Προς το περιεχόμενο

Οι περιπέτειες μιας κάρτας γραφικών στον κόσμο του Πλαισίου

BadBoy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται για την κάρτα που βλέπετε στην υπογραφή (Albatron 7900GT 256MB). Την έχω μία εβδομάδα και αντιμετώπισα 2 προβλήματα.

1) Με το που εγκατέστησα τους drivers του CD (81.κάτι) μου έβγαλε μήνυμα ότι η κάρτα δεν τροφοδοτείται επαρκώς και ότι χαμηλώνει της επιδόσεις της για να μην πάθει ζημιά. Με τα πολλά (δεν είχα ξαναπάρει τέτοια κάρτα, δεν ήξερα τι έφταιγε), και αφού πήρα στο Πλαίσιο, μου είπαν ότι θέλει και ένα έξτρα καλώδιο τροφοδοσίας. Το βάζω και δεν μου ξαναβγάζει το μήνυμα αυτό. Τους ρωτάω γιατί δεν ήταν μέσα αυτό το καλώδιο και η απάντηση: "Ε, μάλλον θα το ξεχάσανε." Ασχολίαστο...

2) Όταν μου έβγαλε το παραπάνω μήνυμα, έλεγξα τους χρονισμούς της κάρτας. Πράγματι, ενώ ο πυρήνας είχε μείνει ίδιος (450MHz) οι μνήμες είχαν πέσει στα 660MHz. Το θέμα είναι ότι και αφού έβαλα το καλώδιο παραμένει έτσι. Στη σελίδα τους θα δείτε ότι πρέπει να είναι 1360MHz, συντριπτική διαφορά. Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως μου έβαλαν άλλη κάρτα, γιατί πέρασα τους τελευταίους drivers και παρέμεινε έτσι. Δοκίμασα να το ανεβάσω χειροκίνητα αλλά η μπάρα φτάνει μέχρι τα 800MHz.

vgaprobbq5.th.jpg

Πήρα στο Πλαίσιο και είπαν ότι θα με πάρουν. Από προχθές παίρνουν...

Λέτε να μου έβαλαν άλλη κάρτα;

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η κάρτα σου, το χρονισμό της μνήμης θα τον πολλαπλασιάζεις * 2.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή παίζεις στα 660*2 = 1320 Mhz

more info on DDR3

επίσης πρέπει να ξέρεις ότι όλες οι καινουργιες high end κάρτες γραφικών απαιτούν extra ρεύμα και αναφέρεται φυσικά στο installation guide τους

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες, το σύστημα το συναρμολόγησαν εξ ολοκλήρου αυτοί και ξέχασαν να βάλουν το καλώδιο...

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Δημοσ.

Φιλε εχω την asus 7900 gt 256.

ο χρονισμος της μνημης στο προγραμματακι για overclocking της asus

γραφει 1320mhz εργοστασιακα, αλλα λειτουργει μια χαρα και

στα 1530 mhz(max)

Παντως οταν την αγορασα ηταν "προβληματικο"" κομματι- δεν δεχοταν

καινουριους drivers και δεν "σηκωνε'' αναλυση μεγαλυτερη απο 800χ600!!!

Μου την αλλαξαν φυσικα αλλα η ταλαιπωρια ταλαιπωρια!!!!

Ολο για προβληματικα κομματια ακουω τελευταια... τι συμβαινει ρε παιδια???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...