theglassicon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 αυτό έλειπε να έχεις και κυρώσεις... τότε δεν θα μιλάγαμε για δημοκρατία πλέον. Ναι..........αλλά για να δουλέψει η Δημοκρατία πρέπει όλοι να λένε τη γνώμη τους, να ψηφίζουν δηλαδή. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η ψήφος είναι ΔΙΚΑΙΟΜΑ και όχι υποχρέωση. Κάποιοι έγιναν τρωφή για σκουλίκια για να είμαστε εδώ και να λέμε αστειάκια. Και αν δεν γουστάρεις κανένα κόμα και νομίζεις ότι όλοι λένε μαλακίες κατέβα και εσύ στις εκλογές...................αυτό κιαν είναι Δημοκρατία......
kosko42 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 λοιπον πλεον απο οτι εχω ακουσει δεν υφισταται κανενα θεμα κυρωσεων ουτε χαρτι απο αστυνομια παιρνεις ουτε τιποτα για χιλιομετρικι αποστασι και τα σχετικα αλλα καλου κακου ρωτηστε και εσεις για καμια πληροφορια αν και κατα τη γνωμη μου πρεπει να ψηφιζουμε δεν εχει μεινει και τιποτες αλλο
Forensick Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 @ Forensick: Καλή η πρόθεσή σου για τα "μικρότερα" κόμματα, και την συμμερίζομαι κι εγώ σε ένα βαθμό, αλλά τώρα έχουμε δημοτικές, "υποτίθεται" ότι δεν εμπλέκονται κόμματα. Στις προηγούμενες εκλογές, όλοι είχαν φαγωθεί να ρίξουν τον προηγούμενο δήμαρχο που είχε κάτσει 3 ή 4 τετραετείες. Οκ, έγινε, βγήκε άλλος. Τα ίδια, δεν άλλαξε κάτι... :-? Δεν είμαι διατεθημένος να ρίξω ψήφο σε κανέναν γνωστό/πολιτικάντη/γλυώδη τύπο, αφού όλοι παραδόξως μόνο στις εκλογές θυμούνται και τον τελευταίο κάτοικο της περιφέρειάς τους. Στο ενδιάμεσο βέβαια φροντίζουν να τσεπώνουν χοντρά κονδύλια, που και πού σκάβουν και κανα δρόμο για να φαίνεται ότι κάνουν και κανα έργο, και κάθε 4 χρόνια σε πλησιάζουν σαν οι πιο τελειωμένοι γλύφτες να σε "καβατζώσουν" λόγω φιλίας/γνωριμίας, ή να σου τάξουν πράματα & θάματα, κτλ... Το έχουν κάνει 3 καλοί φίλοι του πατέρα μου, και όλοι τους πήραν τον πούλο! Και θα εξακολουθησουν να τον παίρνουν αν δεν γίνουν άνθρωποι. σε καταλαβαινω απολυτα huge! απλα δεν συμφωνουμε τοσο στον τροπο αντιμετωπισης. ειδικα οσων αφορα δημαρχους κλπ,απλα βλεπεις ποιος εχει κανει εργα.και αν αυτος που λες να ψηφισεις δεν εχεις δειγματα γραφης του, η αληθεια ειναι οτι κανεις μια προσευχη και βλεπεις:-P ειναι γενικα δυσκολη κατασταση, αλλα σιγουρα ειναι κατι που σε επιρρεαζει. το να μην εχεις πεζοδρομια ας πουμε ειναι θεμα δημαρχου. το οτι φτιαχτηκανε σε μας σχολεια, δρομοι και πλατειες ηταν θεμα δημαρχου(και δεν ειχαν γινει προεκλογικα η για την ολυμπιαδα). ειδαν οτι παρολαυτα τα τσεπωνε και του εδωσαν τα @@ τους. βγηκε καινοουργιος, δεν εκανε απολυτως τιποτα, ποδι θα παρει και αυτος. ναι, ειναι σαν παιχνιδι. αλλα απο την αλλη αν θελουμε να χουμε απαιτησεις, τοτε ειναι το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε. και στο κατω κατω στο χερι μας ειναι να φυγουν καποιοι σκαταδες..
