Προς το περιεχόμενο

Τί παίζει με τις μνήμες κ τις κάρτες γραφικών?

ipnotistis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μνήμες DDR PC2100 και DDR333 Dimm (256) και θέλω να πάρω καινούρια μητρική.. για να μην πετάω λεφτά μπορώ να πάρω μια που να υποστηρίζει DDR2 και να έχω τις παλιές μου μνήμες? Θα είναι συμβατα δηλαδη? Αν ναι, γίνεται συνδυασμος απλης DDR και DDR2?

Αν η μητρική έχει on board καρτα γραφικών, μπορώ να την αναβαθμίσω αργότερα? Δηλαδή να πάρω μια κάρτα και να την βάλω στο m/b.

Καλύτερη η αγορά μιας καρτας γραφικών PCI Expr. ή AGP?

Αν η μητρική είναι CrossFire, μπορώ να βάλω διαφορετικές κάρτες γραφικών (πχ ΑΤΙ και Νvidia)? Τι περιορισμούς έχει? Μήπως είναι μάπα το CrossFire? Γενικά δεν σκοπεύω να δώσω πολλά λεφτά.

Οι ΑΜ2 θα έχουν δυνατότητες αναβάθμισης? Άκουσα σε άλλο post πως τα s939 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται το Δεκέμβρη..

Δημοσ.
Έχω μνήμες DDR PC2100 και DDR333 Dimm (256) και θέλω να πάρω καινούρια μητρική.. για να μην πετάω λεφτά μπορώ να πάρω μια που να υποστηρίζει DDR2 και να έχω τις παλιές μου μνήμες? Θα είναι συμβατα δηλαδη? Αν ναι, γίνεται συνδυασμος απλης DDR και DDR2?

Όχι.

Αν η μητρική έχει on board καρτα γραφικών, μπορώ να την αναβαθμίσω αργότερα? Δηλαδή να πάρω μια κάρτα και να την βάλω στο m/b.

Εξαρτάται από τη μητρική. Αν εκτός από την on-board κάρτα γραφικών έχει διαθέσιμη θύρα AGP ή PCIe 16x τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Καλύτερη η αγορά μιας καρτας γραφικών PCI Expr. ή AGP?

Καλύτερα PCIe. Σε λίγο καιρό δεν θα βρίσκεις πια motherboards με AGP.

Αν η μητρική είναι CrossFire, μπορώ να βάλω διαφορετικές κάρτες γραφικών (πχ ΑΤΙ και Νvidia)? Τι περιορισμούς έχει?

Όχι. Πρέπει για να βάλεις 2 ΙΔΙΕΣ κάρτες γραφικών (2 ATI αν έχεις Crossfire ή 2 nVidia αν έχεις SLI) για να δουλέψουν μαζί. Αν έχεις 1 μόνο κάρτα γραφικών, δουλεύει μια χαρά ανεξαρτήτως μάρκας.

Μήπως είναι μάπα το CrossFire? Γενικά δεν σκοπεύω να δώσω πολλά λεφτά.

Περι ορέξεως...

Οι ΑΜ2 θα έχουν δυνατότητες αναβάθμισης? Άκουσα σε άλλο post πως τα s939 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται το Δεκέμβρη..

Λογικά, θα παράγονται επεξεργαστές AMD με socket AM2 για αρκετό καιρό ακόμα. Βέβαια δεν μπορώ να σου το υποσχεθώ κι όλας.

Δημοσ.

Όχι.

Ωχ.... και μου το λές τόσο άκαρδα? :P

Μήπως υπάρχει καμία μητρική που να να είναι PCI-E και να υποστηρίζει τις παλιές μου μνημες? (Έχω και μια τρίτη αλλά και αυτή είναι DDR512 333)

Ελπίζω.. ουφ...

Α, επίσης, υποστηρίζουν 64b τεχνολογία οι Semron? και ένα μοντέλο που λέει Athlon 64 (AM2) είναι s939 ή καθαρά ΑΜ2?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...