Προς το περιεχόμενο

βρήκα μια Voodoo 1 να την φορτωσω?

bgeorgalas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, να ρωτήσω κάτι (και μην γελάτε) ξεκαθαρίζοντας την ντουλάπα βρήκα μια voodoo 1, (η οποία δουλέυει μια χαρά) αξίζει να την φορτώσω στο desktop μου ή δεν θα έχω κανένα κέρδος?

Το desktop είναι:

AMD athlon XP 2400+, m/b: Ms-6712, 512 ram, video: agp, radeon 7000 series 64mb.....

υπάρχει περίπτωση να 'βοηθήσει' καθόλου την υπάρχουσα κάρτα γραφικών η να το αφήσω το πείραμα?

Δημοσ.

Εεεεεμ, δε θέλω να σε στεναχωρήσω :) αλλά να "βοηθήσει" την υπάρχουσα κάρτα δεν υπάρχει περίπτωση γιατί δεν γίνεται να δουλέυουν ταυτόχρονα.. Τωρά ακόμα κ η σύγκριση της voodoo 1 με την radeon 7000 είναι μάλλον άτοπη..

Δημοσ.

και γιατί να με σταναχωρήσεις? Το concept ήταν αν θα βάζοντας την θα έκανε κάποιους υπολογισμούς (3d ή δεν ξέρω και εγώ τι) ώστε η radeon να μην δουλέυει στο full και να ρίχνει το βάρος σε άλλα πράγματα, αλλά μάλλον είναι ουτοπικό.....να μου πέιτε αμα γινότανε εν θα είχανε βάλει όλοι επάνω στα καινούργια τους pc τις παλιές τους κάρτες? thanx και sorry γα το άτοπο.....τα λεμεεεεεεεεεεεε

Δημοσ.

Αυτό που λές, νομίζω ότι το έκανε η Voodoo2, οπότε η ερώτησή σου δεν είναι εντελώς άτοπη. Απλά, η παλιά (προφανώς PCI) κάρτούλα σου είναι τόσο ανίσχυρη, που δεν θα δεις καμία διαφορά. Αν καταφέρεις πάντως και βρεις third-party drivers, κράτα την. Αν πάθει κάτι η κύριά σου, μπορεί κάποια μέρα να σε βγάλει καθαρό, σαν λύση ανάγκης.

Δημοσ.

Όχι βρε παιδιά...

Oι Voodoo 1 και 2 απλά επιτάχυναν τα 3D παιχνίδια. Εκείνα τα ωραία χρόνια είχαμε κάτι σαράβαλες κάρτες των 2 και των 4 MB μνήμης, οι οποίες τα τρισδιάστατα παιχνίδια τα έπαιζαν τραγικά. Έβαζες πάνω τις Voodoo, και αυτές αναλάμβαναν δράση όταν φόρτωνες ένα 3D παιχνίδι. Υποστήριζαν το Glide, ένα API όπως είναι σήμερα το DX9.

Ο μόνος λόγος για να την βάλεις επάνω θα ήταν αν σε έπιανε μία νοσταλγία και ήθελες να παίξεις το G-Police, Quake 2, Jane's F15 και F18 και άλλα σε Glide.

Κατά τα άλλα, μπροστά στη Radeon που έχεις, οι Voodoo μοιάζουν με κομπιουτεράκια.

Δημοσ.
Όχι βρε παιδιά...

Oι Voodoo 1 και 2 απλά επιτάχυναν τα 3D παιχνίδια. Εκείνα τα ωραία χρόνια είχαμε κάτι σαράβαλες κάρτες των 2 και των 4 MB μνήμης, οι οποίες τα τρισδιάστατα παιχνίδια τα έπαιζαν τραγικά. Έβαζες πάνω τις Voodoo, και αυτές αναλάμβαναν δράση όταν φόρτωνες ένα 3D παιχνίδι. Υποστήριζαν το Glide, ένα API όπως είναι σήμερα το DX9.

Ο μόνος λόγος για να την βάλεις επάνω θα ήταν αν σε έπιανε μία νοσταλγία και ήθελες να παίξεις το G-Police, Quake 2, Jane's F15 και F18 και άλλα σε Glide.

Τι μου θυμισες τωρα..... Παντως σε ενα απο τα παλια pc μου εχω πανω τη Voodoo 3 2000 16MB και δεν την αλλαζω με τιποτα.......

Δημοσ.

Oi Voodoo 3 και οι νεώτερες είναι κανονικές κάρτες όπως τις ξέρουμε σήμερα, δεν add-on σαν τις 1&2, οπότε είναι πιο κοντά σε αυτά που ξέρουμε. Και ούτε ρόλο αναπληρωματικών μπορούν να παίξουν, χρειάζονταν μόνο στα 3D παιχνίδια και για να δουλέψουν χρειάζονται οπωσήποτε μία ακόμη κάρτα, που θα αναλάμβανε το 2D.

Oi Voodoo 1 και 2 είναι πια μόνο για να τις έχουμε στα κουτάκια τους οι παλιοί και να αναπολούμε!..

Όταν είχα δει το G-Police είχα πάθει ατύχημα...

Δημοσ.

Ειναι απλο, αν βαλεις την voodoo 1 θα παιζεις παιχνιδια που υποστηριζουν glide πολυ καλυτερα ακομα και απο την radeon 7000.

Η voodoo 2 δεν ειναι τπτ περισσοτερο απο 3 τσιπακια voodoo 1 σε μια καρτα και η πρωτη καρτα που υποστηριζε sli.

Δημοσ.

ok, ας αφήσουμε τα 3d παιχνίδια, αλλά σε καμμία 3d εφαρμογή (πχ. Arcsene από το ΑrcGis 9.0) θα δω καμμία βελτίωση? όσο για τους drivers αρκεί να τους ψάξεις μέσω net εγώ για xp μια φορά τους βρήκα....

και για να μην ζεχνιομαστε: Τhanx σε όλους για τον χρόνο τους !!!!!

Δημοσ.
ok, ας αφήσουμε τα 3d παιχνίδια, αλλά σε καμμία 3d εφαρμογή (πχ. Arcsene από το ΑrcGis 9.0) θα δω καμμία βελτίωση? όσο για τους drivers αρκεί να τους ψάξεις μέσω net εγώ για xp μια φορά τους βρήκα....

και για να μην ζεχνιομαστε: Τhanx σε όλους για τον χρόνο τους !!!!!

Mην το παλεύες, άσ'το... Πιο πολλές πίκρες θα σου δώσει αυτή η περιπέτεια παρά χαρές.

Αν παρόλα αυτά επιμένεις, πάνε voodoofiles.com και καλή τύχη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...