Kandinsky Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Κάνοντας μια βόλτα απ' τα περίπτερα των υποψηφίων του Δήμου μου διαπιστώνω ότι όλα είναι αυθαίρετα χτισμένα και εμποδίζουν ενώ ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργούν τα δεκάδες αυτοκίνητα των παρατρεχάμενων που ξημεροβραδιάζονται εκεί. Εννοείται ότι αφίσες και πανώ είναι στην ημερήσια διάταξη ενώ και ο θόρυβος απ' τα μεγάφωνα και τα τραγούδια είναι υπαρκτός. Αναρωτιέμαι : Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα λύσουν τα προβλήματα του Δήμου όταν δεν ενδιαφέρονται καν να αφήσουν ανοιχτό το δρόμο για την ομαλή διέλευση των κατοίκων? Που δεν ενδιαφέρεται κανείς να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγεία που δημιουργούν τα χαρτιά, τα φέιγ βολάν, οι αφίσες και τα πανώ τους? Έχουμε μια πλειάδα υποψηφίων. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας που ήτο δήμαρχος για 8 χρόνια (μπορεί και παραπάνω και να κάνω λάθος) και όλως περιέργως "φτιάχτηκε" μέσα στα χρόνια αυτά. Υπερπολυτελές αμάξι αγοράστηκε και σπίτια σε επαρχία φτιάχτηκαν ακριβώς μέσα σε αυτό το διάστημα. Πήρε στο Δημαρχείο στο Λογιστήριο απόφοιτο Δημοτικού. Πήρε πολύ πολύ κόσμο τον οποίο και ποτέ δεν πλήρωνε. Υποσχόταν πάρα πολλά. Έκανε πολύ λίγα αν και ήταν συντεταγμένος με την κυβέρνηση και δεν υπήρχαν οι δικαιολογίες "δε μου δίνει λεφτά η κακή κύβέρνηση". Είναι υπεύθυνος για την γιγάντωση της δόμησης τεράστιων και πανύψηλων πολυκατοικιών τη στιγμή που -ξέρω καλά- αρκετοί αρχιτέκτονες του Δήμου του είχαν προτείνει σχέδια για αναπλάσεις, πράσινο και πιό ήπια δόμηση. Τα έγραψε όλα αυτά κανονικά. Παρ' όλα αυτά, ο άνθρωπος αυτός κατά 99% θα ξαναβγεί! Διότι το παρακράτος που έχει δημιουργήσει θα δουλέψει υπέρ του όπως υπέρ του θα δουλέψουν και κάποιοι υποψήφιοι/ανδρείκειλα που τους έχουν βάλει εκεί για να κόψουν ψήφους από άλλους. Θα πει κάποιος "γι' αυτό ακριβώς τον λόγο πρέπει να πας να ψηφίσεις κάποιον άλλο". Δεν ξέρω. Υπάρχει και μια φωνή μέσα μου που λέει "γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο άσε αυτόν τον μαλάκα λαό του δήμου να τον φάει στη μάπα άλλα 4 χρόνια". Ούτως ή άλλως όλα πνιγμένα στα σκατά είναι και ελπίδα δεν υπάρχει μια και όλο οι ίδιοι κι οι ίδιοι βάζουν υποψηφιότητα, οι ίδιοι που αποτελούν το δημοτικό συμβούλιο που ξέρει καλά τις πομπές του κάθε δήμαρχου αλλά τις φωνάζει μόνον όταν πλησιάζουν εκλογές.
sotirakis.net Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Kandinsky, ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό ! Ο δήμος αυτός για τον οποίο έχεις ενδοιασμούς να πας να ψηφίσεις είναι ο δήμος σου ! Ο μαλάκας λαός του δήμου περιλαμβάνει και εσένα μέσα. Περιλαμβάνει και τους γονείς σου και τα (πιθανά) παιδιά σου... Περιλαμβάνει όλα αυτά τα οποία σου την σπάνε, σε εκνευρίζουν και τα σχολιάζεις. Περιλαμβάνει τον ακριβό φραπέ που πίνεις, τα τιγκαρισμένα DSLAM, την πλατεία που πάντα ήθελες να έχεις για να αράζεις και να χαμουρεύεσαι με τις γκόμενες, το δημοτικό γήπεδο 5x5 που θα ήθελες να έχεις έτσι ώστε να μην σκάς κάθε φορά τα 5ευρα... Αν πιστεύεις ότι όλα αυτά δεν σε αφορούν, τότε θα παραμείνει μαλάκας ο λαός του δήμου... (got it ?) Αν πάλι πιστεύεις ότι σε αφορά έστω και ένα απο τα προαναφερθέντα, τότε πήγαινε να ψηφίσεις. Και αν με ρωτήσεις ποιον, θα σου προτείνω : Αυτόν που είναι λιγότερο μαλάκας/αχριδάκι/ηλίθιος/καβάτζας για τον δήμο σου, ότι χρώμα και να έχει.
theglassicon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Η αποφυγή ενός προβλήματος δεν είναι λύση. Η απαξιωση της ψήφου οδηγεί σε μια ολιγαρχία τύπου αμερικής....... Λίγοι ενδοιαφέρονται........λιγότεροι ψηφίζουν......ακόμα λιγότεροι αποφασίζουν........σκατά δηλαδή. Ψήφισε ακόμα και μορταδέλα όπως λέει ο Jimάκος.
