feanor_gr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 στο προχθεσινο virus scan με τον φιλο kaspersky ανακαλυψα οτι εχω κολλησει ενα email worm(win32.warezov.at). η μονη επιλογη που μου εδινε το anti virus ηταν η διαγραφη των αρχειων(καποια dll απο τους οδηγους του laptop,και καποια dll sto c:\i386) Λεω κι εγω θα σβησω τα dll,απεγκατασταση και επανεγκατασταση των οδηγων και θα ειναι ολα ΟΚ!!! Αμ δε.... Καποιες φορες λοιπον στην εκκινηση,ή οταν τρεχω τον explorer,τον firefox μου βγαζει προβλημα στα wuauclt.exe και drwatson.eχe και επισης το μηνυμα 'αποτροπη εκτελεσης dll ως εφαρμογη'' και μου χαριζει μια υπεροχη μπλε οθονη συνοδευομενη απο ενα ωραιοτατο crash και καποιες φορες ξεκινα και λειτουργει κανονικοτατα!! Τι να κανω ρε παιδια(εκτος απο format)?? Να ξαναπερασω τα windows απο πανω???
newbie69 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 profanws exeis kollisei kapoio worm/dialer to opoio menei akoma mesa. tha sinistousa ta ekshs vhmata: 1) update tou anti virus k full scan twn diskwn (an k logika o ios tha vrisketai sto c:) an vrei ton io k mporei na ton svhsei kalws. an de vrei kati h' den to svhnei swsta k epanerxetai tote... 2) katevase kapoio programma elegxou twn yphresiwn k programmatwn pou ksekinoun kata thn ekkinhsh. synistw http://www.programurl.com/startup-cleaner-and-autorun-manager.htm k tsekare an yparxei ekei kati pou den tha eprepe na einai k svhsto (efoson gnwrizeis vevaia). exei 4 sections ta opoia prepei na koitakseis. 3) (ligotero pithano) tsekare apo to add/remove programs an einai egkatestimenos kapoios dialer/programma pou den exeis valei esy k prokalei to provlhma)
feanor_gr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 λοιπον, τιποτα απο τα παραπανω δεν ειχε αποτελεσμα. Εκανα λοιπον format αλλα και παλι βγαζει προβληματα. Αυτη τη φορα εκτος απο το logonui βγαζει και στο dwwin.exe Eπισης βγαζει το εξης: Η οδηγια στο "0x7c905f9c" εκανε αναφορα στη μνημη στο "0x7c905f9c". Η μνημη δεν ηταν δυνατο να ειναι witten. Ειναι δυνατο μετα απο format να εχω τα ιδια???????????? Το kaspesrsky δεν ανιχνευει τιποτα ουτε στο σκληρο, ουτε στη μνημη! Τωρα?????????
blueviper Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Από τη στιγμή που έκανες format και δεν εγκατέστησες κανένα πρόγραμμα που στο μεταξύ ήταν infected, τότε μάλλον το πρόβλημα είναι hardware φύσεως και πιθανότατα μνήμης. Τσέκαρε το Memtest86+. Για καλό και για κακό δοκίμασε και κανέναν online virus/malware scanner εκτός του Kaspersky, αν κι αμφιβάλλω πως πάσχεις από ιό.
feanor_gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Λοιπον το Kaspersky βρηκε τελικα ενα riskware invader(loader). To problhma ειναι οτι μου δε μου δινει επιλογη ΝΕUTRALIZE!! Επισεις οταν προσπαθω να εγκαταστησω το activeX κολλαει ο explrer αρα δεν μπορω να τρεξω κανενα απο τα web anti virus. λογικα ο loader θα ειναι resident στη μνημη ετσι?? Γιατι δεν το βρησκει το κασπερσκυ???
blueviper Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μπορεί να πρόκειται για false positive, μπορεί πάλι να έχεις να κάνεις με κάποιον απροσδιόριστο ακόμα ιό που εκμεταλλεύεται κενό ασφαλείας των Windows και εισβάλλει από τη στιγμή που θα μπεις στο Internet. Όπως και να έχει, εκ των πραγμάτων κάθε antivirus υστερεί χρονικά της δράσης του ιού. Δεν μπορούμε να μιλάμε ποτέ για 100% προστασία και μάλιστα σε επίπεδο άμεσο. Την παλεύουν με τα heuristics, αλλά και πάλι απλώς προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα προσβολής...εκμηδένισμός όμως δεν "παίζει". Τώρα λοιπόν τι κάνουμε...κατέβασε το HijackThis, ρίξε ένα scan στο σύστημα και κάνε paste το log εδώ, καθώς κι εδώ μέσα για να δούμε κι οι υπόλοιποι μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε. Ξαναλέω πως μπορεί να μην πάσχεις κι από τίποτα, αλλά να μιλάμε για πρόβλημα σε hardware. Τα false positive από το Kaspersky δεν είναι και σπανιότατο φαινόμενο, όταν μιλάμε απλώς για riskware.
feanor_gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 loipon molis akyrvsa thn ektelesh enos programmatos kai mou egrapse unknown riskware detected. gia na doume me to hijack... .
Greek-Lord Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Κάτι άσχετο..Αυθεντικά είναι τα windows σου;Μήπως είναι μολυσμένο γενικά το CD των windows?(λέω μήπως)
feanor_gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 αυθεντικα παιδια! Αθτη την πατατα την εχω παθει στο laptop-acer!! οπου δεν εχω cd στα χερια μου παρα ειναι αποθηκευμενα σε εν α κρυφο partition του σκληρου. Τωρα που το σκεφτομαι, δεν εκανα φορματ, restore to factory defaults εκανα οποτε μπορει γι αυτο να συνεχιζει το προβλημα. το θεμα ειναι ομως οτι δεν μπορω να φορμαρω το σκληρο, γιατι χωρις τα προγραμματα της acer δεν θα μπορεσω ν εγκαταστησω τα win.... http://www.hijackthis.de/logfiles/f44baa4944623036c994258fe9f70c22.html to boot.exe einai acer utility. tha dokimasw na to sbisw
blueviper Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δε βλέπω κάτι τραγικό στο σύστημά σου κι αμφιβάλλω αν το boot.exe που έχεις είναι μολυσμένο. Παρατήρησα πάντως πως διαθέτεις (ή έστω διέθετες) και το Norton (O2 - BHO: NAV Helper - {A8F38D8D-E480-4D52-B7A2-731BB6995FDD} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll) Δεν τσεκάρεις μήπως υπάρχει κανένα conflict και τραβάει κόλλημα το Kaspersky από την παρουσία του;
feanor_gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 εσβησα οτιδηποτε σχετικο με νορτον, και τους οδηγους καμερας που μου δημιουργουσε προβληματα... να δουμε τωρα...
feanor_gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 παω για δουλεια. η συνεχεια αργοτερα... Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια blueviper,x_vagos_x kai greek lord
xbyte1024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Αφού το πρόβλημα δημιουργείτε όταν συνδέεσε στο internet μήπως να δοκιμάσεις κανα firewal; Θα πρότεινα zoonalarm. Έτσι όταν το ύποπτο πρόγραμμα πάει να συνδεθεί θα το μπλοκάρεις και δε θα έχεις πρόβλημα! :grin: Το έχω εφαρμόσει παλιότερα, και τελικά το πρόβλημα εξαλείφθηκε όταν έβαλα SP2.
feanor_gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 tha to dokimasw kai ayto. Pantws afou esbhsa ta arxeia poy dhmiourgousan problima fainetai na doyleyei kanonika
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.