Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Λοιπόν, για να μη μπερδεύουμε τα πράγματα. Τα Windows αναγνωρίζουν αυτόματα την όποια μητρική. Αυτό που δεν αναγνωρίζουν είναι ορισμένες ενσωματωμένες συσκευές σε αυτήν όπως ο RAID controller. Εγώ προτείνω το εξής. Λέγοντας μας σκέτο Asrock Prescott 800 δεν καταφέρνουμε κάτι διότι μας ενδιαφέρει ακριβώς το chipset που υπάρχει. Βάλε το tune-up utility που ανέφεραν οι προλαλήσαντες σωστότατα. Επειδή λοιπόν μου μυρίζεται πρόβλημα στα Windows, είπα να κάνεις δεξί-κλι και "κατάργηση" σε αυτές τις συσκευές που αναφέρουν Κώδικα 39. Δεν μίλησα για απενεργοποίηση, πρόσεξε. Είναι διαφορετικά πράγματα αυτά τα δύο. Κάνε κατάργηση και ενα restart μήπως και καταφέρουν τα Windows να τα αναγνωρίσουν. Τουλάχιστον για το οπτικό drive θα έπρεπε οπωσδήποτε να το αναγνωρίζουν. Και ποσο μάλιστα για τον απαριθμητή συσκευών. Αρα, καταργείς τα Error 39 και ψάχνεις να βρείς μέσω του tuneup utility ή πάνω σε κανένα αυτοκόλλητο με το serial number στη μητρική, ποιό ακριβώς μοντέλο είναι. Αλλιώς, εαν δεν το καταφέρεις, πές μας στην αρχή που εμφανίζεται η οθόνη πληροφοριών του BIOS (pre-boot POST) , εκεί που μετράει τη μνήμη για να σε προσανατολίσω, ποιό chipset λέει. Θα αναφέρει κάτι σαν Intel 875P (το πιο πιθανό) ή κάτι σαν Intel 925XE. Πάντως κάτι σχετικό σε Intel XXXX. Εαν σου εμφανίζει στην αρχή που ξεκινάς τον υπολογιστή μια φωτογραφία με λογότυπο της Asrock ή κάτι διαστημόπλοια κλπ. όπως συνήθως, πάτα το Tab στο πληκτρολόγιο αμέσως και παρατήρησε αυτό που σου ζήτησα. Κατα τα άλλα, γενικό link για drivers της Asrock εδώ: (ποιο μοντέλο όμως?) http://www.asrock.com/support/index_download.asp
3rmis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Λοιπόν, για να μη μπερδεύουμε τα πράγματα. Τα Windows αναγνωρίζουν αυτόματα την όποια μητρική. Αυτό που δεν αναγνωρίζουν είναι ορισμένες ενσωματωμένες συσκευές σε αυτήν όπως ο RAID controller. Εγώ προτείνω το εξής. Λέγοντας μας σκέτο Asrock Prescott 800 δεν καταφέρνουμε κάτι διότι μας ενδιαφέρει ακριβώς το chipset που υπάρχει. Βάλε το tune-up utility που ανέφεραν οι προλαλήσαντες σωστότατα. Επειδή λοιπόν μου μυρίζεται πρόβλημα στα Windows, είπα να κάνεις δεξί-κλι και "κατάργηση" σε αυτές τις συσκευές που αναφέρουν Κώδικα 39. Δεν μίλησα για απενεργοποίηση, πρόσεξε. Είναι διαφορετικά πράγματα αυτά τα δύο. Κάνε κατάργηση και ενα restart μήπως και καταφέρουν τα Windows να τα αναγνωρίσουν. Τουλάχιστον για το οπτικό drive θα έπρεπε οπωσδήποτε να το αναγνωρίζουν. Και ποσο μάλιστα για τον απαριθμητή συσκευών. Αρα, καταργείς τα Error 39 και ψάχνεις να βρείς μέσω του tuneup utility ή πάνω σε κανένα αυτοκόλλητο με το serial number στη μητρική, ποιό ακριβώς μοντέλο είναι. Αλλιώς, εαν δεν το καταφέρεις, πές μας στην αρχή που εμφανίζεται η οθόνη πληροφοριών του BIOS (pre-boot POST) , εκεί που μετράει τη μνήμη για να σε προσανατολίσω, ποιό chipset λέει. Θα αναφέρει κάτι σαν Intel 875P (το πιο πιθανό) ή κάτι σαν Intel 925XE. Πάντως κάτι σχετικό σε Intel XXXX. Εαν σου εμφανίζει στην αρχή που ξεκινάς τον υπολογιστή μια φωτογραφία με λογότυπο της Asrock ή κάτι διαστημόπλοια κλπ. όπως συνήθως, πάτα το Tab στο πληκτρολόγιο αμέσως και παρατήρησε αυτό που σου ζήτησα. Κατα τα άλλα, γενικό link για drivers της Asrock εδώ: (ποιο μοντέλο όμως?) http://www.asrock.com/support/index_download.asp Einai mia asrock p4vt8+ vrika k ta drivers tis alla t thema einai oti den eimai sigouros an xi drivers gia to cd/dvd driver. http://www.asrock.com/support/download.asp?Model=P4VT8%2b auto einai to site..
