littlelouievegos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Να στο κάνω απελπιστικά απλό; ΄Η που κάποιος θα είναι CPU limited με μια G80 ή "monitor limited". Αν τώρα είναι και τα δύο αποτελεί οξύμωρο σχήμα η αγορά μιας τέτοιας κάρτας. Δεν διαφωνω I was debating with myself whether it worths to make this purchase now.. But I can't resist the "free" AA and the possibility of hybrid modes that might be available.. Οι κάρτες της γενιάς αυτής επειδή ακριβώς έχουν τόσο ρυθμό πλήρωσης (shader fillrate if you please) και εύρος μνήμης (που θα συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία για το 2007) μετακομίζουν κατ' αρχήν το περιορισμό του κεντρικού επεξεργαστή από τα 1024/1280 που ήταν μέχρι τώρα στα 1280/1600, πάντα ανάλογα με την περίπτωση (για αυτό έβαλα και δύο αναλύσεις την φορά). Λογικά λοιπόν χρειάζεται και οθόνη που να υποστηρίζει τουλάχιστον 1600 αν όχι παραπάνω (αν και υπάρχουν και LCD πλέον με 1400 widescreen). Kανείς δεν είπε ότι δεν χρειάζεται ένας δυνατός επεξεργαστής. Η ιδανικότερη κατάσταση θα ήταν μια high end CPU + high end GPU και σε αυτό δεν άλλαξε τίποτα. Απλά αυτή τη φορά χρειάζεται και μια οθόνη με υψηλές αναλύσεις. Το θεωρώ σχεδόν αμάρτημα να τρέχει κανείς ένα τέρας με κοντά ένα 90-αρι εύρος μνήμης στα 1280. Δεν νομιζω οτι διαφωνουμε σε αυτα που λεμε. Αν ιεδες ειπα οτι το G80 ειναι ενα βημα προς τις gpgpu και αυτο σημαινει εν μερει και ολο και λιγοτερη εξαρτηση της gpu απο τον κεντρικο επεξεργαστη οπως φυσικα γνωριζεις πολυ καλυτερα απο εμενα.... Αλλα π.χ σε games οπως το UT2K7, Crysis, Alan Wake ισως η χρηση μιας high end cpu να φανει πιο χρησιμη απο οτι ειναι τωρα IMHO... Εδω μιλανε για πληρη αξιοποιηση 4 cores if available.. ***edit: uhhhhm noAA/AF scores? να σε ραπίσω τρις LOL...ποιός στο διάτανο θα παίξει είτε με CF/R580 είτε με G80 με trilinear/1xAA; *sigh*Οχι μωρε απλα δειχνω μια ενδιαμεση κατασταση.. Ουτε full cpu limitation ουτε το αλλο ακρο.. Και δεν ειναι λιγες οι φορες που ακομα και με την x1900xtx Μου προτιμησα να παιξω ενα παιχνιδι με 1600x1200 χωρις AA για πολλα fps..Το AF γιατι να το βγαλω; ******edit Nr.2:http://us.download.nvidia.com/Windows/97.02/97.02_ForceWare_Release_Notes.pdf Η πρώτη σημείωση για το ότι πάντα δεν είναι όλα και τόσο ρόδινα σε ορισμένες εφαρμογές όσων αφορά τις SMP βελτιστοποιήσεις, και η δεύτερη για όσους ξεχνάνε γιατί με εξομάλυνση ενεργοποιημένη το βάρος μετακομίζει άμεσα στην κάρτα γραφικών χωρίς ουσιαστικά να αναιρεί τα παραπάνω. Και παλι δεν διαφωνω σε τπτ απλα δεν βλεπω και κατι που να με σταματα απο το να εχω μια cpu αρκετα δυνατη in any case needed..
activex Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 fate matia psaria Ailuros ok se euxaristw...kapos kalitera tora. tha arkestw stin pseudestisi omos gia tin ora! akoma den xarika tin lcd mou kai mou tin dini teleuta sta neura h pckatastasi oti diskola xerese kati.. mono ta hxia mou euxaristieme telika gia poli kairo! kai me mikro kostos.. ti na pis kanis . abisos h psixi alla kai ta pc poli marafetia vre paidi mou ante na doume pou tha bgi...
Bigi444444 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Το pc είναι τόσο γρήγορο, όσο το πιο αργό υποσύστημά του.Και το πιο αργό υποσύστημά του δε θα είναι η 8800 αν υπάρχει αυτή...
