Προς το περιεχόμενο

Τα προγνωστικά σας για τον next-gen console war

panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέω να παραθέσουμε εδώ πέρα τα προσωπικά προγνωστικά μας για το πώς θα τα πάνε οι 3 καινούργιες κονσόλες στην επόμενη 3-τία με 4-ετία.

Παραθέστε τα επειχηρήματά σας αν θέλετε, αλλά σας παρακαλώ, όχι flame posts και flame baits.

Ας είστε όσο καυστικοί θέλετε, αλλά να σεβαστείτε τους συνφορουμίτες ανεξάρτητα από την προσωπική τους εκτίμηση.

Αργότερα, όταν θα περάσει ο καιρός και το topic αυτό θα έχει ξεχαστεί, θα το φέρουμε πάλι πίσω για να δούμε πόσο κοντά πέσαμε ή και να γελάσουμε με αυτά που γράφαμε.

Έχουμε λοιπόν 3 νέες κονσόλες:

Το πανίσχυρο XBOX360 της Microsoft, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο σχεδόν.

Το Wii της Nintendo, με τα κατά πολύ χαμηλότερα specs σε σύγκριση με τις άλλες 2 κονσόλες, αλλά εξοπλισμένο με ένα πρωτότυπο, επαναστατικό(?) χειριστήριο.

Και το PS3, το οποίο είναι ίδιο στη δύναμη (ή λίγο καλύτερο/χειρότερο) από το XBOX360, αλλά θα έχει ενσωματωμένο και BR-player.

Η προσωπική μου εκτίμηση:

Θα αφήσω πέρα το γεγονός ότι είναι fan του DS και του Wii.

Αντικειμενικά, και βλέποντας τί προσφέρει η κάθε κονσόλα, πιστεύω πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το Wii θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη μάχη μεταξύ των νέων κονσολών (ωραία αντικειμενικότητα, έτσι?).

Η χαμηλή τιμή του, ο καινοτομικός controller και η προσπάθεια της Nintendo να προσεγγίσει την οικογένεια ώς σύνολο, πιστεύω θα πιάσουν τόπο.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σκοπεύουν να πουλήσουν 4 εκατομμύρια κονσόλες παγκοσμίως μέσα σε ενάμιση μήνα, θα δημιουργήσει μιά γερή βάση χρηστών που θα εγγυηθεί μιά πολύ καλή πορεία στις πωλήσεις.

Πιστεύω ότι αυτή τη φορά, η Nintendo έκανε όλες τις σωστές κινήσεις και θα βγεί πρώτη και με διαφορά!

Τώρα για το XBOX360 και το PS3, πιστεύω στις πωλήσεις θα είναι σχετικά κοντά, και αυτό μόνο και μόνο διότι το XBOX360 δεν πουλάει στην Ιαπωνία καθόλου, ενώ το PS3 είναι πανάκριβο. Αν το XBOX360 πουλούσε καλά στην Ιαπωνία, τότε το PS3 δεν θα είχε καμία ελπίδα.

Όμως πιστεύω ότι το XBOX360 έχει αποδείξει την αξία του, είναι μιά πολύ καλή κονσόλα με απίστευτα γραφικά και η υποδύναμή του είναι στα ίδια πλαίσια με το κατα $200 ακριβότερο PS3.

Η ακριβή τιμή του PS3 σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθήσει στις πωλήσεις. Πιστεύω ότι ο hardcore gamer θα κινηθεί προς το XBOX360, εκτός βέβαια από την Ιαπωνία.

Άρα, βλέπω το XBOX360 να ξεπερνάει σίγουρα το PS3 στις πωλήσεις. Τώρα το κατα πόσο, σε αυτό δεν είμαι σίγουρος.

Οπότε, τα προγνωστικά μου για την επόμενη 3-ετία 4-ετία είναι:

1) Wii

2)XBOX360

3)PS3

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

gia mena polla eksartontai apo tous titlous pou exei i kathe konsola kai gi afto to Wii to blepw telefteo. Oso gia ta alla 2 oso kai an thelw to 360 na paei kalytera apo tp PS3 giati mou exei spasei ta neura i Sony me tis m****** pou kanei, dystixos o aplos kosmakis kserei ena pragma kai afto einai "Playstation" pou toulaxiston edw stin ellada einai synifasmeno pleon me to pexnidomixani...opws eixe pei kapote kapoios apo tin Sony yperoptika pws akomi kai xoris paixnidia na to bgazan to PS3 ton prwto kairo paly tha eskize, giati o perissoteros kosmos einai probata. Anyway i Microsoft exei kanei foberes koiniseis mexri stigmis kai exei bgalei mia katapliktiki konsola, se kali timi kai me poly dynatous titlous na tin ypostirizoun, kati pou elpizw pws tha kerdisei tous fanatikous gamers...alla epeidi oi perissoteroi katanalotes den einai fanatikoi gamers pistebw pws sto telos paly i Sony tha epikratisei...

