Προς το περιεχόμενο

Geforce 8800 pics

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την 7950GX2. Μέχρι πριν λίγες μέρες πίστευα οτι άξιζε να πάρω την 8800. Αλλά είδα τα benchmarks και διαπίστωσα οτι οι διαφορές είναι σχετικά μικρές (περίμενα πολύ μεγαλύτερες διαφορές) στην απόδωση για να δικιολογούν την αναβάθμιση. Ακόμα και σαν δικιολογία για το dx10 να την έπαιρνα πάλι δεν θα το εκμεταλλευτώ ελέω vista.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έχω την 7950GX2. Μέχρι πριν λίγες μέρες πίστευα οτι άξιζε να πάρω την 8800. Αλλά είδα τα benchmarks και διαπίστωσα οτι οι διαφορές είναι σχετικά μικρές (περίμενα πολύ μεγαλύτερες διαφορές) στην απόδωση για να δικιολογούν την αναβάθμιση. Ακόμα και σαν δικιολογία για το dx10 να την έπαιρνα πάλι δεν θα το εκμεταλλευτώ ελέω vista.

Ποσο μεγαλυτερες διαφορες της 7950GX2 απο την 8800gtx περιμενες δλδ και βασικα σε ποιες αναλυσεις αναφερεσαι;

Εγω βλεπω κατι τρελλες διαφορες οσο μεγαλωνουν οι αναλυσεις που μερικες φορες φτανουν και το 100% (βλεπε Oblivion 1920x1440)

Ρε παιδια μην λεμε και οτι θεμε :P

Να μου πεις δεν την περνω γιατι εχω μια πολυ δυνατη καρτα και με καλυπτει τωρα καθως δεν υπαρχουν και D3D10 games το καταλαβαινω αλλα οτι ειναι μικρες οι διαφορες 7950GX2 με 8800gtx ειναι ολιγον τραβηγμενο..

Δημοσ.

Αναφέρομαι σε αναλύσεις 1920*1200 που είναι και η Νative της οθόνης μου. Οι διαφορές είναι για την ακρίβεια ελάχιστες. Ελπίζω η επόμενη refresh έκδοση της 8800 που θα βγει σε λίγους μήνες να δικιολογεί την αναβάθμιση. Προς το παρόν μένω ως έχω.

Δημοσ.
Tην πηρα τελικα δεν αντεξα(8800gtx).. :mrgreen:

Η καρτα ειναι απλα θηριο.. Exω καιρο να δω τετοια διαφορα σε αποδοση απο γενια σε γενια...Και πριν ειχα την x1900xtx o/ced οχι καμια καρτουλα της πλακας.....

Οτι και να πει κανεις ειναι λιγο πραγματικα..

Και το σημαντικοτερο απο ολα με ενα παραφορτωμενο και o/c ρισμενο συστημα τρεχει ανετοτατα σε ενα Antec Neopower 480W(crosses fingers :P)

Θα ποσταρω συγκριτικα score με την x1900xtx μου λιαν συντομως..

Η δική μόλις τιμολογείται και αποστολή θα γίνει αύριο. ΄Εχω δουλειά μπροστά μου. Αν μ' αρέσει το αποτέλεσμα (σπάνιο εώς ανύπαρκτο φαινόμενο) ίσως να ποζάρει το άρθρο στο αγαπημένο σου site, αν όχι στο δικό μου LOL.

Kαι μια και είπαμε.......ο Rys βάζει/βγάζει 8800GTX σε σύστημα με τροφοδοτικό 420W και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Δημοσ.
Αναφέρομαι σε αναλύσεις 1920*1200 που είναι και η Νative της οθόνης μου. Οι διαφορές είναι για την ακρίβεια ελάχιστες. Ελπίζω η επόμενη refresh έκδοση της 8800 που θα βγει σε λίγους μήνες να δικιολογεί την αναβάθμιση. Προς το παρόν μένω ως έχω.

Με τα λεφτά που έδωσες και εγώ θα το σκεφτόμουνα. Το καλό με μένα είναι ότι δεν ακούμπησα άλλη κάρτα μετά την 7800 γιατί ήξερα εδώ και αρκετό καιρό τι με περιμένει.

Ωστόσο για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους με την 8800GTX δεν πρόκειται για σχέση τιμής/απόδοσης (η οποία όντως είναι κακή λόγω υψηλής τιμής) αλλά τιμής/ποιότητας απεικόνισης. Για όποιον δεν δίνει δεκάρα για υψηλότατης ποιότητας ανισοτροπικό, μέχρι και 16-απλή εξομάλυνση σε συνδυασμό float HDR η κάρτα αυτή δεν θα του πει και πολλά.

Οι χρήστες R520/580 χαίρονταν όλα αυτά πέραν της υψηλής εξομάλυνσης παραπάνω από χρόνο τώρα, οι χρήστες ωστόσο με μια μόνο 7900GTX παίρνουν και διπλάσια ταχύτητα και διπλάσια ποιότητα απεικόνισης. Ξεχνάς ότι έχεις δύο 7900GT ουσιαστικά κολλημένες μεταξύ τους. Για βάλε δύο υψηλότερα χρονισμένες 8800GTS στην GX2 διάταξη σε κάμποσο καιρό και ΤΟΤΕ πες μου αν θα αξίζει η αναβάθμιση ή όχι ;)

Καλά κάνεις και περιμένεις.

