία, αλλά έχω κυκλοφορήσει στην Bangkok, όπου τα πράγματα είναι απ' ότι καταλαβαίνω αντίστοιχα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι απλά οδηγούν με ένα διαφορετικό σετ κανόνων, τους οποίους όμως γενικά σέβονται: π.χ. το φανάρι είναι τελείως διακοσμητικό, όποιος όμως βρεθεί πρώτος στη διασταύρωση έχει προτεραιότητα και τον κανόνα αυτό τον σέβονται κατά πλειοψηφία.

Τέλος είχε πάρει κάπου το μάτι μου τα στατιστικά θανάτων από τροχαία στην Ινδία. Δε θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα, και θα ψάξω να τα βρω, αλλά δε θα ήσουν και πολύ χαρούμενος αν τα διάβαζες ;-)

Ας αφήσουμε λοιπόν τις δικαιολογίες ;-)

/edit:

Εδώ υπάρχουν μερικά στατιστικά για τα τροχαία στην ινδία. 80.000 άνθρωποι το χρόνο δεν είναι λίγοι. Ειδικά αν αναλογιστείς πόσοι οδηγούν σε αυτή τη χώρα: 50 δίκυκλα και 3 αυτοκίνητα ανά 1000 κατοίκους ;-)

Δημοσ.

Τωρα παλι για το αλκοολ , μου φαινεται θα μας φαει η επιστημοκρατια (αν ειναι δοκιμος ο ορος) οπως το λεω εγω.Το προβλημα δεν ειναι η επιστημη και οι μεθοδοι της αυτες καθαυτες αλλα το γεγονος οτι τεινει να παρει την θεση της εκκλησιας ως επισημης αγαπημενης του κρατους και εκει χανει την καθαροτητα της.

Μπορείς να μου εξηγήσεις πως ακριβώς εμπλέκονται οι σχέσεις κράτους - εκκλησίας-επιστήμης με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ; Μήπως την επόμενη φορά να βάλουμε παπάδες να μας αποδείξουν ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι επικίνδυνη; Ή μήπως να ρωτάμε τον Άγιο Πέτρο αν ήρθε η ώρα μας κάθε φορά που γυρνάμε από ένα μπαράκι σπίτι; Ο καθένας έχει τα χωράφια του: στην προκειμένη περίπτωση έχουμε αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία ότι το αλκοόλ επιδρά με συγκεκριμένο τρόπο στην οδήγηση.

Τωρα θα μου πεις που τα γραφω αυτα, κατα πασα πιθανοτητα θα παρεξηγηθω.Ετσι οπως εχω αναλυσει οσα εχω δει παντως δεν προκειται να ειμαι απολυτος.Δεν ειναι ειναι ολοι οσοι πινουν επικινδυνοι.

Εδώ κάνεις ένα τεράστιο λάθος. Είναι όλοι εν δυνάμει επικίνδυνοι. Ναι, δεν οδηγούν όλοι οι πιωμένοι με 200 ώστε να αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος), όμως όλοι ανεξαιρέτως οι πιωμένοι έχουν αντανακλαστικά αρκετές (από λίγες έως πολλές) τάξεις μεγέθους πιο αργά απ' ότι όταν είναι νηφάλιοι, οπότε αυξάνουν τις πιθανότητες να μην μπορέσουν να αποφύγουν το ατύχημα τη στραβή στιγμή.

Δημοσ.

Γι΄ αυτό, επειδή δεν είναι όλα μαθηματικά, υπάρχει το πείραμα. Και το πείραμα έχει δείξει ότι τα αντανακλαστικά πέφτουν όσο αυξάνεται η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα. Ο ρυθμός δεν είναι απόλυτο μέγεθος, ούτε προφανώς από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά προσωπικά δε δέχομαι την άποψη του κάθε βλάκα που λέει ότι αισνάνεται μια χαρά από τα χιλιάδες πειράματα που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο. Και αν τον ήξερα, θα του βάραγα και μια καταγγελία (ναι, φασίστας ρουφιάνος).

Δημοσ.
Το "αδιασειστα επιστημονικα στοιχεια " σε κλαδους οπως η νευροβιολογια , η ψυχολογια ή οτι αλλο εμπλεκεται σε αυτο το θεμα ειναι ενα δογμα.Εκει ακριβως ειναι που συσχετιζονται οσα εγραψα παραπανω.Ειναι αποτελεσματα πειραματων που βαπτιζονται αδιασειστα επιστημονικα στοιχεια και σε καμια περιπτωση δεν βλεπεις ολη την εικονα ετσι.

Ποτέ και με κανένα πείραμα δεν βλέπεις όλη την εικόνα. Όμως με ένα σωστά σχεδιασμένο πείραμα βλέπεις την ευαισθησία του συστήματος στην παράμετρο που παρατηρείς. Όταν λοιπόν έχουν γίνει χιλιάδες πειράματα με τους ίδιους ανθρώπους σε εξομοιωτές και απλά πειράζοντας μόνο την παράμετρο «ποτό», μπορείς να είσαι αρκετά σίγουρος ότι τα αποτελέσματά τους είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας.