Ailuros Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Το pc είναι τόσο γρήγορο, όσο το πιο αργό υποσύστημά του.Και το πιο αργό υποσύστημά του δε θα είναι η 8800 αν υπάρχει αυτή... Αυτή η υπεργενίκευση είναι τόσο λανθασμένη όσο δεν φαντάζεσαι. Αν το πάρω κατά λέξη και πάρω μια μητρική με ενσωματωμένη μονάδα ήχου η οποία αποδεικνύεται πατάτα και τραβάει τους περισσότερους πόρους από τον επεξεργαστή, σημαίνει ότι όλο μου το σύστημα είναι τόσο χελώνα όσο η ηχοπατάτα; Για το δεύτερο που λες βάλε μια 7900GTX με ένα [email protected] στο ένα σύστημα και βάλε και σε ένα δεύτερο μια 8800GTX με ένα [email protected] και πες μου γιατί άραγε άραγε το δεύτερο δεν θα είναι τουλάχιστον 2 φορές πιο γρήγορο.
Ailuros Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 fate matia psaria Ailuros ok se euxaristw...kapos kalitera tora.tha arkestw stin pseudestisi omos gia tin ora! akoma den xarika tin lcd mou kai mou tin dini teleuta sta neura h pckatastasi oti diskola xerese kati.. mono ta hxia mou euxaristieme telika gia poli kairo! kai me mikro kostos.. ti na pis kanis . abisos h psixi alla kai ta pc poli marafetia vre paidi mou ante na doume pou tha bgi... Φιλαράκο όταν πριν ενάμιση χρόνο πήρα 21" CRT που φτάνει τα 2048*1536*32@75Hz με μόλις 500€ πολλοί εδώ μέσα με θεωρούσαν ανισόρροπο. Πρώτον σαφώς και προτιμώ τις LCD για χρήση γραφείου, αλλά για οτιδήποτε κινείται την θέλει την CRT η ψυχούλα μου. Πες με παραδοσιακό, πες με κολλημένο αδιαφορώ. Αλλού το πάω. ΄Ηθελα κάτι να μου κρατήσει τουλάχιστον όσο ισχύει η εγγύησή της και να έχω ανά πάση στιγμή την επιλογή μεταξύ 1280*960 μέχρι και 2048*1536. Συνειδητή μου επιλογή ήταν και μάλιστα δεν μου τρύπησε και την τσέπη όπως θα μου τρυπούσε και μια LCD >24". Το ότι έχεις κολλήσει στα 1280 δεν είναι το τέλος του κόσμου, απλά αν σε περιορίζει και ο επεξεργαστής θα έχεις εξομάλυνση δωρεάν. ΄Οσων αφορά τώρα όλα τα άλλα, καλή η θεωρία αλλά ας πάμε λίγο στην πράξη: 1280*960*32 16xS (4xMultisampling + 4xSupersampling) / 16xAF: http://users.otenet.gr/~ailuros/ssse1280.jpg 2048*1536*32 4x MSAA + 4x Transparency supersampling / 16xAF: http://users.otenet.gr/~ailuros/ssse2048.jpg Αυτές τις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να τις φανταστείς σε μια οθόνη 21". Στην δεύτερη περίπτωση τα pixels είναι πλέον τόσο μικρά που έχουν εντελώς διαφορετική απεικόνιση και εξομάλυνση οι υφές από μόνες τους. Tα shots είναι από 7800GTX στο Serious Sam: Second Encounter που είναι και αρκετά παλιό. Λες το πρώτο να μου αναπληρώνει το δεύτερο;
Bigi444444 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Σε σχέση με τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών το λέω.Και ένα καλώδιο όχι τόσο καλό θα γονάτιζε έναν υπερυπολογιστή αλλιώς.Αλλά αν μιλάμε για τόσο θηριώδεις κάρτες γραφικών η γνώμη μου είναι πως ό,τι μα ό,τι και επεξεργαστή να βάλεις αυτή τη στιγμή θα τις περιορίζει.Όσο πιο γρήγορο επεξεργαστή της βάλεις τόσο πιο γρήγορα δε θα πηγαίνει;Δεν έχει πολύ νόημα νομίζω να καθόμαστε να πολυψειρίζουμε αν ο επεξεργαστής θα σε περιορίζει.Υπό την παραπάνω έννοια κάθε επεξεργαστής όσο γουρούνι και να είναι κάνει bottleneck, απλά κάνει κατά τι λιγότερο από κάποιον άλλο πιο αδύναμο. Ναι, αν έχεις 8800 και τρέχεις στα 1024 ή και στα 1280 θα σε περιορίζει και θα σε παραπεριορίζει.Όσο πιο δυνατο και να βάλεις πάντα θα πηγαίνει κι άλλο.Αλλά και τι να το κάνεις εκεί έτσι κι αλλιώς;Να κάνεις τα 200 καρέ 220 ή 230; :roll: Από την άλλη αμα βάλεις 1920χ1200 πχ, θαρρώ πως ότι και να έχεις από επεξεργστή το βάρος δε θα πέφτει σ' αυτόν. Ανάλογα με την ανάλυση και κατά συνέπεια το φόρτο της επεξεργασίας των γραφικών, αδύναμος κρίκος γίνεται και άλλο υποσύστημα. Αυτή η υπεργενίκευση είναι τόσο λανθασμένη όσο δεν φαντάζεσαι. Αν το πάρω κατά λέξη και πάρω μια μητρική με ενσωματωμένη μονάδα ήχου η οποία αποδεικνύεται πατάτα και τραβάει τους περισσότερους πόρους από τον επεξεργαστή, σημαίνει ότι όλο μου το σύστημα είναι τόσο χελώνα όσο η ηχοπατάτα; Όταν το έγραφα ήμουν κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι θα το πήγαινεις κάπου εκεί...