Opote ta dika mou prognostika einai

1)PS3

2)XBOX 360

3)Wii

Δημοσ.

Κοίτα, και η Nintendo κάποτε ήταν παντοκράτορας, και δές που έφτασε με το Ν64 και το Gamecube.

Οι casuals δεν κολλάνε τόσο πολύ στις μάρκες όσο νομίζεις. Η τιμή θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο...

Ευχαριστώ πάντως για τα προγνωστικά σου.

Δημοσ.

kala to wii olo fthno akouw oti einai, alla ama to pareis me 2o xeiristhrio bgainei pio akribo apo to x360. pantws sigoura 8a paei kala se pwlhseis, giati h nintendo exei fanatikous, alla kai bgazei enallaktika paixnidia gia oles tis hlikies.

to x360 exei super hardware se kalh timh. to problhma gia mena einai oti den epitrepei na trexeis diko soy kwdika (to XNA kai kati paromoia de pianontai). an mporouses na trexeis kwdika apo sklhro disko, ane3arthta apo region nomizw 8a poulouse polla perissotera kommatia. an den alla3ei ayto de to blepw na trabaei (ektos an ri3ei ki allo th timh, an epikrathsei to HD format h ta sk@twsei to ps3). opws eipe kai o vice ths scea, mono toy einai to x360 alla oi pio polloi gamers protimoun to ps2 (sthn amerikh panta, de milaw gia japan - ekei einai tsonta).

to ps3 exei poly kales pi8anothtes na einai kai pali o kyriarxos (arkei na mhn alla3ei th petyxhmenh syntagh toy ps2). To mellon toy 8a e3arth8ei apo thn apodoxh tou blue ray, an 8a spasei grhgora, tis apokleistikothtes k.a. sigoyra 8a einai o ry8misths ths agoras mias kai exei symbatothta pros ta pisw, dhl hdh arketa megalo ypopshfio pelatologio.

1) ps3

2) wii

3) x360

Δημοσ.

Θα έλεγα πως η nintendo θα χρησιμοποιήσει τις πωλήσεις του DS για να προωθήσει περισσότερο το Wii. Εάν το χειριστεί σωστά και βγάλει και τους απαραίτητους "σωστούς" τίτλους, ίσως να πάρει την πρωτιά.

Το ps3 δεν το πολυκοιτάω γιατί πέρα από τα παιχνίδια προωθεί κατά κύριο λόγο ένα pc πράγμα που κάνει και το xbox.

Θα έλεγα:

1-ps3

2-Wii

3-xbox360

ή

1-Wii

2-ps3

3-xbox360

Τουλάχιστον εγώ βλέπω την κονσόλα πως είναι για παιχνίδια και μόνο. Όχι για εφαρμογές λογισμικών, mp3, ταινίες, internet κλπ. Για αυτό υπάρχουν τα pc τα οποία κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά, όπως και αναλόγως στερεοφωνικά και dvdιέρες :lol:

Κονσόλα=παιχνίδια=gameplay και εκεί πρέπει να δίνεται το βάρος (προσωπική άποψη :lol: ).

Δημοσ.

να σας πω και εγω την γνωμη μου. Εγω λογο οτι με πορωνει το hardware σε μια κονσολα και μου αρεσει το hardware και software hacking (δηλαδη να φτειαχνω εφαρμογες και τετοια) θα παριμενο να δω ποιος μου τα προσφερει ολα αυτα. Απο την αλλη εχω μια παλαβη αδυναμια στα rpg παιχνιδια και μιας και υπαρχει μια πολλη καλη προιστορια η sony με τα rpg παιχνιδια να ενας λογος. Μονο ενα παιχνιδι κλαιω που εφυγε απο την sony και αυτο ειναι το dead or alive. Τελος παντων αυτηηταν απλος μια σκεψη μου.

Στα προγνωστικα τωρα. Ο κοσμος ακουει playstation και εκτος οτι εχει γινει αυτο που ειπε και ο stranger οτι εχει ταυτηστη με την λεξη παιχνιδομηχανη του συκωνετε η τριχα και αναφωνει ΟΥΑΟΥ!

