n_skalis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 γεια χαρα σε ολους , εδω και 2-3 μηνες μου μπηκε η ιδεα να αγορασω το macbook(απο Αγγλια) , επειδη βαρεθηκα τα ιδια και τα ιδια και θελω κατι διαφορετικο . το partition με τα windows κρινεται απαραιτητο [λογω συγκεκριμενων compilers(embedded) , κ.λπ. και λογω MATLAB(ασχετο, αλλα το χρησιμοποιω αρκετα για αλλες μικρες εργασιουλες)] . κατα συνεπεια μου δημιουργηθηκαν μερικες αποριες οπως : [1.] ανεξαρτητα του εκαστοτε προγραμματος( C/C++ ) , απαιτουνται πολλες αλλαγες στον κωδικα (cross-platform ?) , (η λειτουργια του debugging που ειναι ενσωματωμενη στο Xcode3.0 μου φαινεται καταπληκτικο εργαλειο) (cross-platform ?) . [2.] και επειδη λογω αναγκης χρειαζομαι συντομα laptop , ειναι καλη ιδεα να περιμενω να βγει το leopard (να δινω σημασια στις φημες που υποστηριζουν οτι θα βγει στην αγορα Δεκεμβριο,Ιανουαριο ?) , μπορω να το κατεβασω απο torrents κ.λπ. (θα περιλαμβανονται ολες οι εφαρμογες που υπαρχουν απο default οταν το αγοραζει καποιος ?) . ας σημειωθει οτι ειμαι ασχετος απο mac απλα προσπαθω να μαθω τιποτα σπαταλωντας χρονο στο internet , ωστε η μεταβαση μου σε αυτο να ειναι η γρηγοροτερη δυνατη . παρακαλω πολυ , να απαντησουν οσοι εχουν και μια στοιχειωδη εμπειρια απο προγραμματισμο σε C/C++ . ευχαριστω εκ των προτερων
apoikos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 [1.] ανεξαρτητα του εκαστοτε προγραμματος( C/C++ ) , απαιτουνται πολλες αλλαγες στον κωδικα (cross-platform ?) , (η λειτουργια του debugging που ειναι ενσωματωμενη στο Xcode3.0 μου φαινεται καταπληκτικο εργαλειο) (cross-platform ?) . Προφανώς εξαρτάται από τον κώδικα: Αν ο κώδικάς σου είναι για Windows πρόγραμμα, γραμμένος ώστε να χρησιμοποιεί win32 η .NET framework, τότε προφανώς και δε θα παίξει. Αν είναι γραμμένος με cross-platform βιβλιοθήκες και κάποιο cross-platfrom toolkit (π.χ. QT4 ή wxWindows), τότε θα κάνει compile αν έχεις τις βιβλιοθήκες αυτές στο MacOS. Σε κάθε περίπτωση το MacOS είναι τελείως διαφορετικό λειτουργικό από τα Windows, με τελείως διαφορετική δομή και API και πιο εύκολα θα κάνεις ένα Linux/BSD πρόγραμμα να κάνει compile στο OS X παρά ένα Windows πρόγραμμα ;-) Κοινώς, αν θες να γράφεις ή να επεξεργάζεσαι προγράμματα για Windows, πρέπει να έχεις Windows ;-)
n_skalis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Ευχαριστω πολυ , για την απαντηση ( κατατοπιστικοτατη ) . δικη μου παραλειψη οτι : ο κωδικας δε θα χρησιμοποιει win32 Η .NET framework , βασικα προκειται για embedded systems προγραμματισμο και αν καταφερνω να βρισκω τα αντιστοιχα εργαλεια για macOS ( πραγμα λιγο δυσκολο ) απο οτι καταλαβα δε θα εχω κανενα απολυτως προβλημα . αν και δεν το εχω ψαξει , οποτε κακως ρωταω αλλα ... : το λειτουργικο (οποιαδηποτε εκδοση) κυκλοφορει γενικα δωρεαν-σπασμενο στο internet ? , δεν ειναι αναγκαιο να αναφερθει που και πως ( π.χ. τα windows μπορω και τα κατεβαζω επειδη ειμαι φοιτητης -> account στη msdn ) .
Boban Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 κακως ρωτας γιατι απαγορευεται απο τους κανονες του φορουμ και εγω κακως απαντω θετικα ;-> . Αν θες εφαρμογες να κανουν συγκεκριμενες δουλειες ψαξε, το πιο πιθανο ειναι οτι θα βρεις καποια αντιστοιχα προγραμματα. Νομιζω οτι ολοι λιγο πολυ ειχαμε τις ιδιες αποριες αλλα οποιος τελικα πηγε σε μακ τα καταφερε και ειναι πολυ ευχαριστημενος
apoikos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Ευχαριστω πολυ , για την απαντηση ( κατατοπιστικοτατη ) . δικη μου παραλειψη οτι : ο κωδικας δε θα χρησιμοποιει win32 Η .NET framework , βασικα προκειται για embedded systems προγραμματισμο και αν καταφερνω να βρισκω τα αντιστοιχα εργαλεια για macOS ( πραγμα λιγο δυσκολο ) απο οτι καταλαβα δε θα εχω κανενα απολυτως προβλημα . Για τί πλατφόρμα είναι, αν επιτρέπεται, και ποιόν compiler χρησιμοποιείς;
daniel's_saving_grace Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Το Matlab, πάντως, κυκλοφορεί σύντομα και για Intel Macs (έχει βγει το πρώτο beta). Για PPC κυκλφορεί από παλιά φυσικά. Κι εγώ τυχαίνει να κάνω programming σε C για embedded systems και γι'αυτό το λόγο έχω και τα παράθυρα περασμένα στο macbook.
n_skalis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 OK παιδια , (ημουν λιγο απροσεχτος σχετικα με το 2ο θεμα) , ευχαριστω πολυ .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.