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Το μόνο που χρειάζεσαι απο αυτούς τους drivers είναι για τον RAID controller. Το CD/DVD και τα υπόλοιπα με κώδικα 39 έπρεπε να εγκατασταθούν αυτόματα από τα Windows. Για αυτά, κάνε κατάργηση απο τη "Διαχείριση Συσκευών", κάνε restart μήπως και τα αναγνωρίσουν τα Windows. Σε περίπτωση που δεν τα αναγνωρίσουν τα Windows και πάλι και σου εμφανίσουν Error 39 τότε έχεις προβληματική εγκατάσταση Windows και απαιτείται format και επανεγκατάσταση Windows και drivers για τη μητρική.
3rmis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Το μόνο που χρειάζεσαι απο αυτούς τους drivers είναι για τον RAID controller. Το CD/DVD και τα υπόλοιπα με κώδικα 39 έπρεπε να εγκατασταθούν αυτόματα από τα Windows. Για αυτά, κάνε κατάργηση απο τη "Διαχείριση Συσκευών", κάνε restart μήπως και τα αναγνωρίσουν τα Windows. Σε περίπτωση που δεν τα αναγνωρίσουν τα Windows και πάλι και σου εμφανίσουν Error 39 τότε έχεις προβληματική εγκατάσταση Windows και απαιτείται format και επανεγκατάσταση Windows και drivers για τη μητρική. kati teleutaio,ekana install apo ekei kai tin karta ixou m ekana restart k pali tpt. alla stous "ixous k siskeues anaparagoghs" mou exei os epilogi "anaparagogh grammhs modem #0" kai dn emfanizei tin karta ixou mou.Par ola afta otan tin psaxneis leei oti leitourgei kanonika k oxi oti den exei programma odigisis opos elege palia. Ola epestrepsan kanonika k ta drivers k ola apla to prob me tin karta ixou emeine..
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Πολύ χαίρομαι φίλε μου που διορθώθηκαν τα υπόλοιπα προβλήματα. Σχετικά με το θέμα σου τώρα. Προφανώς έχεις κάποιο εσωτερικό μόντεμ και αυτό που εμφανίζεται ως κάρτα ήχου είναι η υποστήριξη Unimodem duplex για speakerphone modems. Για να διορθωθεί αυτό πήγαινε: Πίνακας Ελέγχου-->Ήχοι και συσκευές αναπαραγωγής και μετά στις καρτέλες "Ήχος" και "Φωνή", σε όποιο πεδίο βλέπεις "Αναπαραγωγή γραμμής modem #0", με το βελάκι στα δεξιά επέλεξε την κάρτα ήχου σου, Realtek ή SoundMax θα είναι ή κάτι σχετικό. Φρόντισε να το αλλάξεις σε όλα τα πεδία, και στην αναπαραγωγή και στην ηχογράφηση και στις δύο καρτέλες όπως σου είπα. Κλικ στο Εφαρμογή και ΟΚ. Επανεκκίνηση για να το σιγουρέψεις και μετά πές μου εαν δούλεψε κανονικά.
3rmis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Πολύ χαίρομαι φίλε μου που διορθώθηκαν τα υπόλοιπα προβλήματα. Σχετικά με το θέμα σου τώρα. Προφανώς έχεις κάποιο εσωτερικό μόντεμ και αυτό που εμφανίζεται ως κάρτα ήχου είναι η υποστήριξη Unimodem duplex για speakerphone modems. Για να διορθωθεί αυτό πήγαινε: Πίνακας Ελέγχου-->Ήχοι και συσκευές αναπαραγωγής και μετά στις καρτέλες "Ήχος" και "Φωνή", σε όποιο πεδίο βλέπεις "Αναπαραγωγή γραμμής modem #0", με το βελάκι στα δεξιά επέλεξε την κάρτα ήχου σου, Realtek ή SoundMax θα είναι ή κάτι σχετικό. Φρόντισε να το αλλάξεις σε όλα τα πεδία, και στην αναπαραγωγή και στην ηχογράφηση και στις δύο καρτέλες όπως σου είπα. Κλικ στο Εφαρμογή και ΟΚ. Επανεκκίνηση για να το σιγουρέψεις και μετά πές μου εαν δούλεψε κανονικά. Auto itan apo ta prota p dokimasa filos..Vgazei omos monoo tin epilogh modem oti k na kano k as douleuei kanonika i karta ixou. Dokimasa episis na tin katargiso k na xanaanoixo to pc alla pali ta idia..
