tazoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Καλησπέρα παιδιά, Όπως δηλώνω και στον τίτλο, το πρόβλημά μου είναι ότι έχω ένα avi και ένα mp3, τα οποία όταν τα ένωσα με το Nandub, δημιουργηθήκε το εξής πρόβλημα: Στην αρχή η εικόνα κι ο ήχος είναι συγχρονισμένοι, αλλά όσο προχωράει η ταινία αρχίζουν να ξεσυγχρονίζονται, εώς ότου χάνεται ο ήχος εντελώς! Για να γίνω, ωστόσο, πιο σαφής, χρειαζέται να αναφέρω πως: 1. Το avi φτιάχτηκε μέσω του GardianKnot, αφού πρώτα είχα κάνει demux τα Vob αρχεία του αρχικού DVD, μέσω του IfoEdit, για να διαχωρίσω τα αρχεία εικόνας και ήχου (και να ξεφορτωθώ και τους χάλια αγγλικούς υπότιτλους που είχε το DVD για να προσθέσω αργότερα τους αντίστοιχους ελληνικούς). 2. Ο ήχος, που όπως προανέφερα, ήταν DTS, μετατράπηκε σε mp3 μέσω του Foobar. Σ' αυτό το σημείο θέλω να ρωτήσω κάτι. Γιατί, όταν κάνω demux το DVD, το αρχείο, π.χ. VTS_01_1.m2v που προκύπτει έχει διάρκεια 10 περίπου λεπτά και το VTS_01_1.dts έχει διάρκεια 30 λεπτά;! Γίνεται ο ήχος να κρατάει περισσότερο από την ταινία;! (Πιστεύω πως μάλλον στη διάρκεια των αρχείων εικόνας και ήχου που προκύπτουν πρέπει να είναι το πρόβλημα, αλλά δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό). Δεν ξέρω τι μπορεί να έκανα λάθος και βγήκαν ο ήχος και η εικόνα ασυγχρόνιστοι.:?: Μπορεί να έκανα λάθος κατά τη διάρκεια της μετατροπής της εικόνας από mpeg σε avi ή κατά τη μετατροπή του ήχου σε mp3. Όποιος έχει καμιά ιδέα στο τι μπορεί να έφταιξε ή να προτείνει κάποιο οδηγό για μετατροπή από m2v σε avi και ένωση avi και mp3, παρακαλώ να το κάνει. Επίσης, αν όντως το πρόβλημα είναι αυτό που αναφέρω μέσα σε παρενθέσεις, παραπάνω στο 2, παρακαλώ να μου πει κάποιος τι μπορώ να κάνω; Ίσως να κάνω compress τον ήχο, και αν ναι, πώς; Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ. Sorry, για το μεγάλο κείμενο, αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο σαφής γίνεται.
parsifal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 ...Γιατί, όταν κάνω demux το DVD, το αρχείο, π.χ. VTS_01_1.m2v που προκύπτει έχει διάρκεια 10 περίπου λεπτά και το VTS_01_1.dts έχει διάρκεια 30 λεπτά;! Γίνεται ο ήχος να κρατάει περισσότερο από την ταινία;!...... Είσαι σίγουρος? Από ποιο πρόγραμμα πήρες τη διάρκεια του m2v? Όταν ανοίγεις το αντίστοιχο d2v από το GordianKnot, τί διάρκεια δείχνει? Η πρότασή μου είναι να δοκιμάσεις κ με το AutoGordianKnot...
tazoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Ευχαριστώ Parsifal. Θα το κοιτάξω και θα σου πω...
tazoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Άνοιξα κατ' αρχήν το m2v με τα BSPlayer και RealPlayer και έδειχναν και τα δύο διάρκεια 10:37. Εδώ, όμως, συνέβη ένα παράξενο. Ενώ ο player (και στους δύο έγινε αυτό), έφτανε στο τέλος και έγραφε διάρκεια 10:37/10:37, δηλαδή το βιντεάκι τελείωσε, αυτό συνέχιζε για περίπου 5-10 δεύτερα ακόμα και μετά τελείωνε. Τελείωνε βέβαια στο σωστό σημείο, γιατί εκεί που τελειώνει το VTS_01_1.m2v αρχίζει το VTS_01_2.m2v. Δε θα ήταν σωστό να τελειώνει στα 10:37 το πρώτο. Άρα, οι δύο παραπάνω players δείχνουν τη διάρκεια λίγο μικρότερη από την πραγματική. Όσον αφορά το d2v, parsifal, δεν μπόρεσα να δω τη διάρκειά του γιατί τα d2v ξέρω να τα ανοίγω μόνο μέσω του GordianKnot. Πατάω open κάτω αριστερά και ανοίγει το project για να το κάνω avi. Στο preview, ωστόσο που ανοίγει δε γράφει τη διάρκεια. Έχει μόνο κάτι επιλογές: Save & Encode, Credit Start κ.α. Μήπως ξέρεις πώς μπορώ να δω τη διάρκεια του d2v;
tazoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Τώρα που το ξανάνοιξα με το GordianKnot το d2v, παρατήρησα πως προς το τέλος κολλάει λίγο. Μήπως φταίει που είναι το m2v φτιαγμένο από το VTS_01_1.vob και δεν είναι όλα μαζί τα VTS_01_x.vob στο ίδιο m2v;
parsifal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 ...Στο preview, ωστόσο που ανοίγει δε γράφει τη διάρκεια. Έχει μόνο κάτι επιλογές: Save & Encode, Credit Start κ.α.Μήπως ξέρεις πώς μπορώ να δω τη διάρκεια του d2v; Όχι στο preview, στην καρτέλα Bitrate του GordianKnot είναι! Τώρα που το ξανάνοιξα με το GordianKnot το d2v, παρατήρησα πως προς το τέλος κολλάει λίγο. Μήπως φταίει που είναι το m2v φτιαγμένο από το VTS_01_1.vob και δεν είναι όλα μαζί τα VTS_01_x.vob στο ίδιο m2v; Γιατί το κάνεις έτσι κ όχι όλα μαζί? Μόνο αν έχεις FAT32 σύστημα αρχείων, άλλο λόγο δε βλέπω... Εγώ στο DVD Decrypter επιλέγω πάντα Demux και για το video stream και για το audio stream. Τα VOBs τελικά περιέχουν μόνο τους υποτίτλους!
tazoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Όλα τα Vobs είναι έξι στον αριθμό: VTS_01_x και VTS_02_x όπου x=1, 2, 3. Όταν τα κάνω demux με το VodEdit, παίρνει μόνο τα VTS_01 ή τα VTS_02 κάθε φορά. Οπότε καταλήγω σε δύο m2v, τα οποία πρέπει και πάλι να ενώσω. Αν ξέρεις κάποιον τρόπο να τα κάνω demux όλα, πες μου. Πάντως το DVD το έχω στο σκληρό δίσκο. Δεν έχω το δισκάκι. Μπορεί το DVD Decrypter να με βοηθήσει σ' αυτήν την περίπτωση; (Ευχαριστώ για το hint στο GardianKnot).
parsifal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 ΟΚ, αφού δεν έχεις το DVD, μπορείς με το DGIndex: Σβήσε τα dts + m2v, δε θα χρειαστούν πλέον... Start -> Gordian Knot -> Apps -> DGIndex Στο DGIndex: [F2] -> Προσθέτεις τα vobs με τη σωστή σειρά Audio -> Output Method -> Demux All Tracks [F4] -> Δίνεις ένα όνομα για το d2v που θα παραχθεί Οταν τελειώσει, ανοίγεις το d2v στο GordianKnot και συνεχίζεις από κει. Επαναλαμβάνω, δε θα χρειαστεί πλέον να χρησιμοποιείς το vobedit για να "τραβάς" m2v αρχείο, τα d2v τρόπον τινά δείχνουν στο GordianKnot τη σωστή θέση του video stream μέσα στο vob.
tazoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 ΟΚ, αφού δεν έχεις το DVD Έφτιαξα ένα δισκάκι με τα vobs και τα ifo και θα το βάλω στο DVD Decrypter. Ευχαριστώ για το DGIndex. Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Το πρόβλημά μου είναι πως θέλω να αλλάξω τον DTS ήχο γιατί δεν τον παίζει το επιτραπέζιο DVD Player μου. Γι' αυτό μπήκα στον κόπο να το κάνω demux και να μετατρέπω τα DTS σε MP3. (Και μιας και το κάνω αυτό, να βάλω και υπότιτλους). Thanks, Parsifal.
parsifal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μα το DGIndex θα κάνει κ αυτό demux το dts και θα μπορείς να το μετατρέψεις σε ότι θες, όπως θες, πριν ξεκινήσεις το GordianKnot...
tazoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Ναι, έχεις δίκιο. Θα δοκιμάσω με το DGIndex.
tazoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Όταν ανοίγω τα vobs με το DGIndex μου βγάζει μια προειδοποίηση: Warning! Opening GOP is not closed. The first few frames might not be decoded correctly. Κάπως, έτσι. Μήπως ξέρεις τί είναι; Όχι πως η διαδικασία δεν προχωράει, απλά φοβάμαι μη μου βγάλει κανένα άλλο πρόβλημα αργότερα.
parsifal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μικρό το κακό, και σε μένα έχει εμφανιστεί μερικές φορές χωρίς να προκαλεί προβλήματα...
tazoulis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Το αρχείο d2v που έφτιαξε το DGIndex, όταν πάω να το ανοίξω από το DVD2Avi του GordianKnot μου λέει: The file is not a valid d2v, avi, avs file. Λες να φταίει που τα Vob αρχεία ανήκουν σε δύο διαφορετικές ομάδες VTS αρχείων (VTS_01_x και VTS_02_x);
parsifal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Στο φάκελο που βρίσκεται εγκατεστημένο το GordianKnot υπάρχουν κ 2 άλλοι: "DGMPGDec" και "AviSynthPlugins". Αντέγραψε το αρχείο DGDecode.dll από τον 1ο στον 2ο *Αν κ θα πρεπε να παίζει κανονικά εξ αρχής... Στη χειρότερη βγάζεις και ξαναβάζεις το GK
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.