Το οτι κανει 600Ε κατα την γνωμη μου ωθει ακομα περισσοτερο τον κοσμο να το παρει γιατι σκεφτετε "για να κανει τοσα παει να πει οτι εχει την τελευταια λεξη της τεχνολογιας αρα αξιζει!" και παει να το αγορασει! Αμα σπαστει κιολας και βγουνε παιχνιδια οπως final fantasy, gran turismo, tekken, pro evo και ειναι και ποιοτικα με ωραια γραφικα και gameplay (σαν να λεμε ps2) θα φυγει ετη φωτος μπροστα απο αλες κονσολες

το xbox 360 τωρα. Γιατι εχω την αμυδρα υποψια οτι δεν κανει προοδους; ειναι η μονη next-gen κονσολα και εγω πρωσοπικα περιμενα να σκισει τα παντα! Γενικα καλα τα παει. η Microsoft κανει σωστες κινησεις και εχει και ωραιες ιδεες οπως το live.

wii. αμα εχει συνταγη ds θα παει πολλη καλα. εγω πορονομε μονο στην ιδεα να ξηφομαχω με το χειρηστηριο λες και ειναι σπαθι!! αμα εχει και μερικα καλα παιχνιδια και πολλες προτοτυπιες που χρειαζονται αφου δεν εχει hardware σαν αυτο των ανταγωνιστων του θα τους φαει ολους λαχανο και πηστευω πως η nintendo βγαζει καλες ιδεες.

Τωρα που θυμιθικα μια απορια μου βρε παιδια για απαντηστε μου σας παρακαλω.

Εστο οτι το ps3 εκλεψε και το χειρηστηριο απο το wii και το live απο το 360. Αρα ακομα καλυτερα! θα ειναι μια κονσολα με ισχυροτατο hardware που μπορει να προσφερει και πολλα απο αυτα που μπορουν να προσφερουν οι αλλες κονσολες. καλα λεω;

ps3

wii

xbox 360

και να θυμαστε οτι ειναι ΚΟΝΣΟΛΕΣ!!! αρα τα παιχνιδια θα καθορισουν τον νικητη και αυτο ειναι αποδεδειγμενο περιτρανα απο την ιστορια!

Δημοσ.

to XBOX360 exei parei tromero provadisma afou exei vgei 1 xrono prin to Wii kai to PS3(1,5 apo to europaiko)......mexri stigmis ektos apo 4-5 paixnidia i alitheia einai oti den exei afisei kai ton kosmo afono,omos....ta paixnidia pou tha vgoun apo Noemvri kai meta to 80% tha einai apla apisteuta.....exei mpei se mia deuteri periodo to XBOX kai einai eti foros kaliteri apo tin proti.....prosopika gia emena o nikitis exei vgei idi....diskola tha doume kati apo tis alles konsoles pou tha episkiasoun to XBOX

to Wii erxetai me poli megales prosdokies kai pragmatika fernei epanastasi me to kainourio xeiristirio....eimai sigouros oti tha entiposiasei kai kirios an meinei sta prototipa paixnidia pou mono i N mporei kai vgazei....p.x kati Need for Speed kai Tomb Raider,paixnidia diladi pou exoun vgei se alla kalitera formats kalo tha itan na min vgainoun

apo to PS3 perimena megala pragmata.....exoun ginei polla pragmata omos kai lathos kiniseis pou prosopika me exoun apogoiteusei....opos px to teleutaio me to online kommati,pou elege "tsampa online" kai tora tha mas dinoun "adeia" paixnidia....gia na min po kai to allo pou to paixnidi tha "kleidonete" se enan paikti...to teleutaio eidika an ginei tote....klapsta SONY

i seira katataksis gia mena einai

1)XBOX360 A N E T A

2)Wii (an kai prosopika pisteuo den mporei na sigkrithei "amesa" me tis alles 2 konsoles.legontas next-gen ego theoro ennoun perissotero tin veltiosi ston tomea ton grafikon pou to PS3 kai XBOX mporoun na prosferoun.gi'auto isos den einai sosti i sigkrisi.prosopika omos epedi theoro to gameplay>grafika, se auto to Wii tha kerdisei.)

3)PS3 me tis kiniseis autoktonias pou exei kanei

Δημοσ.

"Εστο οτι το ps3 εκλεψε και το χειρηστηριο απο το wii και το live απο το 360. Αρα ακομα καλυτερα! θα ειναι μια κονσολα με ισχυροτατο hardware που μπορει να προσφερει και πολλα απο αυτα που μπορουν να προσφερουν οι αλλες κονσολες. καλα λεω;"

Προσπαθησε να κλεψει θα ελεγα καλυτερα...