Δημοσ.
Με τα λεφτά που έδωσες και εγώ θα το σκεφτόμουνα. Το καλό με μένα είναι ότι δεν ακούμπησα άλλη κάρτα μετά την 7800 γιατί ήξερα εδώ και αρκετό καιρό τι με περιμένει.

Ωστόσο για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους με την 8800GTX δεν πρόκειται για σχέση τιμής/απόδοσης (η οποία όντως είναι κακή λόγω υψηλής τιμής) αλλά τιμής/ποιότητας απεικόνισης. Για όποιον δεν δίνει δεκάρα για υψηλότατης ποιότητας ανισοτροπικό, μέχρι και 16-απλή εξομάλυνση σε συνδυασμό float HDR η κάρτα αυτή δεν θα του πει και πολλά.

Οι χρήστες R520/580 χαίρονταν όλα αυτά πέραν της υψηλής εξομάλυνσης παραπάνω από χρόνο τώρα, οι χρήστες ωστόσο με μια μόνο 7900GTX παίρνουν και διπλάσια ταχύτητα και διπλάσια ποιότητα απεικόνισης. Ξεχνάς ότι έχεις δύο 7900GT ουσιαστικά κολλημένες μεταξύ τους. Για βάλε δύο υψηλότερα χρονισμένες 8800GTS στην GX2 διάταξη σε κάμποσο καιρό και ΤΟΤΕ πες μου αν θα αξίζει η αναβάθμιση ή όχι ;)

Καλά κάνεις και περιμένεις.

Όταν βγεί 8950gx2 το συζητάμε. Στην ουσία αυτή θα είναι η αντικαταστάτρια της δικιάς μου και φυσικά τότε θα την πάρω. Απλά στην απόδοση περίμενα πολύ μεγαλύτερες διαφορές, που τελικά δεν υφίστανται. Και στην τελική έχει σημασία και τι σύστημα έχει ο καθένας. Πλήρη εκμετάλλευση της κάρτας θα έχουμε όταν με το καλό βγουν τα πρώτα dx10 (καλά, για full dx10 έχουμε χρόνια μπροστά μας.).

Δημοσ.

Tι περίμενες δηλαδή; Προδιαγραφές D3D10 (που ελπίζω να έχεις καταλάβει για τι επιπλέον φόρτο μιλάμε), αρκετά καλύτερη ποιότητα απεικόνισης και να είναι 4x φορές γρηγορότερη από την 7950GX2;

Ας προσγειωθούμε λίγο και αν θέλεις ανέτρεξε στην κυκλοφορία της 7800GTX και δες αν τότε στην αρχή ήταν έστω κατά το ελάχιστο πιο γρήγορη από 6800Ultra@SLi.

Διάβασέ το όλο και πες μου αν σου θυμίζει κάτι:

http://www.techreport.com/reviews/2005q2/geforce-7800gtx/index.x?pg=6

Tέλος είπαμε σέβομαι τις επιλογές σου και θεωρώ απόλυτα κατανοητή την αντίδρασή σου, αλλά εγώ προσωπικά προτιμώ 50 fps με διπλάσια ποιότητα απεικόνισης παρά 100 fps με την μισή. Αν η ΝVIDIA μου έβγαζε μια αρκετά πιο γρήγορη κάρτα από την GX2, αλλά με τις ίδιες αδυναμίες και ατέλειες της γενιάς 7 θα τους την έφερνα στο κεφάλι. Είναι πρώιμοι οι οδηγοί ακόμα και ακόμα δεν έχετε δει τίποτα ;)

Δημοσ.

Η minimum διαφορα μιας 8800GTX απο μια 7950GX2 ειναι περιπου 17% ο μεσος ορος κινειται στο 30% και υπαρχουν games οπως το Oblivion που βλεπεις διπλασια frames σε υψηλες αναλυσεις.. Αν αυτο το θεωρεις ελαχιστο τοτε παω πασο..

Ειναι σχετικο το τι ζηταει κανεις απο μια καρτα.. Το IQ οπως πολυ σωστα εθεσε ο Ailuros ειναι ενα απο αυτα για εμενα, για αυτο αλλωστε ειχα αλλαξει και την 7800gtx μου αμεσως μολις βγηκε ο R580..

Δεν λεω οτι ειναι λαθος ο τροπος που σκεφτεσαι, και φυσικα και μπορεις να περιμενεις μεχρι την πληρη αξιοποιηση του D3D10 API για να προβεις σε αγορα μιας d3d10 gpu.. Επαναλαμβανω ομως οτι περα απο τις επιδοσεις υπαρχει και το IQ που πρεπει να λαμβανεις υπ οψιν..

Φιλικα.. :)

Δημοσ.
Η δική μόλις τιμολογείται και αποστολή θα γίνει αύριο. ΄Εχω δουλειά μπροστά μου. Αν μ' αρέσει το αποτέλεσμα (σπάνιο εώς ανύπαρκτο φαινόμενο) ίσως να ποζάρει το άρθρο στο αγαπημένο σου site, αν όχι στο δικό μου LOL.

Kαι μια και είπαμε.......ο Rys βάζει/βγάζει 8800GTX σε σύστημα με τροφοδοτικό 420W και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Αντε με το καλο να ρθει.. :)

Ααα και μεχρι να φτιαξεις το αρθρο σου παω να παιξω Oblivion maxed out με full lod tweaks και 4096x4096 textures :P

Pure gaming bliss :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...