mtv Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Αγόρασα τον core 2 duo 6300 motherboard msi p965 κουτι thermaltake soprano με 3 ανεμιστήρες. Το θέμα είναι ότι η cpu έχει σε idle 46-51 βαθμούς κελσίου! Είναι με την default ψυκτρα. Το μηχάνημα το έστησα εγώ. Η ψύκτρα είναι καλά κουμπωμένη. Εμένα η θερμοκρασία μου φαίνετε πολύ μεγάλη. Υποτίθετε ότι οι core 2 duo είναι 0.65 nm τεχνολογία άρα δεν θα έπρεπε να έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες ?
panagiotis1976 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Έχω ακούσει από τεχνικούς, ότι αυτοί οι επεξεργαστές είναι φτιαγμένοι για να μην ανεβάζουν θερμοκρασίες, τόσες όσες οι P4D- οι προγενέστεροι. Κι επίσης ότι κι με την μαμίσια ψύχτρα είσαι καλυμένος κι από πλευρά ψύξης αλλά και θερμοκρασίας. Τώρα κάποιος που έχει τον 6300, ας μας πεί εμπειρίες κι εντυπώσεις συμπεριφοράς.
vagem Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 exo kai ego to idio problem me tin thermokrasia anavazei arketa tin cpu temp <vale arketi kola anamesa se psiktra kai cpu < apo epidoseis pantos einai arketa kala exete na proteinete kamia kali kai ftini psiktra?
Mac4all Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 οχι πολλη παστα ανμεσα σε ψυκτρα και πυρηνα,8α χεις αντιθετα αποτελεσματα.Αν παρεις μια καλα οπως arctic silver 5αρκει μια σταγονα στο κεντρο και λογο υψηλης ρευστοτητας παει παντου... Me cpuz δες τι ταση εχει ο επεξεργαστης
mtv Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Αγόρασα τον core 2 duo 6300 motherboard msi p965 κουτι thermaltake soprano με 3 ανεμιστήρες. Το θέμα είναι ότι η cpu έχει σε idle 46-51 βαθμούς κελσίου!Είναι με την default ψυκτρα. Το μηχάνημα το έστησα εγώ. Η ψύκτρα είναι καλά κουμπωμένη. Εμένα η θερμοκρασία μου φαίνετε πολύ μεγάλη. Υποτίθετε ότι οι core 2 duo είναι 0.65 nm τεχνολογία άρα δεν θα έπρεπε να έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες ? Μετά από 2-3 μέρες λειτουργίας βλέπω ότι η θερμοκρασία έπεσε στους 36 βαθμούς. Λέτε να ήθελε λίγο καιρό μέχρι να λιώσει και να απλωθεί η πάστα?
drillgr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Ε τι δεν την απλωσες πριν κουμπωσεις την ψυκτρα? Την παστα την απλωνουμε για να καλυφτουν οι αυλακωσεις λογο τραχειας επιφανειας οι οποιες αν μεινουν αδειες συγκρατουν τον αερα ο οποιος λειτουργει σαν θερμομονωτικο υλικο. Στην περιπτωση σου οπου η ψυκτρα εχει μικροτερη επιφανεια επαφης σε σχεση με τον επεξεργαστη επρεπε να καλυψεις με ενα λεπτοτατο στρωμα την επιφανεια της ψυκτρας. Ψαξε να βρεις στο bios να ενεργοποιησεις και την επιλογη Enhanced C1 Control και μετα θα βλεπεις 28-31 σε idle!
ripperakos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Κάτι άσχετο. 55 βαθμοί idle σε Pentium 4 630 3GHz Prescott είναι καλοί με Arctic Freezer 7 Pro + arctic silver 3;
opera Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 είναι γνωστό ότι οι θερμοαγώγιμες πάστες ότι πρέπει να περάσουνε κάποιες ώρες λειτουργίας πριν αποδόσουνε στο μέγιστο φίλε mtv, σωστά παρατήρησες ότι μετα 2-3 μέρες έπεσε η θερμοκρασία. επίσης η σωστή ποσότητα και επάλειψη παίζει το ρόλο της.
overclockerd Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Alitheia? Afou oi Core 2 Duo Kata ta legomena, exoun exsairetikh Thermikh Symperifora!!!
Axelfc Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 @mtv Με ποιο προγραμμα βλεπεις τη θερμοκρασια της cpu?
ItsToasted Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Giati kaneis den koitaei an pataei kala i psiktra tou i pos/ti thermoagogimi exei vali panw? Diladi epidei einai core duo, simenei oti me opoia stravi exoume kanei tha douleuei kirile? (me sinxorite gia to ifos alla tha prepei na giortasoume ta 15000 topics "thermokrasia tou epeksergasti mou")
mtv Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 @mtv Με ποιο προγραμμα βλεπεις τη θερμοκρασια της cpu? Από το BIOS και απο το core center (προγραμμα της μητρικής)
tolis86 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 an den iparxei sfalma sti metrisi(gia kane bios update) einai mallon apesia thermokrasia...sto koyti exeis anemistires? an nai tote emenw stin arxiki mou apopsi...ta kalwdia einai xima mesa opws nanai kai den afinoun ti cpu na "anapneusei"? pali emenw... an ola ta parapanw omws den isxioun tote i den exei topothetithei swsta i me poli poli ligi pasta i para poli. egw exv ton idio cpu kai enw doulebei sta 3,4ghz me tin blue orb 2 eimai stoys 46 peripou se idle... twra 9 bathmoi diafora me tin ergostasiaki se idle kai melista enw egw to exw klokarei enw esi oxi mou fenontai poloi... kane ayta pou sou eipa kai pes mas...
mtv Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 an den iparxei sfalma sti metrisi(gia kane bios update) einai mallon apesia thermokrasia...sto koyti exeis anemistires? an nai tote emenw stin arxiki mou apopsi...ta kalwdia einai xima mesa opws nanai kai den afinoun ti cpu na "anapneusei"? pali emenw... an ola ta parapanw omws den isxioun tote i den exei topothetithei swsta i me poli poli ligi pasta i para poli. egw exv ton idio cpu kai enw doulebei sta 3,4ghz me tin blue orb 2 eimai stoys 46 peripou se idle... twra 9 bathmoi diafora me tin ergostasiaki se idle kai melista enw egw to exw klokarei enw esi oxi mou fenontai poloi... kane ayta pou sou eipa kai pes mas... Τα καλώδια είναι τακτοποιημένα χωρίς να κόβουν τον αέρα. 3 ανεμιστήρια έχει το κουτί. Έβαλα Arctic Silver 5 αλλά αντί να πέσει η θερμοκρασία πέσαν οι στροφές του Fan της CPU. Λες και προσπαθεί να κρατήσει σταθερή την θερμοκρασία στους 40-45 βαθμούς! Στο Bios έχει μια επιλογή Smart CPU FAN αλλά είτε enable είτε disable της ίδιες θερμοκρασίες έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.