Προς το περιεχόμενο

Πολλα προβληματα..

3rmis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ειμαι καινουριος στην παρεα σας.Το site μου το συστησε ενας φιλος κ ειναι πραγματικα υπεροχο.Αν και φανατικος χρηστης των greeklish καταβαλω προσπαθεια να συμμορφοθω.Στο πρόβλημα μου τωρα...

Πρώτον:Μετα από επισκευη του Η/Υ η καρτα ηχου σωπασε.Αν κ υπάρχει ακομα,κ μπορω να την εντοπισω, οτι ρυθμιση κ αν αλλαξω δεν λαλαει.Ανοιξα το pc κ της εριξα μια ματια αλλα δεν κατάλαβα κ πολλά μιας κ είμαι αρκετα newbie σε θεματα hardware.Προκειτε για μια Realtek AC'97, αν χρειαστουν περεταιρω πληροφοριες ευχαριστως να ανοιξω το pc κ να κοιταξω.Αυτο π με παραξενεψε ηταν οτι οπος η καρτα ειχε κ δυο μικρες υποδοχες οι οποιες δεν ειχαν κανενα βισμα μεσα.Googlarisa λιγο κ ειδα σε εικονες μερικες AC'97 να εχουν απο 1-2 βισματα σε μερικα ειχε καλωδιο σε μερικα οχι.Μηπως καποιο καλωδιο μπαινει εκει κ ξέχασαν να το βαλουν? Πηγα να κατεβασο τα drivers αλλα το μονο π πετυχα ηταν: α.Να κατεβασω 3-4 προγραμματα ιους επειδη ειχαν ονομα AC'97 driver.

Κατεβασα κ το κανονικο driver αλλα κ παλι εκανε install, εκανα restart κ τορα πια ουτε που εντοπιζει την καρτα ηχου..Τι να κανω???:| :cry:

Δημοσ.

Καλώς τον...

Αρχίζουμε από τα βασικά: 1ο, Τί h/w έχεις, αναλυτικά αν μπορείς.

2ο, Τί είδους επισκευή έγινε, και από ποιόν (φίλο, τεχνικόπ-κατάστημα)

3ο, Δεν έχεις πουθενά, καθόλου ήχο (windows start, mp3, audio cd, dvd κλπ)?

Δημοσ.

Sorry gia ta greeklish alla prepei na fugo apo na ne k ta exo polu pio aneta-grigora.

Ti einai to h/w? I episkeuh egine apo filo k m eixe perisosei merika arxeia ap enan kameno skliro k ta eixe valei se enan kainourio ton opio k egatestise.

O skliros einai oloidios me ton palio. I karta einai "Realtek AC'97 Audio for VIA Audio Controller" ekdosh 6.14.1.4150 ( Itan 5,kati kanonika alla katevasa ena asxeto driver piga na kano install k ekane rr apo mono tou k tora grafei autin tin ekdosh alla k pali de vgainei ixos.

Les na tin apenergopoiiso apo Bios k na paro exoterikh? An de diorthonete lios auto tha kano alla prepei na mazepso kamia 70ara europoula k dedomenou tis ilikias m (14) tha m parei kanenan mina.

So?

*edit Hxo den exo tpt ektos apo ena mikro k periergo "mpip" p kanei otan anigei i otan palas polles fores ena pliktro se mia epilogi p den xrisimeuei k psilokolaei (elpizo na katalaves gt prepei na fugo mexri na epistrepso elpizo na exeis apantisei k na to doume gt xoris tin mousoki m tha xa8o)

Δημοσ.

Επειδή πρόκειται για on-board κάρτα ήχου,το σωστό είναι να απεγκαταστήσεις ό,τι drivers έβαλες και να βάλεις τους drivers που περιέχονται στο cd της μητρκής(motherboard) του pc σου.Μόνο αυτοί οι drivers θα λειτουργήσουν σωστά.Μου είχε συμβεί και μένα παρόμοιο πρόβλημα με την ίδια κάρτα και έβαλα τους drivers του cd της mobo και λειτούργησαν κανονικά....

Δημοσ.

h/w: HardWare, το υλικό,τα μέρη του υπολογιστή σου (επεξεργαστής, μητρική κλπ). Όντως η πιο ασφαλής λύση είναι του nontasg. Όσο για νέα κάρτα, μάλλον κάνεις τη δουλειά σου και με αρκετά λιγότερα 40-50€. Όποτε έχεις χρόνο (σχολείο? φροντιστήριο?), απάντησε αναλυτικά, θα βρούμε άκρη.

Δημοσ.