littlelouievegos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Tην πηρα τελικα δεν αντεξα(8800gtx).. Η καρτα ειναι απλα θηριο.. Exω καιρο να δω τετοια διαφορα σε αποδοση απο γενια σε γενια...Και πριν ειχα την x1900xtx o/ced οχι καμια καρτουλα της πλακας..... Οτι και να πει κανεις ειναι λιγο πραγματικα.. Και το σημαντικοτερο απο ολα με ενα παραφορτωμενο και o/c ρισμενο συστημα τρεχει ανετοτατα σε ενα Antec Neopower 480W(crosses fingers ) Θα ποσταρω συγκριτικα score με την x1900xtx μου λιαν συντομως..
BossDoc Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Η παγίδα καλά κρατεί με το εμπόριο.... συνέχεια αναβαθμίσεις και αγορές. Και στο τέλος αν βάλεις ενα GAME παλιό που δεν μπορούσες να το παίξεις στο παλιό PC σου καταλαβαίνεις πόσο κοροιδία είναι να αγοράζεις συνέχεια και συνέχεια και συνέχεια και .......
1980 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Η παγίδα καλά κρατεί με το εμπόριο.... συνέχεια αναβαθμίσεις και αγορές. Και στο τέλος αν βάλεις ενα GAME παλιό που δεν μπορούσες να το παίξεις στο παλιό PC σου καταλαβαίνεις πόσο κοροιδία είναι να αγοράζεις συνέχεια και συνέχεια και συνέχεια και ....... δεν σε αναγκαζει κανεις να πεσεις στην "παγιδα" που υπονοεις. ο καθενας κανει τις επιλογες του και πρεπει να ειναι σεβαστες.
BossDoc Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Είπα εγω οτι με αναγκάζει κανείς? Απλά το είπα για να αναρωτηθείτε λιγάκι.
littlelouievegos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Είπα εγω οτι με αναγκάζει κανείς? Απλά το είπα για να αναρωτηθείτε λιγάκι. YAWTFAYUF (Yet Another What The Fuck Are You Upgrading For ) post.. Σε ευχαριστουμε να σαι καλα φιλε μου.. Ας τελειωσει εδω δεν εχει νοημα να το ξανασυζηταμε..
Bigi444444 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 littlelouievegos, πόσα A βγάζει στα 12v το τροφοδοτικό αυτό; Γενικά πάντως δεν καίνε και όσο λέγανε.Εγώ προσωπικά είχα τρομάξει με αυτά που άκουγα, αλλά βλέπω ότι η κατανάλωση είναι λογική. Με γειές, να τη χαρείς την καρτούλα και περιμένουμε νεότερα.
john2gr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Κωλόφαρδε. Εγώ ακόμα να κάνω την αναβάθμιση
littlelouievegos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 littlelouievegos, πόσα A βγάζει στα 12v το τροφοδοτικό αυτό;Γενικά πάντως δεν καίνε και όσο λέγανε.Εγώ προσωπικά είχα τρομάξει με αυτά που άκουγα, αλλά βλέπω ότι η κατανάλωση είναι λογική. Με γειές, να τη χαρείς την καρτούλα και περιμένουμε νεότερα. Βγαζει 18 στην 12V1 και 15Α στην 12V2.. Ενταξει ειναι και ΑΝΤΕC δεν ειναι και τυχαια μαρκα.. Σε ευχαριστω και ναι λιαν συντομως θα ποσταρω καποια συγκριτικα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.