Προς το περιεχόμενο

Μητρική για Athlox64 X2

sotirakis.net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόόόόν... Για να δούμε :

Η εξεταστική τελειώνει...

Το PC παλειώνει...(έκανε και ρίμα)

Λεφτά έχουμε στην άκρη, οπότε...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ !

Ο επεξεργαστής θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο AMD Athlon64 X2 3800+. Οπότε μας λείπει η μητρική. Είμαι μεταξύ κάποιας υλοποιήσης από DFI, Abit και MSI.

Asus δεν την πολυπάω λόγω της αρκετής "σοβαρότητας" που μου φαίνεται ότι έχει...Λίγο o/c, λίγη παραμετροποίηση, κάτι ρε παιδιά...

Gigabyte δεν την έχω και σε πολύ εκτίμηση, πάντα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρίες. Έχουμε και το outsider, την Sapphire που πάει πακέτο με τις ATi (Οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν μετά...)

Πάντα ΙΜΗΟ.

Τι έχετε να προτείνετε ρε παιδιά ;

Το μόνο που θέλω είναι να έχει SLI (ή Crossfire) και έναν ικανοποιητικό εξοπλισμό (LAN, sound, αρκετές PCI). Αρκεί βέβαια να μην ξεφύγουμε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 120-130 ευρώ ( μην το παραχέσουμε κιόλας...)

Η μόνη που έχω βρει να είναι αρκετά καλή είναι αυτή

Έχετε να προτείνετε κάποιες άλλες ;

Τι θα πρέπει να προσέξω ;

Μήπως να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για την Asus ;

Ευχαριστώ

Edit :

---------------------

Μιλάμε πάντα για ΑΜ2

---------------------

Δημοσ.

Καταρχάς, πρέπει να πάρεις μια απόφαση! Ή πολλές PCI ή SLI/Crossfire !! Και τα δύο δεν γίνεται, εκτός και αν βρούμε μητρική σαν γήπεδο ποδοσφαίρου !!! Η ABIT που παραθέτεις στο link έχει δύο PCI και έχει SLI, οπότε θεωρώ ότι τείνεις προς αυτήν την επιλογή.

Από καθαρά προσωποκή εμπειρία και μόνο, θα σου προτείνω αυτή: http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MotherboardsAmd&cp_id=108442

Είναι στα €119, με 1000άρι LAN και 7.1 ήχο, και άρα είναι μέσα στα όρια σου. Προσωπικά από το πιο "μικρό" μοντέλο (κοινώς αυτό χωρίς SLI) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εδώ και 1 1/2 χρόνο από όλες τις πλευρές (ρυθμίσεις BIOS, overclocking, σταθερότητα, επεκτασιμότητα).

Δημοσ.

Σωτήρη, τώρα που βγήκαν οι Core 2 Duo και έχει βουήξει ο τόπος για το πόσο πατάνε στο λαιμό AMD και Pentium4, εσύ σκέφτεσαι να πάρεις AMD? Άτοπο!

Χτύπα μία ASUS : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522483

και έναν Core 2 Duo E6300 (ακόμα καλύτερα 6400, που ανεβαίνει MHz περισσότερο) : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.558231

και άσε την AMD να δώσει απάντηση (αν και όταν) μέσα στο 2007...

Δημοσ.

o Core 2 Duo E6300 έχει 190 ευρώ doctorα !

Νο money, no party... Μακάρι να τα είχα να τα έδινα... Για αυτό "αναγκαστικα" πάω σε οικονομική διπύρηνη λύση.

Η λογική του "περίμενε λίγο ακόμα" δεν βρίσκει εφαρμογή πλέον γιατί το μωρό μου έχει αρχίσει να ρετάρει αρκετά...

Wizzy, πράγματι, το παράκανα, οκ λοιπόν, SLI (R.I.P. πολλές PCI...).

Ουπς, τώρα το είδα ! Μιλάμε πάντα για ΑΜ2 socket.

