Προς το περιεχόμενο

Υπερυπολογιστης!!!

dimi7RiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

AMSTRAD 6128?... ή AMIGA 500....

αν και δεν νομίζω ότι έβγαινε μαύρη....

μάλλον AMSTRAD είναι... ίσως όχι αυτό

το μοντέλο... αλλα κάπου εκει...

είχα και έναν schneider που ήταν παρόμοιος

οπτικά :P

Δημοσ.

AMSTRAD CPC-6128 !!!

Με κασέτα ήταν ο CPC-464

Υπήρχε και ο CPC-664 που ήταν μεν με δισκέτα αλλά με 64KB RAM και οχι 128KB όπως ο CPC-6128

• Moderators
Δημοσ.

Εγω σε ποιον amstrad επαιζα πιτσιρικας το ikari warriors?:mrgreen:(..το οποιο ηταν πρασινο/μαυρο και οχι εγχρωμο σαν του link)

Σαν αυτον μου μοιαζει!

Εdit:Christos19 μαλλον ελυσες την απορια μου:wink:

Δημοσ.

Συμφωνώ με myst77 και συμπληρώνω:

η οθόνη είναι η έγχρωμη και όχι η πράσινη της AMSTRAD...

Περισσότερες πιθανότητες έχει ο 6128 διότι ο 664 πούλησε ΠΟΛΥ λίγα κομμάτια στην Ελλάδα. Φυσικά ο 464 αποκλείεται...

Αχ τι θυμήθηκα...

Ο 6128 ήταν και ο δικός μου ΠΡΩΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΣ υπολογιστής. Όχι όμως και ο πρώτος υπολογιστής στον οποίο προγραμμάτισσα, προηγήθηκαν με αντίστροφη χρονική σειρά ένας CBM-64 ένας Spectrum (Basic) ενώ ο πρώτος μου ήταν ένας ΤΙ 57 Programmable... Μετά τον Amstrad απέκτησα PCs: ACER 768, 386sx και τώρα (ακόμα) έναν PentiumIII sta 669 (linux) ενώ στην μικρή μου πορεία "ακούμπησα" μέσα στα άλλα: έναν Αρχιμήδη, QL, Amiga 500, Atari 1024ST, Apple II GS, SGI Indigo, Sun SparcStation10 και λίγο την terpsi στο ΕΜΠ...

Ευχαριστώ για τις αναμνήσεις...

Δημοσ.

Οι δισκέττες του 6128 ήταν διπλής όψης το drive όμως μονής και έτσι έπρεπε να την γυρίζεις. Σας θυμίζω το CP/M 2.1 το λειτουργικό που φόρτωνε από δισκέτα και με έβαλε στον κόσμο της πληροφορικής...

Εκεί η Borland είχε γράψει την πρώτη Turbo (?) Pascal τον πρόγονο της Turbo Pascal 3.0 ... Φυσικά δεν έλειπε η Fortran (Microsoft ? δεν θυμάμαι) ενώ με τις διεκέττες αγοράς του (CPM) η Logo (νομίζω ακόμη διδάσκεται σε Ελληνικό ΑΕΙ :-) )

Δημοσ.

ειναι ο CPC6128...οταν πηρα την καινουρια οθονη μου... με ζαλiσε η μανα μου να κατευασω κατω στην αποθηκη την παλια και να καθαρισω...kai βρηκα τον amsrad

ειπα να τον πεταξω αλλα τελικα τον κρατησα...

δεν προλαβα να κανω πολλα με τον ΑMSTRAD γιατι τοτε πηγαινα τριτη τεταρτη δημοτικου, μονο κατι παιχνιδια θυμαμε (εναν jack με κατι μηλα) και ενα προγραμμα με μια χελονα που αν δεν κανω λαθος λεγοταν LOGO

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...