Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με *.avi

Panathinaikara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μερικές ταινίες που είναι κωδικοποιημένες με dolby ηχο δεν ακούγονται καθόλου οι φωνές. Οι ήχοι περιβάλλοντος και τα εφέ ακούγονται κανονικά. Η κάρτα ήχου είναι Audigy 2. Με πειραματισμούς στο AC3 filter του Πίνακα Ελέγχου κατάφερα να ακουστεί έστω και λίγο οι φωνές αλλά ακούγονται κάπως απόκοσμες σαν εφέ. λολ. Καμιά ιδέα; να σημειώσω ότι το αποτέλεσμα δεν αλλάζει ανάλογα με το πρόγραμμα αναπαραγωγής

Δημοσ.

Θες να πεις πως έχεις βάλει το AC3 filter στο Output 2/0 stereo (στο main του configuration, πάνω αριστερά) και συνεχίζει να κάνει decode σε multichannel?

Δημοσ.

Εγώ θα πώ την εξής γνώμη. Γιατί AC3Filter? Αυτό το χρησιμοποιούμε κυρίως όταν θέλουμε να εξάγουμε Dolby Digital απο τις ταινίες και απο άλλες πηγές όπως WMAPro 5.1 στον ενισχυτή του homecinema που έχουμε. Κατέβασε το Media Player Classic, παίζε τις ταινίες απο εκεί με τον ενσωματωμένο AC3 Decoder που έχει και που κάνει απίστευτη δουλειά και που μπορείς να αλλάξεις πολύ εύκολα τη ρύθμιση εξόδου σε όσα ηχεία θές.

Δημοσ.

Σε καρτες που εχουν hardware DD decoder οπως η Audigy και η X-Fi σε εφαρμογες σαν το AC3Filter και το PowerDVD επιλεγουμε SPDIF ως εξοδο για να εκμεταλευτουμε τις ιδιοτητες και τις ρυθμισεις των ηχειων!

Και για καποιους που ισως βιαστουν,το SPDIF στις εφαρμογες σημαινει πως αφηνουν το σημα να περασει χωρις να το επεξεργαστουν!

Δημοσ.

Ειδικά το AC3Filter είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο. Σε μερικούς έχει παίξει άψογα (σε εμένα για παράδειγμα) και σε άλλους παίζει με διακοπές. Ωστόσο να σου τονίσω ότι η επιλογή SPDIF στο AC3Filter δεν είναι πάντα έτσι όπως λές. Για παράδειγμα εαν παίζεις ταινία με 5.1 WMAPro και επιλέξεις SPDIF AC3, θα κάνει decode σε 5.1 ο codec WMAPro και στη συνέχεια ο AC3Filter θα κάνει AC3 encoding σε SPDIF στέλνοντας Dolby Digital σήμα στον ενισχυτή. Για αυτό εγώ προτείνω κάτι πιο ελαφρύ όπως τον ενσωματωμένο codec του Media Player Classic, που είναι και κορυφαίος player παρεμπιπτώντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...