Οι μονες ακριβεις επιστημες ειναι η φυσικη και τα μαθηματικα.Απεναντι στην δικiα μου αληθεια εσυ προτασσεις αποτελεσματα αναγνωρισμενων επιστημονικων μεθοδων.Αναγνωρισμενα απο ποιους ;;;

Δεν τίθεται θέμα «αναγνώρισης». Δεν υπάρχει ΔΙΚΑΤΣΑ εδώ, ούτε κανένας φορέας πιστοποίησης. Η επιστήμη είναι ένα δομημένο σύνολο γνώσης που έχει συσσωρευθεί εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια και που - φαίνεται να - λειτουργεί σωστά στη γενικότητά του και στις βασικές του αρχές, είτε σου αρέσει είτε όχι.

Επειδή λοιπόν γίνεσαι προκλητικός, σε προκαλώ να μου καταδείξεις τη δική σου επιστημονική μέθοδο που αποδεικνύει ή εν πάσει περιπτώσει παρέχει απλές ενδείξεις ότι το ποτό δεν επηρεάζει την οδήγηση.

Δεν βλεπεις την συναλλαγη που υπαρχει δηλαδη ;;;

Όχι, μπορείς να μου τη δείξεις; Μήπως είναι καμία συνωμοσία κατά των ποτοπαραγωγών;

Αυτου του ειδους οι επιστημονες προχωρανε μ'ενα χειροτερο ευαγγελιο στο χερι απ'οτι οι παπαδες και δεν γινεται αλλιως δηλαδη, απο καπου πρεπει να πιαστουν μεσα σε αυτο το χαος της ανθρωπινης φυσης.Στο δικο μου μυαλο φαινεται οτι πλησιαζει νεος μεσαιωνας.

Υπάρχει ένα ωραίο χαρακτηριστικό στην επιστήμη: μια θεωρία μπορεί να επιβεβαιώνεται από ένα εκατομμύριο πειράματα, αλλά αρκεί ένα αρνητικό για να την καταρρίψει. Ιδού λοιπόν, σχεδίασέ μου το σωστό πείραμα που θα καταδείξει ότι το ποτό δεν επηρεάζει τις οδηγικές ικανότητες. Και με το «σωστό», εννοώ αυτό που θα εξετάζει μόνο την επίδραση του ποτού, αποκλείοντας άλλες παραμέτρους.

Δεν ειμαι εναντιον της σχετικης νομοθεσιας, αλλα οταν ακουω αυτο το εν δυναμει επικινδυνος παντα δεν μπορω να μην αντιδρασω, πως μπορεις ν'αποδειξεις κατι τετοιο για ολους ;;;Πολυ απλα δεν μπορεις.Τελεια και παυλα.

Εσύ πως μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις και στατιστικά στοιχεία που όλα - ανεξαιρέτως - καταδεικνύουν ότι το ποτό επιδρά δραματικά αρνητικά στις οδηγικές ικανότητες. Και βγαίνεις εσύ - που σαφέστατα ξέρεις καλύτερα από όλο τον υπόλοιπο κόσμο - και υποστηρίζεις το αντίθετο. Ε λοιπόν, είσαι ελεύθερος να το κάνεις, αλλά να το κάνεις με στοιχεία.

Δεν εχω προβλημα να μπορουν ολοι οι επιστημονες να παιξουν με τα κουβαδακια τους αγαπημενοι ο ενας διπλα απ'τον αλλο και να βγαζουν που και που κατι χρησιμο και χειροπιαστο(lol).Δεν μπορουν να μου πουν ομως τι μπορω και τι δεν μπορω να κανω με το στανιο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα για την επιστήμη που δεν κατανοείς προφανώς. Γι' αυτά δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι από τη στιγμή που δέχεσαι ότι ζεις σε μια κοινωνία, υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να κάνεις με το στανιό για να μην κάνουν άλλοι χειρότερα σε εσένα. Δεν μπορείς λοιπόν να οδηγείς επικίνδυνα, σε δημόσιο δρόμο στον οποίο κινούνται άλλοι. Ποσώς απασχολεί το κοινωνικό σύνολο αν εσύ που πιστεύεις ότι μπορείς να οδηγείς μεθυσμένος (χτυπα ξύλο) φας το κεφάλι σου. Το απασχολεί όμως το να μην πάρεις και άλλους 10 μαζί σου που δε φταίνε σε τίποτα. Και όπως και εσύ δε θα ήθελες να είσαι ανάμεσα στους 10 που θα έπαιρνε κάποιος άλλος μαζί του, έτσι κάνε τη χάρη στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο να αφήσεις τον εγωισμό σου καταμέρος.

Δημοσ.

γενικα ενας που ειναι μεθυσμενος εχει λιγο πολυ αργοτερα αντανακλαστικα.

Απο την αλλη ολα εξαρτωνται απο τον αυτοελεγχο/αυτογνωσια που εχει.

Πολυ πιθανον ο φιλος του Νεροτικ να ειναι πολυ ικανοτερος οδηγος απο πολλους που ειναι νηφαλιοι. Οι πιθανοτητες να κανει μαλακια ο Χ οδηγος που εχει πιει μπορει να ειναι μικροτερες απο οτι οι πιθανοτητες να κανει μαλακια καποιος που δεν εχει πιει τιποτα.

Αν με τρακαρει καποιος ΔΕΝ με νοιαζει αν ειχε πιει η δεν ειχε πιει κ τι ειχε πιει. Με νοιαζει οτι με τρακαρε.

Ισα ισα που πολλοι οτι εχουν πιει κ λιγο ειναι και πιο προσεχτικοι[και συγκεντρωμενοι] απο οτι συνηθως.

Ναι δεν θα πρεπε να οδηγει καποιος οταν ειναι ΤΟΣΟ γαμα-τα που νιωθει οτι δεν μπορει να οδηγησει σωστα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...