peterp@n^ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Apo to FAQ tou Diodos: erwtisi: Αν αποκτήσω πρόσβαση aDSL μέσω του ΔΙΟΔΟΣ θα υπάρχει κανένας περιορισμός στο τι θα κατεβάζω ή σε ποιες σελίδες θα μπαίνω; apantisi: Η πολιτική πρόσβασης στο διαδίκτυο εξαρτάται από το ίδρυμα στο οποίο είστε φοιτητές. Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν κατά την πρόσβασή σας από υπολογιστές του ιδρύματός σας. Katse, apo ypologistes tou idrimatos ola einai mplokarismena.. to idio tha ginetai k spiti?? auto einai adynaton na symvei, swsta?? Mipws auto einai teleiws typiko k adika ksenerwnw??
mihalakis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 αν και δεν σου απαντώ με βεβαιότητα, γιατί δεν γνωρίζω, θα συμφωνήσω οτι είναι κουλό και μάλλον θα είναι όλα ανοιχτά. Εξάλλου οι providers που θα χρησιμοποιείς δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο.
pao132003 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Εξάλλου οι providers που θα χρησιμοποιείς δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο άκυρο εντελώς! ο provider είναι το ΕΔΕΤ. το δίκτυο των πανεπιστημίων δηλαδή!πάντως, peterpan, μην ανησυχείς, δεν υπάρχουν περιορισμοί προς το παρόν και δε βλέπω να υπάρχουν ούτε στο μέλλον. η δυνατότητα για περιορισμούς φυσικά και υπάρχει όμως!
thes1os Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 το επιβεβαιώνο και εγώ. Όλα ανοιχτά και κανένα πρόβλημα με torrent κλπ τουλάχιστον προς το παρρόν.. (με OTEnet φοιτητικό).
Tythora Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 o Internet provider ειναι ολες εκεινες οι εταιρείες που ξερουμε Otenet, HOL, Forthnet κλπ κλπ. από το http://diodos.gsrt.gr Στο FAQ λέει: Η δρομολόγηση της κίνησης των συνδέσεων που παρέχονται μέσω της δράσης Δίοδος γίνεται μέσω του δικτύου του ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας) και όχι μέσω των δικτύων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, τα οποία απλά σας εκχωρούν την IP διεύθυνση. Εμπλεκόμενοι φορείς Στη δράση εμπλέκονται όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ευρυζωνικής ADSL πρόσβασης στο Internet, δηλαδή ο κυρίαρχος τηλεπικοινωνιακός πάροχος (ΟΤΕ), οι εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs), καθώς επίσης το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). Η υπηρεσία παρέχεται από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) μέσω των δικτύων ADSL των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, τα οποία διασυνδέονται με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) για την εξυπηρέτηση της κίνησης των συνδρομητών φοιτητών. απο το http://www.edet.gr Tι είναι το ΕΔΕΤ: ο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας ΕΔΕΤ / GRNET παρέχει στην Ελληνική Ακαδημαϊκή, Ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα προηγμένες υπηρεσίες εθνικής διασύνδεσης Ιντερνετ υψηλής χωρητικότητας εξυπηρετώντας όλα τα ΑΕΙ, ΤΕΙ, τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας και πάνω από 9500 σχολεία μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Aπό οτι καταλαβαίνω, το φοιτητικό περιλαμβάνει τα DSLAMs του ΟΤΕ, το Δικτυο του ΕΔΕΤ (αντι για ΑΤΜ του ΟΤΕ) και τους ISPs. Αν κανω λαθος καποιος να με διορθώσει. Παντως λέει οτι η ΙΡ θα δινεται απο τα ιδρύματα, αντι από τους providers όπως συνηθιζεται, που σημαίνει οτι θα εχουν λόγο στη κινηση του καθε φοιτητη. Μπορουν π.χ. να την παρακολουθουν. Κατα ποσο όμως εχουν τη δυνατοτητα να περιοριζουν ή οχι, δεν γνωριζω.
chatasos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Παντως λέει οτι η ΙΡ θα δινεται απο τα ιδρύματα, αντι από τους providers όπως συνηθιζεται, που σημαίνει οτι θα εχουν λόγο στη κινηση του καθε φοιτητη. Μπορουν π.χ. να την παρακολουθουν. Κατα ποσο όμως εχουν τη δυνατοτητα να περιοριζουν ή οχι, δεν γνωριζω. Υπάρχει η δυνατότητα να την περιορίζουν.
