Voorhees Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδιά θέλω να πάρω νέα κάρτα γραφικών και για την ακρίβεια μου μπήκε η ιδέα να βάλω 2 σε SLI. Οι ερωτήσεις τώρα. -Βάζοντας δύω κάρτες των 256MB έχουμε τις δυνατότητες μιας 512MB και γενικά όλα τα χαρακτηριστικά διπλασιάζονται; -Υπάρχει διαφορά στις ταινίες και στα παιχνίδια; Θέλω να πω, ο υπολογιστής μπορεί να αξιοποιήσει και τις δύο κάρτες ή παίζει κάτι με κλειδώματα; -Είναι καλύτερα να πάρω για παράδειγμα μια κάρτα με 300 ευρώ ή δύο των 150 και να τις βάλω σε SLI;(τα νούμερα είναι ενδεικτικά) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ailuros Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 -Βάζοντας δύω κάρτες των 256MB έχουμε τις δυνατότητες μιας 512MB και γενικά όλα τα χαρακτηριστικά διπλασιάζονται; H μεγαλύτερη άνοδο των επιδόσεων επιτυγχάνεται με AFR (alternate frame rendering) mode. Υπεραπλουστευμένα η μία κάρτα επεξεργάζεται το καρέ 1, η δεύτερη το καρέ 2, η πρώτη το καρέ 3 κ.ο.κ. Με την μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται άνοδος επιδόσεων μέχρι και 85% έναντι μόνο μιας κάρτας, δεν σημαίνει ωστόσο ότι διπλασιάζεται αυτόματα η μνήμη των καρτών, γιατί η κάθε κάρτα έχει για κάθε καρέ διαθέσιμα 256ΜΒ μνήμη και όχι 512. -Υπάρχει διαφορά στις ταινίες και στα παιχνίδια; Θέλω να πω, ο υπολογιστής μπορεί να αξιοποιήσει και τις δύο κάρτες ή παίζει κάτι με κλειδώματα; Στα παιχνίδια και οτιδήποτε τρισδιάστατο ναι, στις ταινίες τι διαφορά να υπάρχει έστω και θεωρητικά; Μάλλον δεν κατάλαβα την ερώτηση. -Είναι καλύτερα να πάρω για παράδειγμα μια κάρτα με 300 ευρώ ή δύο των 150 και να τις βάλω σε SLI;(τα νούμερα είναι ενδεικτικά)Ευχαριστώ εκ των προτέρων 2*150= 300, 2*300= 600 ΄Οτι πληρώνεις παίρνεις. Λίγο πολύ οι δύο 150-άρες θα σου βγάλουν περίπου επιδόσεις μιας 300-άρας GPU. Moναδική εξαίρεση μέχρι στιγμής το quad-SLi που ναι μεν ο χρήστης πληρώνει όσο να πάρει μια βραχονησίδα αλλά δεν θα δει ουσιαστικές διαφορές επιδόσεων σε σύγκριση με μια απλή 7950 GX2. Σε δύο μήνες περίπου θα έχουμε καινούργιες κάρτες. Μην βιαστείς με την απόφασή σου αν η τωρινή σου κάρτα επαρκεί για τις απαιτήσεις σου.
Voorhees Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δηλαδή να πάω σε ATI που είναι και γρηγορότερες; Αντί να δώσω δηλαδή 300 για 2 κάρτες σε SLI να δώσω 300 για μία ATI. Καλύτερα θα είναι έτσι ή για SLI;
Ailuros Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Αν έχεις κάτι ανάλογο σε 7800GTX ή 7900GT και σκοπεύεις να πάρεις δεύτερη κάρτα για SLi, μια Radeon στα 300 ευρώπουλα δεν θα είναι γρηγορότερη από την πρώτη εκδοχή. Επειδή όμως δεν αναφέρεις τι κάρτα έχεις αυτή τη στιγμή και μπορεί άνετα να έχεις κάτι σε 7600, δεν μπορώ να σου δώσω και καθοριστική απάντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.