Προς το περιεχόμενο

Διαχείριση πολλών λογαριασμών mail από outlook express, thunderbird κλπ

1234

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Χρησιμοποιώ gmail σε thunderbird και outlook express αλλά επειδή τώρα τελευταία μου παρουσίασε κάποια προβλήματα, άνοιξα έναν λογαριασμό freemail. Το έχω βάλει προς το παρόν στο outlook, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Πως γίνεται όταν π.χ. είμαι με το λογαριασμό του freemail να βλέπω στα εισερχόμενα μόνο τα mails που έχω στο freemail και όχι να βλέπω και του gmail. Το ίδιο και για όλους τους φακέλους (sent, outbox κλπ). Στο thunderbird δεν το έχω περάσει ακόμα αλλά φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα γίνεται.

2) Έχω επίσης και μιαν άλλη απορία όσον αφορά το freemail. Ψάχνοντας για να λύσω την παραπάνω απορία μου βρήκα κάπου να μιλάνε για 5GB free που δίνει το freemail, με το να σου δώσουν μια πρόσκληση ή κάτι τέτοιο. Ισχύει αυτό και αν ναι θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι να κάνω για να αποκτήσω αυτά τα 5GB;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

1) Χρησιμοποιώ gmail σε thunderbird και outlook express αλλά επειδή τώρα τελευταία μου παρουσίασε κάποια προβλήματα, άνοιξα έναν λογαριασμό freemail. Το έχω βάλει προς το παρόν στο outlook, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Πως γίνεται όταν π.χ. είμαι με το λογαριασμό του freemail να βλέπω στα εισερχόμενα μόνο τα mails που έχω στο freemail και όχι να βλέπω και του gmail. Το ίδιο και για όλους τους φακέλους (sent, outbox κλπ). Στο thunderbird δεν το έχω περάσει ακόμα αλλά φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα γίνεται.

Δημιουργόντας διαφορετικούς φακέλους για κάθε λογαριασμό και αντίστοιχα έναν κανόνα που να στέλνει τα μηνύματα εκεί.

Δημοσ.
Δημιουργόντας διαφορετικούς φακέλους για κάθε λογαριασμό και αντίστοιχα έναν κανόνα που να στέλνει τα μηνύματα εκεί.

Αυτό το πέτυχα για το inbox αλλά για το sent ενώ δημιούργησα φακέλους δεν κατάφερα να πηγαίνουν και στον αντίστοιχο φάκελο (π.χ. gmail sent, freemail sent) τα μηνύματα που έστελνα, προφανώς επειδή δεν έβαλα τον σωστό κανόνα. Αν ξέρει κάποιος, ας μου πει τι πρέπει να κάνω please.

Δημοσ.

Αυτό που ζητάς νομίζω γίνεται με Ταυτότητες (Identities) στο Outlook Express (από το μενού Αρχείο) και με προφίλ στο Outlook (από τον Πίνακα Ελέγχου->Αλληλογραφία). Το κακό είναι ότι φορτώνεις μια ταυτότητα/προφίλ τη φορά.

Δημοσ.

Πήγα αλλά δεν έβγαλα άκρη. Δεν κατάλαβα πως γίνεται. Αυτό που λές πως το κακό είναι ότι φορτώνεις μια ταυτότητα/προφίλ τη φορά, τι εννοείς και πόσο κακό είναι;

Δημοσ.

Καταρχήν για το Express, είπαμε πας File -> Identities -> Add new Identity και φτιάχνεις μια για για κάθε θυρίδα σου.

Μετά πας στο μενού Tools -> Accounts και βάζεις τις ρυθμίσεις.

Όταν ανοίξει το Outlook Express διαλέγεις ποιά ταυτότητα θέλεις να χρησιμοποιήσεις (από το File -> Switch Identity) και σου εμφανίζει ΜΟΝΟ τα mail της θυρίδας αυτής. Δεν μπορείς να βλέπεις όλα τα μηνύματα παράλληλα. Αν θες να δεις και να τσεκάρεις mail από άλλο λογαριασμό, φορτώνεις άλλη ταυτότητα κα εμφανίζονται πάλι μόνο εκείνα κ.ο.κ.

Δημοσ.

Φτιάχνεις κάποιους φακέλους, π.χ.

Εισερχόμενα\freemail

Εισερχόμενα\gmail

κτλ

και βάζεις κανόνα όταν κάποιο mail έρχεται από το freemail να πηγαίνει στο φάκελο

Εισερχόμενα\freemail

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Καταρχήν για το Express, είπαμε πας File -> Identities -> Add new Identity και φτιάχνεις μια για για κάθε θυρίδα σου.

Μετά πας στο μενού Tools -> Accounts και βάζεις τις ρυθμίσεις.

Όταν ανοίξει το Outlook Express διαλέγεις ποιά ταυτότητα θέλεις να χρησιμοποιήσεις (από το File -> Switch Identity) και σου εμφανίζει ΜΟΝΟ τα mail της θυρίδας αυτής. Δεν μπορείς να βλέπεις όλα τα μηνύματα παράλληλα. Αν θες να δεις και να τσεκάρεις mail από άλλο λογαριασμό, φορτώνεις άλλη ταυτότητα κα εμφανίζονται πάλι μόνο εκείνα κ.ο.κ.

Ποτέ δεν έχω προβλήματα με το Outlook Express emails. Αλλά μόλις άνοιξα το πρόγραμμα μου και ήμουν κεραυνόπληκτος από τα χαμένα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία μου. Για τύχη Χρησιμοποίησα το Google και ανακάλυψε εκεί - outlook express messages disappear. Προς μεγάλη μου έκπληξη το βοηθητικό λυθεί το θέμα μου για λίγο και εντελώς δωρεάν. Επιπλέον, είδα πόσο βοήθησε ο φίλος μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...