Προς το περιεχόμενο

Strange ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

O mitsios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλοι μου γεια σας,αντιμετωπιζω ενα προβλημα με την καρτα γραφικων μου BFG 7600GS.Ενω ακουγεται ο υπολογιστης οτι μπαινει κανονικα στα windows η οθονη παραμενει σβηστη και αν τοποθετησω στην onboard καρτα γραφικων το καλωδιο της οθονης ανοιγει η οθονη κανονικα!Εχω δοκιμασει και εχω απενεργοποιησει τους drivers αλλα τιποτα,σημειωτεον οτι η καρτα δεν δουλευει ουτε σε εναν αλλο υπολογιστη αλλα στο καταστημα που την γυρισα πισω μου ειπαν οτι δουλευει κανονικα.Εχω δοκιμασει τα παντα απο το BIOS αλλα το προβλημα επιμενει.Ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα σχετιζεται με την onboard καρτα και καπου μπερδευονται,αλλα τι??Καθε βοηθεια και γνωμη,καλοδεχουμενη!Thanks :)

Δημοσ.

χμ, υποθέτω ότι έχεις απενεργοποιήσει από το BIOS την onboard καρτα γραφικων? Αν επιμένει να το κάνει ίσως μοιράζεται το ίδιο IRQ με κάποια άλλη συσκευή..

Δημοσ.
...αλλα στο καταστημα που την γυρισα πισω μου ειπαν οτι δουλευει κανονικα.

Εσύ την είδες να δουλεύει?

Εάν ναι μήπως δεν έχεις έχεις συνδέσει το καλώδιο τροφοδοσίας από το τροφοδοτικό (εάν έχει).

Δημοσ.

Εγω δεν την εχω δει να δουλευει,αλλα ζεσταινεται και μπαινει στα windows κανονικαΣτο bios βαζω init display first την καρτα αυτη αλλα τιποτα,επιμενει.Πως μπορω να την απενεργοποιησω παντελως την onboard?IRQ απο bios δεν εχει επιλογες,απο windows απο που γινεται?Παντως για conflix προβλημα δεν λεει πουθενα οτι υπαρχει.Παντως δεν εχει κανενα jumberακι,μου ερχεται να την ξεριζωσω ρε παιδια!

Δημοσ.

Διευκρίνησε μου το εξής:

Βλέπεις καθόλου εικόνα από την κάρτα γραφικών σου (όχι την onboard) ή όχι.

Αν βλέπεις, ξεκινάνε τα windows και μετά χάνεται η εικόνα υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Υπεθέρμανση ή/και μικρό τροφοδοτικό ή κακή εγκατάσταση drivers.

Για να το διαπιστώσεις ξεκίνα τα windows σε safe mode και άφησε το μηχάνημα να δουλεύει για καμμιά ώρα. Αν δεν έχεις πρόβλημα κάνε uninstall όλους τους drivers για τα γραφικά (και της on board), reboot, bios και απενεργοποίηση της on board. Μετά βάλε drivers.

Αν όμως δεν βλέπεις καθόλου εικόνα πες μου να σου δώσω οδηγίες.

Δημοσ.

Φιλε dimtam δεν βλεπω καθολου εικονα,αλλα ακουγεται ο υπολογιστης οτι μπαινει στα windows.Επιτοπου τοτε βαζω το καλωδιο στην onboard εξοδο και αναβει η οθονη,η αλλη "νεκρη",ενω δουλεει και το ανεμηστηρακι της και ζεσταινεται κανονικα.Αυτα!

Δημοσ.

Καταρχήν γράψε τη μάρκα είναι το motherboard.

Απο τα λεγόμενα σου δουλεύει η on board και βλέπεις εικόνα απο εκεί σωστά?

Πήγενε και απο το site της εταιρείας που είναι το motherboard και ψάξε στο FORUM αν έχει αλλιώς στείλε κάνα email.Αυτα για την ώρα.

Δημοσ.

1. Η κάρτα σου έχει 2 βύσματα. Δοκίμασε βάλε και το καλώδιο της οθόνης και στα 2.

2. Αν δεν δουλέψει βγάλε την κάρτα και τσέκαρε κάτω από την motherboard αν έχει κανένα γρέζι το κουτί και βραχυκυκλώνει. Μετά ξαναβάλε την κάρτα και τσέκαρε αν κούμπωσε καλά.