Nai sto device manager fainetai kanonika k pali sorry gia ta greeklish alla exo diavasma (14 sta 15 eimai Exo tou kosmou ta frontistiria,agglika gallika,stivo xifaskia rollers k idietera sta arxaia..Den simmazeuete)

Simera anoixa to pc me enan filo m gia na doume ton tupo tis Ram , einai mia 512 DDR.

Gia ta upolipa distixos d xero A nai exo k samsung skliro.

Sto thema mas tora.EInai polu endiaferon auto gia to cd tis mitrikis,elpizo na to exo kratisei.

Gia na kano install to akuro driver pou tis perasa pou pao?

Gia na do texnika xaraktiristika tou pc prepei na to xekoiliaso pali?

K Kati allo,an telika den exo to cd tis motherboard ti mporo na kano?

Ty

*Edit an kano install to cd tis mitrikis 8a ginei format? 8a xaso tpt?

Δημοσ.

Αμαν!Παιδια Βοηθειαααααααααα, μολις παρατηρησα οτι δεν υπαρχει η μοναδα cd στις συσκευες αποθηκευσης! Τι στο καλο εκανα? Τα μονα πράγματα π εκανα σήμερα ηταν να βγαλω την ram κ να την ξαναβαλω αλλα δουλευε αψογα,δεν ειμαι σιγουρος ομως αν απο τοτε αρχισε να μην αναγνωριζει το cd ως μοναδα αποθηκευσης.

Μηπως εκανα βλακεια που κατεβαζα κ εκτελουσα drivers αλλης εκδοσης με αυτη της καρτας ηχου μου?

Τι να κανω?Το παρατηρισα τωρα π πηγα να βαλω ενα cd.

Πρεπει να κανω κατι asap αν το δει η αδερφη μ θα αρχισει τις βλακειες, παρακαλω σωστε με.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι ότι βγάζοντας ή βάζοντας την μνήμη να κουνήθηκε λίγο το καλώδιο σύνδεσης της μονάδας CD-rom. Ανοίγεις και κοιτάζεις αν τα καλώδια ρεύματος και IDE εφαρμόζουν σωστά.

Δημοσ.

Ok.Για την καρτα κανενας τα drivers? Δεν εχω το cd τησ μιτρικης θα το πεταξε η μανα μου το καλοκαιρι...

Μαλλον προς εξωτερικη καταληγω..

*edit Μηπως να μπω bios και να κανω defaults?Γιατι ειχα μπει λιγο κ μπορει καταλαθος να κατηργησα τπτ

Δημοσ.

Απο αυτά που καταλαβαίνω το έχεις ψιλοκαταστρέψει το σύστημα.

1. Μπες bios και κάνε restore defaults

2. Βάλε όλα τα αρχεία που χρειάζεσαι σε ένα cd/dvd και κάνε format

3. Βρες από το μαγαζί που αγόρασες το pc ένα cd για τη μητρική σου

4. Κάνε εγκατάσταση των windows και μετά της μητρικής, κάρτας ήχου από το cd που πήρες απο το μαγαζί

5. Αν δε είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις τα παραπάνω σωστά βρες κάποιον που να ξέρει

6. Αν δε λειτουργήσει σωστά μετά απο όλα αυτά σημαίνει ότι είναι κάποιο περιφερειακό προβληματικο και θέλει αντικατάσταση

Δημοσ.

Μην το αγχωνεις το παιδι και του βαζεις και τοσες δουλειες ενω εχει και διαβασμα Apofis!Πηγαινε φιλε μου σε εναν τεχνικο σε κανα καταστημα τον υπολογιστη να στον φτιαξει και ολα καλα,παντως δεν σε βλεπω για ατομο που θα φτιαξει μονο του εστω και αυτες τις λεπτομερειες,Παντως εχεις καιρο να μαθεις!Αν δεν χαλασεις δεν μαθαινεις,λενε! 8)

Δημοσ.

Δεν ειμαι κ τελειως αχρηστος,μια καρτα γραφικων ξερω να αλλαζω! :P

Ωραια τα ειπε ο Apofis μονο που πηρα τον Η/Υ απο Κοτσοβολο κ πραγματικα αμφιβαλω αν θα εχουν το cd της μιτρικης...

So?

Δημοσ.

στο παλιό pc είχα αντίστοιχα προβλήματα με την on board κάρτα. με πέρασμα των drivers της μητρικής θα σου λυνόταν το πρόβλημα αρκεί να το είχες...αλλά τώρα σου μιλάω κι εγώ που όπως είπαμε στην υπογραφή μου....ο υπολογιστής μου έκανα εγκατάσταση της κάρτας ήχου την ώρα που άκουγα μουσική..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...