Icecut Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μιας που έχω πρόσβαση απο το δίοδος ίσως να μπορέσω να σε βοηθήσω..κάποιες Ip εχουνε περιορισμό αλλα αυτό είναι απο τον πάροχο και όχι απο τη γραμμή.Αν ψάξεις θα βρείς ποιες είναι για κάθε εταιρεία!Πάντως εγώ με ΑΛΤΕΚ δεν έχω κανένα πρόβλημα,αντίθετα κάποιοι με ΟΤΕΝΕΤ έιχανε καθώς αν μπείς στο site της εταιρείας θα δείς οτι υπάρχουνε κάποιοι περιορισμόι σε θύρες ευάλωτες απο επιθέσεις κ.α,πάραυτα μη το φοβάσαι και δοκιμασέ το αξίζει
thes1os Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 κάποιες Ip εχουνε περιορισμό αλλα αυτό είναι απο τον πάροχο και όχι απο τη γραμμή.Αν ψάξεις θα βρείς ποιες είναι για κάθε εταιρεία!Πάντως εγώ με ΑΛΤΕΚ δεν έχω κανένα πρόβλημα,αντίθετα κάποιοι με ΟΤΕΝΕΤ έιχανε καθώς αν μπείς στο site της εταιρείας θα δείς οτι υπάρχουνε κάποιοι περιορισμόι σε θύρες ευάλωτες απο επιθέσεις κ.α,πάραυτα μη το φοβάσαι και δοκιμασέ το αξίζει Το ΙΡ το δίνει και πάλι ο πάροχος νομίζω γιατί στην αρχή εγώ ενημέρωσα το δίκτυο του πανεπιστημίου μου για τα νέα ΙΡ που δίνει η ΟΤΕνετ στο φοιτητικό για να με αναγνωρίζουν στο πανεπιστήμιο ώς μέλος τους μέσω της ΙΡ. Όσο για τις πόρτες έχουνε περιορισμούς απο την ΟΤΕνετ μπορείς να πάς και να αλλάξεις αυτήν την ρύθμιση. Γενικά έχω την εντύπωση μέχρι τώρα ότι το δίκτυο της ΕΔΕΤ υπερκαλύπτει τις ανάγκες αυτών που εξυπηρετούνται απο αυτό μιας και ενώ όλοι φωνάζουνε για προβλήματα εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με την αναβάθμιση (πριν και μετά) στις ταχύτητες.
pao132003 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 ip από το ίδρυμά σου παίρνεις σίγουρα. tythora, διάβασε αυτό από το σάιτ του δίοδος Οι Πάροχοι (ISP) αναλαμβάνουν την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας, τη συνεργασία με το Πληροφοριακό Σύστημα ΔΙΟΔΟΣ της ΓΓΕΤ, τη διαχείριση χρεώσεων και συνδρομών, καθώς και την υποστήριξη των χρηστών σε πρώτο επίπεδο για θέματα που αφορούν τα προσφερόμενα από αυτούς πακέτα σύνδεσης.καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο στη σύνδεσή μας στο ίντερνετ!
Tythora Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 ip από το ίδρυμά σου παίρνεις σίγουρα.tythora, διάβασε αυτό από το σάιτ του δίοδος καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο στη σύνδεσή μας στο ίντερνετ! Δεν το ειχα δει αυτό πουθενά. Ναι, το καταλαβαίνω, μιας και ρωτας για το επιπεδο αντιληψης μου! Ομως, δεδομένου αυτού, γιατι υπάρχουν προσφορές από τις εταιρίες και δεν υπάρχει μόνο o provider του φοιτητικού? Τέσπα, ok, it's all clear to me now!
anthony_88 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Tελικα να βαλουμε φοιτητικο? Αξιζει...ή μπλεκεται το πανεπιστήμιο στη συνδεση σου σε σημείο εκνευρισμού?
Pan_Bvs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Edo kai 1 mina exo tin foititiki prosfora gia 1024 tou TEE. Mexri tora eimai apolita ikanopoiimenos. Eixa edo kai enan xrono 1024 vivodi (oxi foititiko) kai den iparxei kamia diafora (mono stin timi :wink: ). Aksizei!
pao132003 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Tελικα να βαλουμε φοιτητικο? Αξιζει...ή μπλεκεται το πανεπιστήμιο στη συνδεση σου σε σημείο εκνευρισμού?αυτό το συμπέρασμα έβγαλες εσύ;; το πανεπιστήμιο δεν μπλέκεται καθόλου. ο εκνευρισμός οφείλεται στις επανειλημμένες ίδιες και ίδιες ερωτήσεις εδώ μέσα και στο ότι πρέπει να γράφουμε συνέχεια τα ίδια!
thes1os Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Ρε ΡΑΟ132003 χαλάρωσε λίγο, μήν τα δείρεις τα παιδιά. Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς αν δεν θέλεις... Δεν καταλαβαίνω τί διάθεση εχει το πιο πάνω σχόλιό σου! Λές και μπήκαμε στο σπίτι σου... Είπαμε, να ψάχνουμε το forum πριν postάρουμε αλλά δεν είσαι και moderator...
chatasos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 αυτό το συμπέρασμα έβγαλες εσύ;; το πανεπιστήμιο δεν μπλέκεται καθόλου. ο εκνευρισμός οφείλεται στις επανειλημμένες ίδιες και ίδιες ερωτήσεις εδώ μέσα και στο ότι πρέπει να γράφουμε συνέχεια τα ίδια! Εμπλέκεται μαζί με τον provider στις γραφειοκρατικές διαδικασίες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.