alerasta Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Background Πριν από μερικούς μήνες παρέδωσε το πνεύμα το -μαμά- σύστημα ψύξης μίας MSI 6600GT που είχα. Ψάχνοντας τις εναλλακτικές τελικά αγόρασα το ARCTIC NV SILENCER 1 REV.2. Εμεινα τόσο ικανοποιημένος ώστε την προηγούμενη εβδομάδα που απόκτησα μία MSI 6800GT αγόρασα αμέσως και το αντίστοιχο silencer (ARCTIC NV SILENCER 5 REV.3). Mini review Με την αλλαγή από την -πειραγμένη- 6600GT στην 6800GT παρατήρησα τη θερμοκρασία του κουτιού να ανεβαίνει κατά 5-7 βαθμούς (από το 38 που είχα συνηθίσει, τώρα ανέβαζε μέχρι και 45 βαθμούς). Η δέ 6800GT πλησίαζε τους 80 βαθμούς σε πλήρες φόρτο. Ετσι όπως είναι κατασκευασμένο σύστημα ψύξης της συγκεκριμένης κάρτας, αλλά και όσων άλλων καρτών γνωρίζω, έχει την ικανότητα να δροσίζει την κάρτα ικανοποιητικά αλλά η θερμότητα που εκλύεται παραμένει μέσα στο case. Το -αθόρυβο- arctic cooling φροντίζει να "ρουφάει" αέρα μέσα από το κουτί και να τον οδηγεί κατ' ευθείαν εκτός, πετυχαίνοντας έτσι όχι μόνο να μην επιβαρύνει η κάρτα γραφικων θερμικά το case αλλά και να βοηθάει απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο θερμό αέρα κατ' ευθείαν εκτός κουτιού. Οι διαφορές στις θερμοκρασίες του δικού μου συστήματος είναι τα εξής: Case Μαμά σύστημα ψύξης: 45c Arctic cooling: 38c VGA Μαμά σύστημα ψύξης: 78c Arctic cooling: 57c Να σημειώσω εδώ πως γιά τις μετρήσεις με το arctic cooling έχω κατεβάσει στο μισο την ταχύτητα περιστροφής και στους τρείς ανεμιστήρες του κουτιού οπότε πλέον έγινε και αρκετά αθόρυβο. Οι παραπάνω μετρήσεις είναι ακριβώς μετά από πολύωρη χρήση gaming (Lineage 2 :wink: ) και με θερμοκρασία δωματίου ~25 βαθμούς. Αξίζει τον κόπο; Κατά τη γνώμη μου ναι δαγκωτό! Είναι φθηνό, αθόρυβο και βοηθάει στη διατήρηση "υγιών" θερμοκρασιών σε αρκετά υποσυστήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.