Προς το περιεχόμενο

Μνήμες και dual channel

phph

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά βοηθήστε με λίγο, γιατί κάπου έχω χάσει την μπάλα.

Βοηθάω ένα φίλο μου να επιλέξει κομμάτια για το pc. Δεν θα το στήσουμε εμείς απλά τη σύνθεση θέλουμε να καθορίσουμε.

Σαν motherboard προσανατολιζόμαστε σε κάποια σαν αυτή. Η συγκεκριμένη mobo λοιπόν υποστηρίζει dual channel αρχιτεκτονική για τις μνήμες καθώς και DDR2. Και εδώ είναι το πρόβλημα.

Όταν εγώ πριν αρκετό καιρό έστησα το δικό μου pc με mobo και πάλι asus + Pentium 4 3.0Ghz + 1GB ram (dual channel), απλά πήγα και αγόρασα 2 ίδιες μνήμες των 512 ΜΒ και τις έβαλα στις κατάλληλες θέσεις. Το ίδιο υπολόγιζα να κάνω και τώρα.

Όμως προβληματίζομαι γιατί βλέπω στο e-shop κάτι περιπτώσεις όπως αυτή και αυτή. Δηλαδή οι μνήμες για dual channel πωλούνται σε ζευγάρια; Δεν μπορώ να πάρω 2 ίδιες και να τις βάλω; Και γιατί οι τεράστιες αυτές διαφορές στην τιμή; Μία μνήμη του 1GB στα 667Mhz κοστίζει 129€ ενώ τα κιτ 2Χ512 ξεκινάνε από 249€.

Είναι διαφορετικές οι μνήμες για dual channel ή η διαφορά στην τιμή έχει να κάνει με την μάρκα; Μήπως επειδή τα συγκεκριμένα κιτ πωλούνται ως 675Mhz και όχι ως 667; Μήπως επειδή λέει ότι έχουν και ψύκτρες;

2 απλά 256MB ή 512ΜΒ DDR2 θα κάνουν τη δουλειά μου;

Δημοσ.

tin doulia sou tha tin kanoun 2 idies mnhmes. otan leme idies enooume idiou xronismou kai kataprotimisi kai idias etairias.

apo ekei kai pera i diafores apo mnhmes se mnhmes einai arketa simantikes giauto blepis kai diafores stin timh.

o ekastote xronismos (mhz) kai o xronos apokrisi tis mnhmhs einai poli simantikos gia tis epidosis. opos kai h antoxes pou tha exei se periptosi overclock.

protinete lipon gia na aksiopihshs sto epakro tis epidosis tou systimatos na paris eponimes mnhmes pou na einai kai grigores "eksartate kai apo to ti ypostirizi h mhtriki sou fisika" kai me xamilous xronous apokrisis. an endiaferese gia dual channel protimise ena akribo "kit".

xoris auto bebea na einai monodromos...

Δημοσ.

1ον καλύτερα να προσανατολιστείς σε 2*512 κ για να έχεις αρκετή μνήμη αλλά κ να δουλεύει σωστά το dual channel

2oν η σειρά αυτή είναι από τις ακριβές, κάθε εταιρεία βγάζει μια πιο φθηνή σειρά ''value ram'' οι οποίες έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά όσον αναφορά τα mhz που δουλεύουν αλλά κ το μέγεθος αλλά έχουν διαφορετική συμπεριφορά στο o/c με τις ''extreme series'' κάθε εταιρείας

3ον άμα δε σας ενδιαφέρει το o/c καλό είναι να προσανατολιστείτε στις value ram όπου δεν θα δεις καμιά ουσιαστικη διαφορά

επίσης οι 2ες μνήμες που προτείνεις οι μνήμες έχουν 1000+ fsb πράγμα που τις κάνει ακόμα πιο ακριβές... για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μνήμες δες αυτό το Thread κ ιδιαίτερως το Post του bill...

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=156941

Δημοσ.

Ναι το πρόσεξα κι εγώ ότι οι δεύτερες χρονίζονται στα 1066, αλλά υπάρχουν κι αυτές που είναι στα 675 Mhz (αλλά άλλη σειρά) και είναι ακόμη πιο ακριβές 296€. Οπότε θεώρησα ότι η τεράστια διαφορά στην τιμή δεν οφείλεται στον χρονισμό, αλλά σε κάτι άλλο και φοβήθηκα μήπως αυτό το κάτι άλλο είναι που τις κάνει συμβατές με dual channel.

Το pc θα είναι για κάποιον που τώρα ξεκινάει με τους υπολογιστές και δήλωσε ότι δεν θα παίζει παιχνίδια ;-) . Μόνο office και internet. Οπότε overclocking και τα σχετικά δεν χρειάζονται άρα ούτε και ακριβές και εξεζητημένες λύσεις. Και με το dual channel ασχολήθηκα γιατί θεώρησα ότι (όπως και στην περίπτωσή μου) δεν θα κόστιζε πιο ακριβά αφού συνήθως οι τιμές 2Χ256ΜΒ (ή 2Χ512ΜΒ) είναι παρόμοιες με 1Χ512ΜΒ (1Χ1GB).

Ευχαριστώ για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...