Προς το περιεχόμενο

eBay/PayPal/Αρχάριος/ΕΠΕΙΓΟΝ

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ'αρχάς να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν το θέμα έχει συζητηθεί ξανά, αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω ακόμα υπολογιστή (γι'αυτό ακριβώς το πράγμα ψάχνω εξάλλου), και δεν έχω τον άπειρο χρόνο για να κάθομαι στα εργαστήρια και να διαβάζω προηγούμενα τόπικ. Οπότε ελπίζω κάποιος να με κατατοπίσει. Δεν χρειάζονται αναλύσεις, κάποιες απλές οδηγίες αρκούν.

Λοιπόν. Εδώ και μια εβδομάδα βρίσκομαι στο (πανέμορφο και με ελληνικό καιρό προς το παρόν) Νότινγχαμ. Είχα πει δε θα πάρω τον ογκώδη υπολογιστή μου απο την Ελλάδα, αλλά να ψάξω κάτι απο εδώ. Η πρώτη σκέψη μου ήταν για λάπτοπ, αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να γλιτώσω αρκετά χρήματα αν πάρω κάποιο μεταχειρισμένο desktop, και απλά επιστρέφοντας Ελλάδα να μεταφέρω απλά τα μετακινούμενα μέρη (σκληρό, μνήμες κλπ). Απο τα λίγα που έχω ακούσει, το eBay λέει πάρα πολύ, και μπορώ να βρω αρκετές προσφορές εκεί. Το θέμα που με απασχολεί είναι το εξής. Οπως είπα, δεν έχω εμπειρία με το eBay, και (δυστυχώς) ούτε το χρόνο να το παραψάξω, γιατί χρειάζομαι τον υπολογιστή σχετικά άμεσα. Το πρόβλημα μου είναι, ότι ενώ έχω κάνει αίτηση για τραπεζικό λογαριασμό μέσω του πανεπιστημίου, δεν είναι ακόμα έτοιμος, και θα είναι το νωρίτερο στις 9 Οκτωβρίου. Αλλές 4-5 μέρες να πάρω το pin απο την κάρτα, μετά να δω ΑΝ θα μπορέσω να βγάλω πιστωτική κλπ κλπ κλπ. Και όσο γίνονται όλα αυτά, χάνω χρόνο, και ίσως καλές προσφορές.

Μπορώ λοιπόν να ανοίξω λογαριασμό στο PayPal και με κάποιο χρόνο να "βάζω" λεφτά εκεί μέσω κάποιου τρόπου που να μην απαιτεί πιστωτική κάρτα?? Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται εδώ η αδερφή μου, που έχει μαζί της ΕΛΛΗΝΙΚΗ πιστωτική ΔΙΚΗ ΤΗΣ. Με το δεδομένο όμως ότι θα φύγει αύριο το βράδυ, μπορεί αυτή να μου φανεί σε κάτι χρήσιμη??

Και λέω για το PayPal, γιατί από όσο μπόρεσα να ψάξω χτες στο eBay, μπορείς να πληρώσεις και χωρίς πιστωτική, αλλά με τραπεζικό έμβασμα θα έχει κάποια (ίσως αρκετά μεγάλη) επιβάρυνση, και με κατευθείαν κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του seller δεν έχεις καμία εξασφάλιση για τα χρήματα που στέλνεις..

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή/καθοδήγηση.. Ευχαριστώ..

Δημοσ.

file mou to paypal leitoyrgei kai xoris pistotiki karta kai i epivarinsi pou exeis an steileis trapeziko emvasma stin paypal den einai sxedon tipote.ego to xrisimopoio me pistotiki karta edo kai enamisi xrono kai den eixa kanena problem..

tora ayto pou exei simasia sto ebay einai to profil tou seller apo ton opoio ua epilekseis na agoraseis ayto poy thes..giayto loipon pigaine sti selida toy proiontos poy thes na agoraseis kai pata pano sto onoma tou seller , ekei tha deis tis proigoumenes synallages pou exei kanei o en logo kai ta sxolia ton allon pou irthan se synallagi mazi tou..100% asfaleia se epipedo seller-buyer den mporei pote na yparxei ....

Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος αν το ποστ μου θα σου φανει χρησιμο, αλλα πιστευω οτι μια και δεν εχεις ασχοληθει ξανα με ebay/paypal και χρειαζεσαι υπολογιστη αμεσα, καλυτερα να κοιταξεις σε καποιο μαγαζι στην πολη ή στο 'φοιτητικο δικτυο' για την αγορα του. Ισως πληρωσεις καποια χρηματα παραπανω, αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Και μετα, σιγα σιγα και χωρις βιασυνη, να αρχισεις να γνωριζεις των κοσμο των on-line δημοπρασιων... my two cents

Επι του θεματος, η διαδικασια 'ενεργοποιησης' του paypal (χωρις να εχεις οριο στα χρηματα που πληρωνεις) ειναι καπως χρονοβορα. Μετα την εγραφη σου, εχεις οριο τα $100 (συνολικα) που μπορεις να στειλεις... στον πρωτο λογαριασμο (της καρτας) που θα σου ερθει, θα δεις μια χρεωση απο το paypal (περιπου $2), οπου θα εχει εναν (4ψηφιο νομιζω) κωδικο.Αυτον τον κωδικο τον βαζεις στο paypal και μετα μπορεις να στελνεις ο,τι ποσό θες. Αν δεν θες να περιμενεις να σου ερθει ο λογαριασμος, πρεπει να παρεις τηλ. την τραπεζα και να ζητησεις να σου πουν την 'χρεωση' (οπου θα σου πουν και τον κωδικο).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...