Για το χειρηστηριο δεν κανει σε καμια περιπτωση αυτα που κανει αυτο του Wii...

Οσο για το Live, μεχρι τωρα δεν εχουμε δει κατι αντιστοιχο (ηδη πολλοι τιτλοι δεν εχουν net play).Οτιδηποτε αντιστοιχο παντως θα ειναι πολυ υποδεεστερο του Live (εδω θα μαστε και θα τα ξαναπουμε).Τοσα χρονια εκανε η MS να το φτασει εδω που το εφτασε (ειναι και εταιρεια software) , δεν μπορει η Sony απο το πουθενα να φτιαξει κατι αντιστοιχο.Πρεπει να σε προβληματιζει οτι και αυτος ο τομεας ειναι απο αυτους που εχει αφησει η Sony στο σκοταδι (εννοω δεν γνωριζουμε λεπτομερειες)

Δημοσ.
Τουλάχιστον εγώ βλέπω την κονσόλα πως είναι για παιχνίδια και μόνο. Όχι για εφαρμογές λογισμικών, mp3, ταινίες, internet κλπ. Για αυτό υπάρχουν τα pc τα οποία κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά, όπως και αναλόγως στερεοφωνικά και dvdιέρες

kai ta kinhta einai gia na milame, alla blepeis java, 3d games, super kameres, trela hxeia, gamates o8ones. ki omws esy 8eleis ena thlefwno aplws na milas swsta? alh8eia ti montelo exeis? de pisteyw na exeis kinhto me kamera? afoy oi pshfiakes kanoun kalyterh douleia, ti na thn kaneis? ;p

egw den periorizw kamia hlektrikh syskeyh. an exei tis dynatothtes na kanei kati, tote 8elw na to kanei kai oxi na einai kleidwmenh. sigoyra de metraei oso to poso kala games exei alla -pistepse to an 8eleis- metraei.

kai sth periptwsh toy x360, an tre3eis diko sou kwdika 8a paizeis oti region 8eleis (ayto den exei sxesh me gaming?), 8a exeis custom cheats (ayto den exei sxesh me gaming?), 8a mporeis na trexeis emulators (auto den exei sxesh me gaming?).

O kwdikas den einai mono gia internet, mp3, tainies kai de 3erw egw ti allo. Einai kati xrhsimo to opoio den exei skopo na antikatasthsei to pc, alla na dwsei megalyterh eyxaristhsh se kapoion pou 8elei kati parapanw ap'th konsola toy (oxi na thn kanei pc).

"the more the better" lene. an protimas to "less is more" np.

Δημοσ.

οτι και να βγαλει το xbox360 και το wii το ps3 θα βγει πρωτο για πλακα γιατι θα

το παρει κοσμος που δεν ειναι φανατικος με το θεμα και εκει παιζουν τα λεφτα.

οι φανατικοι παιζει να τα παρουν και τα τρια αλλα δεν κερδιζετε εκει το παιχνιδι.

1) ps3

2) wii

3) 360

Δημοσ.

to probadisma pou tou enos xronou pou exei to 360 den eksasfalizei tpt gia to sinolo twn pwlisewn se diastima 5 xronwn.episis de metraw polli to grafiko probadisma pouxoun ta 360-ps3 enanti tou wii.gia mena iparxei mono to software k ekei ta epikentrwsw to epixeirima tis epilogis m san triada.

to ps3 tha exei tin klasiki ipostiriksi pouxei tosa xronia,oi mourmoures pou akougontai gia times etc den tha tis kanoun makroprothesma kako(ta idia k me to ps2 stin arxi).

to 360 exei episis ena para poli kalo lineup,o kosmos gnwrizei kalitera pia to brand xbox.exei games pou tou eksasfalizoun mia para poli kali poreia,ipostiriksei megali,ipiresies foberes.to mono agkathi einai oi jp,opou pisteuw tha ta paei polli kalitera apo to prwto xbox,xwris omws nanai sobaros kindinos gia nintendo k sony.proswpika thewrw oti exei to kalitero lineup apo tous treis.