Δημοσ.
Σωτήρη, τώρα που βγήκαν οι Core 2 Duo και έχει βουήξει ο τόπος για το πόσο πατάνε στο λαιμό AMD και Pentium4, εσύ σκέφτεσαι να πάρεις AMD? Άτοπο!

Χτύπα μία ASUS : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522483

και έναν Core 2 Duo E6300 (ακόμα καλύτερα 6400, που ανεβαίνει MHz περισσότερο) : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.558231

και άσε την AMD να δώσει απάντηση (αν και όταν) μέσα στο 2007...

nai opws ta les kai o 6300 fysika einai kalyteros apo ton 4600 as poume etsi...

Δημοσ.

prwsopikh apopsi nomizw oti oi mhtrikes ATi einai kalyteres sto AM2 loogw mikroerhs katanalwshs energias kai ligwterhs thermokrasias sta idia xarakthrhstika. Ama breis to MSI K9A Platinum as poume prepei na einai mia poly kali kai ftynh lysh. Oi Gigabyte mia xara etairia einai. Exei kai to Dual Bios pou einai poly xrhsimh leitourgia ama kaneis update to bios. Oi Asus palh den einai akrivos sovarh etairia, mallon perissotero se gamers apeuthhnetai kai exei poly plhres overclocking xarakthristhka sta akriva montela ths. Auto pou tha sou symvouleva einai vres 1-2 mhtrikes me ta xaraktiristika pou theleis kai meta psakse sta forum twn etairiwn kai sto google gai tyxon provlhmata(asymvatothtas kai mh pou mporei na exoun, wste na ksereis ti na apofygeis). Oi Mhtrikh ths ypografhs mou mexri stigmhs deixnei poly kali an kai den exei SLI kai exw akousei oti se allous anevazei thermokrasies an kai se mena den exei tetoia provlhmata logw tou poly kaloy koutioy pou exw. Pantws an se endiaferei to overclocking h DFI mallon einai h pio kalh etairia kai akolouthoun h Asus kai meta h Abit alla eksartatai kai apo to montelo pou tha dialekseis. Pantws makria apo to Asus M2N-E kai to MSI K9N Ultra. To prwto exei provlhmata me mnhmes kai to deutero exei provlhma me to IDE kai isws thelei kai RMA apo th mana tou logw enws lathous se en Mosfet

Δημοσ.

Έχω καταλήξει σε αυτές :

1) ABIT KN9 SLI (135 ευρώ)

2) ASUS M2N4 SLI (109 ευρώ)

3) GIGABYTE M57SLI-S4 (139 ευρώ)

4) MSI K9N PLATINUM (124 ευρώ)

Ποιά θα προτείνατε ;;

Μαζί με τον Athlon 64 X2 3800, βγαίνει γύρω στα 260-280 ευρώ

Επίσης, αν το γυρίσω σε Core 2 Duo, ποια θα προτείνατε από τις παρακάτω :

1) GIGABYTE 8I945PLGE-RH (77 ευρώ)

2) MSI 945PL NEO-F (83 ευρώ)

Μαζί με τον Core 2 Duo E6300, βγαίνει γύρω στα 270 επίσης.

Βοηθήστε ρε παιδιά, γιατί έχω κουραστεί να ψάχνω σε forum και e-shops...

Δημοσ.
prwsopikh apopsi nomizw oti oi mhtrikes ATi einai kalyteres sto AM2 loogw mikroerhs katanalwshs energias kai ligwterhs thermokrasias sta idia xarakthrhstika.

Μπορείς να μου προτείνεις μία τετοια μητρική? (Αν έχεις και link από κάποιο κατάστημα καλά θα ήταν)

Δημοσ.

Προφανώς αυτή (MSI K9N PLATINUM) είναι διαφορετική από αυτή (MSI K9Α PLATINUM). Δυστυχώς δε μπόρεσα να βρω πουθενά στην Ελλάδα την K9Α. Αν τη έχει βρει κανείς ας μας ενημερώσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...