Redeemer Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Χρησιμοποιώ την κάρτα ήχου Nvidia nForce 2. Όταν συνδέσω τον ενισχυτή μου(Yamaha 450) στην SPDIF έξοδο(ψηφιακή έξοδο) και τρέξω οποιαδήποτε εφαρμογή που χρησιμοποιεί 3D γραφικά , τότε ο ήχος διακόπτεται συνεχεία και ο ενισχυτής δείχνει να χάνει συνεχώς το ψηφιακό σήμα ! Αυτό συμβαίνει επίσης και όταν ανάβω κάποιο φως ή όταν χρησιμοποιώ το κλιματιστικό... στιγμιαία χάνεται το σήμα και διακόπτεται ο ήχος . Έχει μάλλον σχέση με την τάση του ρεύματος.... Τι μπορεί να συμβαίνει? είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα??
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Το θέμα με τις παρεμβολές απο φώτα ή κλιματιστικό με φοβίζει. Έχεις διαρροή αυτό είναι σίγουρο, είτε στον Yamaha είτε στον υπολογιστή. Αυτό πιθανόν προκύπτει απο κακή καλωδίωση στο σπίτι. Σχετικά με το θέμα του NForce 2, αναφέρεις οτι το κάνει μόνο σε 3D εφαρμογές που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να κάνεις κάποια ανανέωση στους drivers κυρίως του nforce, και μετά της κάρτας γραφικών. Ετσι πιστεύω να λυθεί το θέμα. Δεν μου φαίνεται για πρόβλημα συνδεσμολογίας. Εαν βάλεις mp3 να παίζει και ακούγεται μέσω SPDIF στον YAMAHA τότε όλο το υλικό σου είναι εντάξει και το πρόβλημα είναι καθαρά software related. Περιμένω νέα σου!!!
Aleksiss Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα πριν κάνα χρόνο περίπου. Βασικά είναι γνωστό πρόβλημα με τις motherboard που έχουν nForce 2. Αν ψάξεις λίγο στο internet θα βρεις πολλές περιπτώσεις με το ίδιο πρόβλημα. Εγώ δοκίμασα διάφορες λύσεις που είχαν προτείνει διάφοροι με το ίδιο πρόβλημα μέχρι που απογοητεύτηκα και αγόρασα μια PCI κάρτα ήχου. Το σίγουρο είναι οτι δεν φταίει η συνδεσμολογία αλλά η ίδια η κάρτα ήχου και οι drivers. Η γνώμη μου είναι να ξεχάσεις την nForce2 και να πάρεις μια νέα κάρτα.
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μπράβο Aleksiss, ανέλαβες το βαρύ φορτίο του να προτείνεις νέα κάρτα ήχου. Το είχα αφήσει για το τέλος, εαν δεν βρεί άκρη με νέους drivers, να μη του πέσει βαρύ. :mrgreen: Συμφωνώ. Μια νέα κάρτα ήχου είναι ό,τι πρέπει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.