Twra i nintendo.prosferei kati diaforetiko,alla iparxoun polla erwtimata.ti ipostiriksei tha exei apo tous devs?panta san arxi oloi exoun mia ipostiriksei stin sinexeia omws tis poreias ti ginetai?apo software gia ton casual xristi?kana pro evo?kana rallaki?beatem'ups?episis thelw k diaforetika brands apo to mario,zelda,metroid klp.nea projects.oso gia to wiimote fobamai to sensitivity k ta lathoi twn devs panw se auto to thema.

sinolika pisteuw oti to 360 k to wii tha paroun megalitero meridio tis pitas twn pwlisewn,alla to ps3 tha diatirisei tin prwtia estw k an auti einai meiwmeni.

1)ps3

2)360

3)wii

Δημοσ.
kai ta kinhta einai gia na milame, alla blepeis java, 3d games, super kameres, trela hxeia, gamates o8ones. ki omws esy 8eleis ena thlefwno aplws na milas swsta? alh8eia ti montelo exeis? de pisteyw na exeis kinhto me kamera? afoy oi pshfiakes kanoun kalyterh douleia, ti na thn kaneis? ;p

Έχω το nokia 5210. :lol: Δε θα το έλεγα προηγμένο. Και πιστεύω πως το κινητό είναι ΜΟΝΟ για να μιλάς. Παιχνίδια σε κινητό δεν αγγίζω όπως ούτε φωτογραφική και το πανάθλιο format mp3. ;) :lol:

egw den periorizw kamia hlektrikh syskeyh. an exei tis dynatothtes na kanei kati, tote 8elw na to kanei kai oxi na einai kleidwmenh. sigoyra de metraei oso to poso kala games exei alla -pistepse to an 8eleis- metraei.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα πάνω σε αυτό. Πάρε τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής ΠΟΛΛΩΝ συσκευών. Ε, το 90% είναι για τα μπάζα.

Ποιό από όλα τα HD players που κυκλοφορούν έχει δυνατότητα αναπαραγωγής FLAC αρχείων;

Τα πάντα εξαρτώνται από τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας. Εγώ έχω απαίτηση να ακούω ΤΕΛΕΙΑ τη μουσική μου, οπότε έχω απαίτηση να μην παίζει το μπακάλικο άθλιο format-->mp3. Κοιτάω ποιά συσκευή θα μου δώσει αυτό που θέλω.

Και λέγοντας όλα αυτά, έρχομαι στο θέμα της κονσόλας:

Μπορεί να κάνει καλύτερα "hackεριές" από ένα pc;---> Όχι

Μπορεί να παίξει καλύτερα μουσική; ---> Όχι

Οπότε ποιός ο λόγος να τα κάνει όταν έχεις το στερεοφωνικό δίπλα που κάνει καλύτερη δουλειά;

Δημοσ.

Δύσκολο να προβλέψεις αλλά...

Το Wii είναι κάτι διαφορετικό. Η Nintendo (σωστά) ξέφυγε από την μάχη των γραφικών και βαδίζει σε έναν δρόμο που τον έμαθε πολύ καλά από το DS. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι ο νικητής των προηγούμενων γενιών ήταν πάντα ο ποιο αδύναμος τεχνικά. (βλέπε PS και PS2) Στην ιαπωνία θα σκίσει. Στην ευρώπη θα πάει εξαιρετικά. Αν πάει καλά στην Αμερική τότε θα είναι άνετα πρώτο.

Το 360 με εξέπληξε.

Θετικά.Πολύ καλό hardware σε φοβερή τιμή. Σε ευρώπη και αμερική πάει καλά.

Αρνητικά.Στην Ιαπωνία πιάνει χώρο στα ράφια. Από παιχνίδια δεν μπορώ να πω πως είδα κάτι εξαιρετικό. Δεν έχει τις πωλήσεις που θα περίμενε κανείς.

Το PS3 θα πουλήσει γιατί είναι Playstation. Αν το blueray κυριαρχήσει τότε πιθανός να είναι πρώτο σε πωλήσεις. Όλα τα άλλα είναι αρνητικά για το PS3. Βασικά χειρότερες κινήσεις δεν μπορεί να γίνουν! :-)

1) Wii

2) PS3

3) 360 (αδικία αλλά το βλέπω πιθανό)

Το κακό είναι πως αν το 360 μείνει 3ο τότε ετοιμαστείτε για καινούργιο ΧΒΟΧ πολύ γρήγορα. Αυτό κατα την γνώμη μου είναι πολύ κακό.

Δημοσ.

τι ενοεις stormwatch οτι δεν ειναι το ιδιο; τεχωνολογικα ή στο design; γιατι εμενα με ενδιαφερει φυσικα το τεχνολογικο μερος! δεν παει να ειναι ορθογονιο η τετραγωνο. δεν μου καιγετε καρφι για αυτο!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...