Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση RAM σε HP dv4162ea

chripapa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα HP dv4162ea. Η μνήμη που έχει είναι 512ΜΒ και όπως μου είπαν από την τεχνική υποστήριξη της HP είναι μοιρασμένη σε 2 slots των 256ΜΒ.Θα ήθελα να την αυξήσω σε τουλάχιστων 1024 όμως έχω τα παρακάτω προβλήματα:

α)Όπως μου είπαν από τη τεχνική υποστήριξη της HP (η οποία παρεπιπτώντως μου φάνηκε άθλια) η μνήμη που θα πρέπει να βάλω είναι DDR PC2700 στα 333Mhz. Δυστυχώς όμως στα 333 είναι πολύ δύσκολο να βρω στην αγορά, τουλαχιστον με μία πρώτη έρευνα.Παντου μου λένε ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να βάλω στα 400.Έτσι λοιπόν πήρα και πάλι να ρωτήσω και άλλες φορές μου λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βάλω στα 333 και άλλες στα 400.Προφανώς ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν!

β)Θα πρέπει στα 2 υπάρχοντα slots να μπουν 2 ίδιες μνήμες ή μπορώ πχ να αφήσω στο ένα την ήδη υπάρχουσα 256 και στο άλλο να βάλω 1024ΜΒ.Ρωτάω γιατι ΚΑΙ σε αυτό το θέμα υπάρχει διχογνωμία στους τεχνικούς της ΗΡ!!!Επιπλέον, αν τελικά βάλω συνολικά 1024 είναι καλύτερα να μπούν 2*512 ή 1*1024 και το άλλο slot να παραμείνει κενό?

γ)Τέλος τι άλλο θα πρέπει να προσέξω κατά την αγορα της μνήμης?Πχ μου είπαν από την τεχνική υποστήριξη να αποφύγω τη Kingston γιατί παρουσιάζει ασυμβατότητα.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Απ'ότι κατάλαβα, στο site αυτό λέει ότι αφενώς μπορώ να βάλω και μεγαλύτερης ταχύτητας μνήμη και αφετέρου ότι δεν είναι απαραίτητο να μπουν ίδιες μνήμες στα δύο slots. Αυτό που με μπέρδεψε όμως είναι ότι σύμφωνα με το τεστ που έκανε στο laptop μου η RAM μπορεί να επεκταθεί ως τα 1024 ενώ από τη ΗΡ (αλλά και όπως θυμάμαι από τότε που τον αγόρασα)μου είπαν ότι είναι επεκτάσιμη στα 2048ΜΒ......

Δημοσ.

οχι σε μερικα λαπτοπ (πχ HP compaq presario t2500 απο πρωσ. εμπ.) θελει μνημες χρονισμου που αναφερει ενημερωτικα το πλαισιο εχει jetram sodimm 512@333(pc2700) με καπου 50€ το στικακι. παντως για να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο κουβαλα και το λαπτοπ σου μαζι σου οπου πας για live δοκιμη αλλιως μην αγορασεις απο το συγκεκριμενο μαγαζι

Δημοσ.

Μόνο με βάση το manual θα δεις ακριβώς τι μνήμη μπορείς να βάλεις. Σε άλλα θέματα είχα δώσει Link για κατέβασμα service manuals. Δες αν μπορείς να βρεις και για τον δικό σου.

Δημοσ.

@Komos:Στο πλαίσιο που πήγα μου είπαν ότι δεν υπάρχουν μνήμες στα 333.Μόνο από 400Μhz και πάνω.Όσο για το άλλο θέμα, δηλαδή το να πάρω μαζί μου το laptop, πόσο εύκολα αλλάζει η RAM?Είναι κάτι τόσο απλό ωστε να γίνει επι τόπου στο μαγαζί μπροστά μου?Είχα την εντύπωση ότι θα μου πουν αστο και έλα να το πάρεις πχ το απόγευμα....

@HamerZ:Αυτό που λες για το manual το σκέφτηκα και εγώ αλλά αφενώς με το laptop δεν δίνουν κάποιο manual και αφετέρου σε κάποια φάση που είχα ψάξει δεν είχα βρει κάτι. Και δυστυχώς στα link που δίνεις δε μπορώ να βρώ το manual για το δικο μου...

Δημοσ.

1) Δεν δοκιμάζεις και το crucial scanner;

2) Δες αν στο manual υπάρχουν οδηγίες για να βάλεις-βγάλεις την μνήμη οπότε να δεις τι γραφει επάνω. Επίσης δες αν έχει στο manual κωδικό προϊόντος για τις μνήμες.

Δημοσ.
1) Δεν δοκιμάζεις και το crucial scanner;

2) Δες αν στο manual υπάρχουν οδηγίες για να βάλεις-βγάλεις την μνήμη οπότε να δεις τι γραφει επάνω. Επίσης δες αν έχει στο manual κωδικό προϊόντος για τις μνήμες.

1)Παραπάνω γράφω:Απ'ότι κατάλαβα, στο site αυτό λέει ότι αφενώς μπορώ να βάλω και μεγαλύτερης ταχύτητας μνήμη και αφετέρου ότι δεν είναι απαραίτητο να μπουν ίδιες μνήμες στα δύο slots. Αυτό που με μπέρδεψε όμως είναι ότι σύμφωνα με το τεστ που έκανε στο laptop μου η RAM μπορεί να επεκταθεί ως τα 1024 ενώ από τη ΗΡ (αλλά και όπως θυμάμαι από τότε που τον αγόρασα)μου είπαν ότι είναι επεκτάσιμη στα 2048ΜΒ......