3. Αν δεν παίξει και έτσι η κάρτα έχει πρόβλημα. Πήγαινε στο μαγαζί και κάτσε να τη δοκιμάσουν μπροστά σου.

Υπομονή και καλή τύχη.

Δημοσ.

Την εχω δοκιμασει και στα δυο βυσματα.Πως ειναι δυνατον να εχει γρεζι η motherboard αφου ουτε στο φιλο μου δουλευε.Εγω πιστεω οτι μου ειπαν και καλα οτι δουλευει για να με ξεφορτωθουν!Απο το e-shop την πηρα και ειναι καπως δυσκολο να την δω μπροστα μου να δουλευει μιας και την στελνουν για service στην Αθηνα.

Δημοσ.

1. Απεγκατέστησε τους οδηγούς της 7600, κλείσε τον υπολογιστή και βγάλε την 7600.

2. Με νέα επανεκκίνηση αν υπάρχουν μέσα οδηγοί της ενσωματωμένης, λογικά θα στην αναγνωρίσει και θα έχεις εικόνα. Απεγκατέστησε τους οδηγούς της ενσωματωμένης μονάδας γραφικών και κλείσε τον υπολογιστή (όχι επανεκκίνηση).

3. Ξαναβάλε την 7600, όπου αν δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα πλέον θα σου δώσει εικόνα. Αν ναι εγκαθιστάς απλά τους οδηγούς της.

***edit: λογικά η μητρική σου θα έχει πακέτο οδηγών στο CD της μητρικής. Αν δυσκολευτείς με την αφαίρεση, δίνεις ξανά εγκατάσταση και λογικά θα σου δώσει επιλογή για απεγκατάσταση συγκεκριμένων οδηγών. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να το ξηλώσεις όλο το πακέτο και να το εγκαταστήσεις από την αρχή χωρίς φυσικά πάντα τους οδηγούς της ενσωματωμένης γραφικών.

Δημοσ.

Όταν έκανες την εγκατάσταση του chipset(mobo) και της κάρτας ήχου από το cd της μητρικής μήπως έκανες setup και την onboard κάρτα γραφικών? Γιατί κάτι τέτοιο μου μυρίζει εμένα... Αν ναι πήγαινε στο device manager και κάνε την onboard απεγκατάσταση και μετά disable. Κάνε απεγκατάσταση και τη nvidia και μετά βάλε την οθόνη στη nvidia και κάνε restart. Αν δεν έχει πρόβλημα η κάρτα και έχεις κάνει σωστά τις ρυθμίσεις μέσα από το bios και έχεις συνδέσει και το τροφοδοτικο με την κάρτα θα λειτουργήσει. Αλλιώς παίζει να έχει πρόβλημα η κάρτα. Αν τελικά δεν έχει πρόβλημα ούτε η κάρτα τότε τσεκαρε τον κατασκευαστή της μητρικής για πιθανή ασυμβατότητα. Ελπίζω να καταλήξεις κάπου.:P

Δημοσ.

Να σας ενημερωσω ξανα οτι η καρτα εχει δοκιμαστει και σε αλλον υπολογιστη με Gigabyte μητρικη και κανει ακριβως το ιδιο.Μολις πριν απο μια ωρα εγινε format και ξανακανει τα ιδια.Αυτο παντως απο το devige manager το εχω κανει επανηλλημενως.Μαλλον θα παρω τηλεφωνο στο e-shop και θα τους &*$%^&*!!!:X

Δημοσ.

κάποιος εδώ πρότεινε να κοιτάξεις αν έχει επιπλέον τροφοδοσία η κάρτα γραφικών.Μπορεί να χρειάζεται παραπάνω ρεύμα για να δουλέψει. Αφού από την στιγμή που ανάβεις τον υπολογιστή δεν παίρνεις καθόλου σήμα τότε τα windows δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα.Επίσης δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με device manager και οδηγούς της onboard κάρτας απλούστατα γιατί δεν ανάβει καθόλου η οθόνη σου ούτε κατά το post που δεν έχουν ξεκινήσει να φορτώνουν οι drivers τησ 7600. Για αρχή κοίτα αν η κάρτα σου έχει επιπλέον βύσμα για τροφοδοσία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...