Προς το περιεχόμενο

Σκληροί IDE και νέες μητρικές

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο παρόν PC έχω 2 IDE και 2 SATA καταλαμβάνοντας όλες τις θύρες της μητρικής μου.

Πλέον πρέπει να προστεθεί και 5ος έχοντας κατά νου όμως τη μεταφορά όλων των σκληρών στο νέο PC όποτε αυτό έρθει...

Γνωρίζετε αν οι νέες μητρικές πέρα από SATA ενσωματώνουν (και αν θα ενσωματώνουν και σε 1χρόνο...) και IDE controller?

Αν όχι σκοπεύω να πάρω μια κάρτα με 4 IDE θύρες για να μπει και στο νέο PC (και να αγοράσω IDE σκληρό)

Αν ναι, να κάνω το ίδιο ή να αγοράσω SATA controller κάρτα και σκληρό?

Οι κάρτες αυτές μειώνουν την ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων?

Δημοσ.

Από ότι έχω παρατηρήσει, σε πολλές μητρικές έχει καταργηθεί ο δεύτερος δίαυλος IDE, ενώ αντίθετα αυξάνονται οι θύρες SATA. Δύσκολα θα βρεις καινούρια μητρική με δύο δίαυλους IDE.

Ο λόγος που πιστεύω ότι δεν θα καταργηθεί τελείως είναι διότι υπάρχουν ακόμα συσκευές - DVD drives κυρίως - οι οποίες λειτουργούν με το πρότυπο IDE. Υπάρχει μια τάση μετάβασης σε σκληρούς SATA, αλλά όσον αφορά στις συσκευές, τα πράγματα θα μείνουν IDE για καιρό ακόμα. Για παράδειγμα - και διορθώστε με αν κάνω λάθος - η μοναδική οπτική συσκευή που κυκλοφορεί και είναι SATA είναι ένα DVD-RW της Plextor.

Δημοσ.

Και η LG ( ή η Benq , δεν θυμάμαι 100% :D ) έχει βγάλει Optical Drive με SATA Interface.

Γενικώς καλύτερα φίλε μου να παίρνεις δίσκους σε SATA πλέον.

Μια καρτούλα PCI SATA Controller με κανέναν Silicon Image SIL31xx ή Promise και θα είσαι μια χαρά για το τωρινό σου PC.

Σε μελλοντική αναβάθμιση τους βάζεις πάνω στην mobo.

Δημοσ.

Eνώ αντίθετα, αν έχεις επενδύσει σε ide συσκευές και δεν θέλεις να τις αλλάξεις πάρε μια pci ide controller κάρτα και θα σε καλύπτει για όσο καιρό τα έχεις, μέχρι να καταργηθεί και το pci δηλαδή... :)

Δημοσ.
Eνώ αντίθετα, αν έχεις επενδύσει σε ide συσκευές και δεν θέλεις να τις αλλάξεις πάρε μια pci ide controller κάρτα και θα σε καλύπτει για όσο καιρό τα έχεις, μέχρι να καταργηθεί και το pci δηλαδή... :)

Tελικά μάλλον αυτό θα κάνω ώστε να κρατήσω τους IDE και στο νέο PC αγοράζοντας IDE σκληρό.

Tί λέτε για αυτόν τον controller? http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.801117

Έχετε κάποια καλύτερη πρόταση?

Όταν συνδέω το σκληρό σε τέτοια PCI κάρτα πέφτει η ταχύτητά του?

Δημοσ.
Όταν συνδέω το σκληρό σε τέτοια PCI κάρτα πέφτει η ταχύτητά του?

Όχι, αλλά η λύση αυτή δεν προτιμάται, γιατί ήδη οι νέες μητρικές είναι ήδη αρκετά limited σε PCI θύρες...και έτσι στο μέλλον δεν σε βλέπω να έχεις πολυτέλειες για πολλά πράγματα σε PCI θύρα.

[ ήδη οι περισσότερες έχουν μόνο 2... ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...