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δοκίμασε να περάσεις άλλη μια φορά τους drivers της κάρτας ήχου, όχι χειροκίνητα, αλλά τρέξε το setup του προγράμματος που εγκαθιστά την κάρτα ήχου και τα επιμέρους βοηθητικά utility που τη συνοδεύουν. Πολλές φορές αυτό δίνει τη λύση. Αλλιώς, θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε μια κάρτα ήχου Sound Blaster Live 24. Θα έχεις κορυφαίο ήχο με 20 ΕΥΡΩ και δεν θα απασχολείς τον επεξεργαστή σου. (όντως έχεις ανεβασμένες επιδόσεις στα παιχνίδια κλπ.)
3rmis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δοκίμασε να περάσεις άλλη μια φορά τους drivers της κάρτας ήχου, όχι χειροκίνητα, αλλά τρέξε το setup του προγράμματος που εγκαθιστά την κάρτα ήχου και τα επιμέρους βοηθητικά utility που τη συνοδεύουν. Πολλές φορές αυτό δίνει τη λύση. Αλλιώς, θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε μια κάρτα ήχου Sound Blaster Live 24. Θα έχεις κορυφαίο ήχο με 20 ΕΥΡΩ και δεν θα απασχολείς τον επεξεργαστή σου. (όντως έχεις ανεβασμένες επιδόσεις στα παιχνίδια κλπ.) Pes mia kali exoterikh plz
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Φίλε μου, οι εξωτερικές τρώνε λίγο και απο τον επεξεργαστή. Αν θέλεις εξωτερική όπωσδήποτε Audigy 2 NX αλλά είναι ακριβή. Τσέκαρέ το στο http://www.skroutz.gr. Εγώ προτείνω οποιαδήποτε Audigy για PCI ή την SB Live! 24bit πάλι για PCI και θα με θυμηθείς. Είναι απλά φοβερές, καμία σχέση με την on-board που έχεις.
thanocaster Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Pes mia kali exoterikh plz Αν μπορείς να διαθέσεις ένα σεβαστό ποσό (~100?) θα σου έλεγα να κοιτάξεις καμία tascam. Φοβερά εργαλεία...
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Thanocaster, Όντως είναι φοβερά συστήματα αυτά αλλά δεν νομίζω ότι θέλει για τόσο επαγγελματική λύση. Πλέον μπαίνεις σε entry-level pc studio.
Sirios8e Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Eχω ενα παρομοιο προβλημα με το συγκεκριμενο post. Πριν απο λιγες μερες ειδα στην διαχειριση συσκευων καποια αγνωστη συσκευη η οποια δεν γνωριζω πως εμφανιστηκε. Προσπαθω να κανω ενημερωση προγραμματος οδηγησης αλλα τα windows δεν βρισκουν τιποτα. Κατ' επαναληψη εχω προσπαθηση να την καταργησω αλλα μετα την επανεκκινηση μου εμφανιζετε ξανα. Επειδη εχω 2 διαμερισματα, στο 1ο διαμερισμα δεν υπαρχει καν αυτη η συσκευη, παρα μονο στο 2ο μου εμφανιστηκε πριν λιγο καιρο. Η υποθεση ειναι οτι δεν φαινετε καθολου απο ασφαλη λειτουργια (ενω ολες οι αλλες φαινονται κανονικα) και ουτε το driver max την βλεπει. Οταν την καταργω και παταω ανιχνευση για αλλαγες υλικου μου εμφανιζετε με διαφορετικο ονομα. Ενω δηλ. μου εμφανιζετε συνηθως ως αγνωστη συσκευη, μολις την διαγραφω και παταω ανιχνευση για αλλαγες υλικου μου εμφανιζετε ως αλλες συσκευες με διαφορετικα ονοματα καθε φορα - ide controller και μετα απο καθε επανεκκινηση, εμφανιζετε κανονικα ως ελεγκτες αποθηκευσης - αγνωστη συσκευη. Μπορει να μου πει καποιος τι συμβαινει?
Sirios8e Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Tελικως την ζημια την ειχε κανει το alcohol 120. Moλις το ξαναεγκατεστησα λειτουργουσε κανονικα η συγκεκριμενη συσκευη. Για να γινει σωστη απεγκατασταση κανουμε ανοιγμα θεσης αρχειου και επιλεγουμε το εικονιδιο uninstall
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα