mooses Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2002 Έχω στον υπολογιστή μου δύο λειτουργικά (winXP & linux[mandrake 8.1]). Όταν είχα κάνει format στο δίσκο εγκατέστησα πρώτα το linux.Όλα μια χαρά!!! (εκτός ότι δεν μου αναγνώριζε το modem [isdn σε usb). Όταn εγκατέστησα τα win μπήκανε σαν primary και δεν φαίνεται πουθενά το linux! Εγκατέστησα το partition magic 7 που έχει μέσα boot manager αλλά και ο boot manager δεν βλεπει το linux σαν επιλογεί λειτουργικού για να το ανοίξει!!! Όποια βοήθεια πολύτιμη!!! *ps: το modem πως μπορεί να αναγνωριστεί απο το linux; <small>[ 09-09-2002, 05:05: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: mooses ]</small>
kostas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2002 Καλημερα,τα xp τα βλεπεις και το Linux βλεπεις?αν βλεπεις το linux διορθοσετο απο την κονσολα αποκαταστασης,γραψε μου να σου πω πως να την εγκαταστησεις,διορθωσεις,και να την βαλεις στην επιλογη εκκινησης.
apoikos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2002 Όσον αφορά το dual-boot μάλλον είχες εγκαταστήσει το lilo στο MBR του δίσκου και τα Windows τον έσβησαν κατά την εγκατάσταση. Για να το διορθώσεις αυτό κάνε boot από το CD του Mandrake και εκεί που σου λέει γράψε expert, text, κλπ (δηλαδή στο lilo: ) γράψε rescue. Θα σου εμφανίσει μετά το φόρτωμα μια επιλογή repair boot manager και θα είναι όλα εντάξει. Για το modem τώρα, πιθανότατα είναι συμβατό με τους CAPI drivers, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι: (ως root) modprobe -v acm mknod /dev/ttyACM0 c 166 0 Το modem θα πρέπει να αναγνωρίζεται τώρα και θα είναι το /dev/ttyACM0, οπότε αν θες κάνεις και ένα link: ln -s /dev/ttyACM0 /dev/modem Για να δεις αν όντως δουλεύει κάνε: cat /proc/bus/usb/devices (Θα πρέπει κάπου να βλέπεις το modem σου) cat /proc/bus/usb/drivers (θα πρέπει να βλέπεις κάπου το acm με κανα-δυο νούμερα αριστερά του)
mooses Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2002 το linux δεν το βλέπω καθόλου!!! Μήπως άμα ξαναβάλω το lilo θα έχω πρόβλημα με την εκίνηση τον xp?
mousias Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2002 kane mia boot disketta apo dos kai rikse mesa to pqboot.exe apo ton boot magic. bootarise m'aftin kai trexto...etsi tha mporeseis na deis to linux. To kalytero pantos einai na kaneis ena primary fat16 i fat 32 partition oste na mporesei o bootmagic na valei ta image tou ekei gia na exeis monima boot manager xoris provlimata. Elpizo nz voithisa.
apoikos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2002 Τί εννοείς δεν το βλέπεις καθόλου το Linux? Ότι δε σου το δίνει ως επιλογή το BootMagic; Αυτό είναι λογικό, αφού δεν υπάρχει lilo στο σύστημά σου. Μπες στο PartitionMagic και δες αν βλέπει το partition του Linux και τι ελεύθερο χώρο σου δίνει. Αν το βλέπει, τότε απλώς πέρνα το lilo στο MBR και είσαι εντάξει. Αν όχι, τότε μάλλον το έσβησες κατά το setup των ΧΡ, οπότε ξανά install. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ΧΡ αρκεί να περάσεις το lilo στο MBR.
NeTd4mN Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2002 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2002 Rythmise to lilo sto /etc/lilo.conf valtw sto MBR den tha exeis logika kanena prob an pali kati den paei kala kane ena copy to lilo.conf na doume ti pezei. Elpizw na helpara...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.