paschalia Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Ναι , οκ . Αλλα απο την στιγμη που φαινεσαι στον παλιο , δεν προκυπτει καποιο μπερδεμα - μπλεξιμο ? ( η μεταδημοτευση εγινε πολυ προσφατα) ..
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Ενα απο τα πιο σωστα συνθηματα που εχω δει γραμμενο σε τοιχο στην Καλλιθεα ειναι το εξης. "Αν οι εκλογες αλλάζαν τα πράγματα θα ήταν παράνομες" Χιλια μπράβο στα παιδια που το γραψαν.
tzinos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Η ψήφος ήταν και είναι υποχρεωτική. εχχμμμ τελικα τι ισχύει? οι περισσότεροι λενε οτι δεν ειναι υποχρεωτικό! Θα πήγαινα αλλα έχω σε γύψο το πόδι και δεν θέλω να υποστώ την ταλαιπωρία αν δεν ειναι υποχρεωτικό.
Σκύμνος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Αν το μέρος που ψηφίζεις έχει απόσταση άνω των 200 χλμ, πρέπει να παρουσιαστείς στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής;
Jimmy_BlinD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 παρακρατικοί και τραμπούκοι...ελάτε αυριο!! Σας περιμένουμε...
cyber_katsarida Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 είπα να ξεθάψω αυτό το θέμα μια που γίνεται επίκαιρο. εν έτη 2006: Η ψήφος ήταν και είναι υποχρεωτική. σήμερα τι ισχύει επίσημα; παλιά το ήξερα ότι ήταν υποχρεωτική αλλά απ ότι έχω ακούσει αυτό έχει αλλάξει.κάτι μου είχε αναφέρει κι ένας δικαστικός στις ευρωεκλογές, ότι δεν είναι υποχρεωτική η ψήφος. Εκτός αν εννοούσε στις ευρωεκλογές μόνο και όχι στις βουλευτικές. Στην πράξη, ξέρουμε πως να και μην ψηφίσουμε δε γίνεται τίποτα. το έχω κάνει εξάλλου. αλλά τι ισχύει κανονικά;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 είπα να ξεθάψω αυτό το θέμα μια που γίνεται επίκαιρο. εν έτη 2006: σήμερα τι ισχύει επίσημα; παλιά το ήξερα ότι ήταν υποχρεωτική αλλά απ ότι έχω ακούσει αυτό έχει αλλάξει.κάτι μου είχε αναφέρει κι ένας δικαστικός στις ευρωεκλογές, ότι δεν είναι υποχρεωτική η ψήφος. Εκτός αν εννοούσε στις ευρωεκλογές μόνο και όχι στις βουλευτικές. Στην πράξη, ξέρουμε πως να και μην ψηφίσουμε δε γίνεται τίποτα. το έχω κάνει εξάλλου. αλλά τι ισχύει κανονικά; Η ψήφος παραμένει υποχρεωτική. Αυτό προκύπτει ευθέως από την, κατηγορηματική θα έλεγα, διατύπωση του άρθρου 51 παρ. 5 του Συντάγματος: "Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική".
cyber_katsarida Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 αυτό με τη χιλιομετρική απόσταση που σε δικαιολογεί ισχύει ή όχι; τελικά ψάχνοντας βρήκα το εξής:http://www.ipiros.gr/portal2/index.php?option=com_content&view=article&id=5576:2009-09-14-09-49-44&catid=41:2008-06-02-12-02-02&Itemid=87. παρόλο αυτά εγώ θα απουσιάζω και δεν πρόκειται να ψηφίσω. ελπίζω να μην έχω προβλήματα.
adamakos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 δεν θα εχεις αν ολοι αυτοι που δεν θα ψηφισουν ειχαν προβληματα τα δικαστηρια για αρετους μηνες θα ασχολουνταν μονο με αυτο
arxaggelos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό προκύπτει ευθέως από την, κατηγορηματική θα έλεγα, διατύπωση του άρθρου 51 παρ. 5 του Συντάγματος: "Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική". Μιλάμε για epic οξύμωρο ο νόμος, βέβαια...