Από το cruisial scan τα είδα αυτά

2)Αφου δε μπορώ να βρω πουθενα κάποιο manual!

Δημοσ.

α)Όπως μου είπαν από τη τεχνική υποστήριξη της HP (η οποία παρεπιπτώντως μου φάνηκε άθλια) η μνήμη που θα πρέπει να βάλω είναι DDR PC2700 στα 333Mhz. Δυστυχώς όμως στα 333 είναι πολύ δύσκολο να βρω στην αγορά, τουλαχιστον με μία πρώτη έρευνα.Παντου μου λένε ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να βάλω στα 400.Έτσι λοιπόν πήρα και πάλι να ρωτήσω και άλλες φορές μου λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βάλω στα 333 και άλλες στα 400.Προφανώς ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν!

β)Θα πρέπει στα 2 υπάρχοντα slots να μπουν 2 ίδιες μνήμες ή μπορώ πχ να αφήσω στο ένα την ήδη υπάρχουσα 256 και στο άλλο να βάλω 1024ΜΒ.Ρωτάω γιατι ΚΑΙ σε αυτό το θέμα υπάρχει διχογνωμία στους τεχνικούς της ΗΡ!!!Επιπλέον, αν τελικά βάλω συνολικά 1024 είναι καλύτερα να μπούν 2*512 ή 1*1024 και το άλλο slot να παραμείνει κενό?

γ)Τέλος τι άλλο θα πρέπει να προσέξω κατά την αγορα της μνήμης?Πχ μου είπαν από την τεχνική υποστήριξη να αποφύγω τη Kingston γιατί παρουσιάζει ασυμβατότητα.

Ευχαριστώ πολύ!

α)Η λογικη λεει οτι και οι 400 θα δουλεψουν, απλα σε ταχυτητα 333.

Τουλαχιστον ομως απο το skroutz βρισκεις πολυ ευκολα μνημη στα 333.

Να προτιμησεις corsair για φορητους και οχι kingston.Αλλωστε το πιο λογικο ειναι και ο φορητος σου corsair να εχει.

Δες εδω για μνημες 512 ΜΒ:

corsair στο pixmania(γαλλικο που φερνει ελλαδα):

http://www.pixmania.com/gr/gr/91454/art/corsair/ii-ic-value-select-so-dim.html?srcid=1354

corsair στο openmind(ελληνικο):

http://openmind.gr/product_info.php?products_id=1481

ή kingston στο play24/7(ellhniko):

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=2353

Δες εδω για μνημες 1024 ΜΒ:

corsair στο hardshop(ελληνικο):

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=5044&catid=170

β)Μπορεις να βαλεις διαφορετικης χωριτικοτητας μνημη σε καθε slot.

Το εχω κανει εγω στο δικο μου hp,μαλιστα ηταν και διαφορετικης μαρκας.

γ)Καλυτερα corsair

2)Αφου δε μπορώ να βρω πουθενα κάποιο manual!

Γιατι δεν ανοιγεις απο κατω τον φορητο για να δεις τη μνημη εχει??

Το πρωτο slot που ειναι διπλα απο τη μπαταρια και οχι κατω απο το πληκτρολογιο

ειναι πολυ ευκολα προσβασιμο , μονο 2 βιδες ξεβιδωνεις και βλεπεις τη μνημη εχεις.

Τελος γιατι δε δοκιμαζεις και το cpu-z για να δεις τι μνημες εχεις??

Δημοσ.

rwta se ena sobaro katastima pliroforikis na sou poun. sinithws osoi fernoun mnimes "kingston" kseroun akribws kathe modelo ti mnimi thelei... pare mia oso pio megali mporeis kai sto allo slot bale oti exeis pio megalo, giati se melondiki anabthmisi tha prepei pali na "petakseis" duo mnimes....

Δημοσ.
α)

Δες εδω για μνημες 1024 ΜΒ:

corsair στο hardshop(ελληνικο):

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=5044&catid=170

Γιατι δεν ανοιγεις απο κατω τον φορητο για να δεις τη μνημη εχει??

Το πρωτο slot που ειναι διπλα απο τη μπαταρια και οχι κατω απο το πληκτρολογιο

ειναι πολυ ευκολα προσβασιμο , μονο 2 βιδες ξεβιδωνεις και βλεπεις τη μνημη εχεις.

Τελος γιατι δε δοκιμαζεις και το cpu-z για να δεις τι μνημες εχεις??

Λοιπόν.Κατέληξα σε αυτή τη μνήμη που μου πρότεινες και στο άλλο slot θα αφήσω την ήδη υπάρχουσα 256άρα. Όμως, έκανα το τεστ από το cpu -z και επαλήθευσα τα αποτελέσματα ανοίγοντας από κάτω το laptop και είδα ότι το CAS Latency είναι 2,5 ενώ αυτή στο site που μου πρότεινες έχει CAS Latency 3.Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση? Σε ένα άλλο thread (http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=154352&highlight=Latency) διάβασα κάτι για ρυθμίσεις του Bios καθώς επίσης και κάτι για dual channel.Τι ρυθμίσεις είναι αυτές;Και τι ακριβώς είναι το dual channel?

Παρεπιπτόντως βρήκα το manual και τελικά η μνήμη είναι όντως επεκτάσιμη στα 2048ΜΒ.

Ευχαριστώ πολύ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...