MastroGiannis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέχρι σήμερα, εγώ τουλάχιστον, δεν έχω ακούσει να επιβάλονται κυρώσεις σε κάποιον που δεν ψήφισε. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι τους υποστηρικτές της ψήφου: Αν είσαι αντίθετος με το σύστημα εκλογών και το σύστημα διακυβέρνησης, τί ψηφίζεις;
washcloud Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Η ψήφος παραμένει υποχρεωτική. Αυτό προκύπτει ευθέως από την, κατηγορηματική θα έλεγα, διατύπωση του άρθρου 51 παρ. 5 του Συντάγματος: "Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική". καλό θα ήταν paredwse ν' αναφέρεις και άρθρα λοιπόν, που να μιλάνε για προβλεπόμενες ΚΥΡΩΣΕΙΣ, σε περίπτωση αθέτησης υποχρέωσης - όπως κι επίσης τί γνωρίζεις πώς γίνεται στην πράξη (λεπτομέρειες για πιθανές περιπτώσεις επιβολής κυρώσεων -και τί είδους- ή έστω κάποιου είδους δικαστικής κλήτευσης, δίωξης κτλ κτλ και τί εκβάσεις είχανε) ...προσωπικά πριν 3-4 χρόνια ρώτησα εισαγγελέα, και ενώ στην αρχή πήγαινε να μου το γυρίσει τούμπα ( = "γιατί ακριβώς δεν θέλεις να ψηφίσεις" "τί ειδους ζητήματα σε παρεμποδίζουν από την άσκηση της ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ" κτλ....) - παρ' ολ' αυτά ΤΕΛΙΚΩΣ απάντησε ως εξής στο ευθύ αρχικό ερώτημα - μ' έναν "μασημένο" όμως τρόπο, "όχι δε θα έχει κανένα πρόβλημα αν δεν πάει να ψηφίσει...", που υποννοούσε "μη με βάζεις να μιλάω για τέτοια θέματα, πάρε την απάντηση, και σήκω φύγε..." ...Ρωτούσα για τη μάνα μου που λόγω "ηλικίας" (μόλις στα 55 τότε)/υγείας είναι πρόβλημα η μετακίνηση στο εκλογικό κέντρο - ακόμα και η αποκόμιση ιατρικού δικαιολογητικού : "θα έχει κανένα είδους πρόβλημα, κάποια δίωξη, κάποια κλήτευση από κάποιον, κάποια επιβολή κύρωσης;" Το δικό μου το συμπέρασμα ήταν, από τα λόγια του εισαγγελέα, πως ΔΕΝ θα έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα - και συνεπώς χρησιμοποιείται "εκφοβιστικά" το "ασαφές" άρθρο του συντάγματος. Είναι έτσι ; Αν είσαι αντίθετος με το σύστημα εκλογών και το σύστημα διακυβέρνησης, τί ψηφίζεις; ...άκυρο...;
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Αν είσαι αντίθετος με το σύστημα των εκλογών και το σύστημα της διακυβέρνησης, ψηφίζεις ένα κόμμα που να στηρίζει ένα εκλογικό σύστημα που να σε εκφράζει (ή να στηρίζει το να μην υπάρχουν εκλογές αν θέλεις) και ένα αντίστοιχο σύστημα διακυβέρνησης. Τι αυτονόητα πράγματα ρωτάτε ρε παιδιά...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 καλό θα ήταν paredwse ν' αναφέρεις και άρθρα λοιπόν, που να μιλάνε για προβλεπόμενες ΚΥΡΩΣΕΙΣ, σε περίπτωση αθέτησης υποχρέωσης - όπως κι επίσης τί γνωρίζεις πώς γίνεται στην πράξη (λεπτομέρειες για πιθανές περιπτώσεις επιβολής κυρώσεων -και τί είδους- ή έστω κάποιου είδους δικαστικής κλήτευσης, δίωξης κτλ κτλ και τί εκβάσεις είχανε)[...] Δεν βρίσκομαι στο γραφείο (duh!) κι έτσι δεν είμαι πρόχειρος για τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε περίπτωση που κάποια Εισαγγελία Πρωτοδικών θελήσει να 'κυνηγήσει' τους μη ψηφίσαντες. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε τιμωρήθηκε κάποιος για τη μη άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος από το 1981 και εντεύθεν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το γράμμα του νόμου δεν παραμένει. Τυπικά, απ' όσο γνωρίζω, οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις του νόμου δεν έχουν καταργηθεί.
washcloud Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Καλή φάση πάντως η διευκρίνησή σου = ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ κυρώσεις...απλά στην πράξη δεν εφαρμόζονται (ποτέ και για κανέναν, να υποθέσω - σα να λέμε είναι νόμος-φάντασμα δηλαδή). Αν θυμηθείς, καλό ( ; ) επίσης θα ήταν να ποστάρεις τις εν λόγω (και εν απραξία) προβλεπόμενες κυρώσεις κάποια στιγμή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.