Harkon Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 αυτό με τα μεγάφωνα και τα σκουπίδια είναι παραπάνω από προκλητικό.\ προχθές έξω από το κτίριο που εργάζομαι έκαναν sound check σε ένα προεκλογικό χώρο και το είχαν πιο δυνατά από όσο παίζουν τα ηχεία στο rockwave. ώρα 12-1 το μεσημέρι. έλεο. μιλάμε για 10-15 λεπτά χωρίς να τους νοιάζει αν ενοχλούν, αν υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται. και αυτοί (και πολύ χειρότεροι θα μας κυβερνήσουν) σε αυτό που περιγράφει ο Kandisky έχει δίκιο και δυστυχώς γίνεται στους περισσότερους δήμους της χώρας. ΞΕΡΕΙΣ ότι αυτός που βάζει είναι ανεύθυνος, ρεμάλι, κομπιναδόρος κ.τ.λ. και όμως καταφέρνει να βγει πάλι! η ανθρώπινη ΒΛΑΚΕΙΑ και η ελπίδα για το ΒΟΛΕΜΑ στο μεγαλείο της. ήλπιζα ως έφηβος πως η γενειά μας θα μπορούσε να ξεφύγει από τα "κομματικά" κλουβιά και θα αναζητούσε την πραγματική προσφορά. βλέποντας τί γίνεται στα πανεπιστήμια, έχασα κάθε ελπίδα. βέβαια η λύση είναι μία και μόνο. η παρουσία στις εκλογές ακόμα και αν σε πληρώνουν για να μήν πάς. ο καθένας μας ας βάλει ένα μικρό βότσαλο να πέσουν όσοι αχροίοι (μιλάω μόνο γι αυτούς δεν αγνοώ πως υπάρχουν και καλοί - αλλά δυστυχώς μειοψηφούν) μας κυβερνούν τους τόπους. παρουσία και έκφραση της δυσαρέσχειας και όχι αποχή και βαρεμάρα λοιπόν.
poulinos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 ολο λογια .στην πραξη δεν νομιζω οτι εχουν κανει τιποτα σε κανεναν.και εγω δεν ξαναψηφιζω αφου ετσι και αλιως ι λευκο εριχνα η ακυρο.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Αυτοί που δεν ψηφίζουν, απλά βοηθάνε τα μεγάλα κόματα. Έτσι σας θέλουν. Να μην ψηφίζετε και εσείς τους κάνετε το χατήρι. Παίζεται το παιχνίδι τους δηλαδή. Άσε που σας έπεισαν ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν, ενώ αποδεδειγμένα τα πράγματα ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλάζουν. Κρίμα...
Σκύμνος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Ναι..........αλλά για να δουλέψει η Δημοκρατία πρέπει όλοι να λένε τη γνώμη τους, να ψηφίζουν δηλαδή. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η ψήφος είναι ΔΙΚΑΙΟΜΑ και όχι υποχρέωση. Κάποιοι έγιναν τρωφή για σκουλίκια για να είμαστε εδώ και να λέμε αστειάκια. Και αν δεν γουστάρεις κανένα κόμα και νομίζεις ότι όλοι λένε μαλακίες κατέβα και εσύ στις εκλογές...................αυτό κιαν είναι Δημοκρατία...... Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι...
hugelacky Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Αυτοί που δεν ψηφίζουν, απλά βοηθάνε τα μεγάλα κόματα. Έτσι σας θέλουν. Να μην ψηφίζετε και εσείς τους κάνετε το χατήρι. Παίζεται το παιχνίδι τους δηλαδή. Άσε που σας έπεισαν ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν, ενώ αποδεδειγμένα τα πράγματα ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλάζουν. Κρίμα...Kάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου! Κανείς δεν έχει επαναπαυθεί στην υπάρχουσα κατάσταση! Δεν έχει πειστεί κανείς και για τίποτα! "αποδεδειγμένα τα πράγματα ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλάζουν" αλλά με μικρές, απλές και καθημερινές πράξεις! Όποιος νομίζει ότι συμβάλει στην διαμόρφωση της δημοκρατίας και εκφράζει την δυσαρέσκειά του μόνο με την ψήφο του κάθε 4 χρόνια, ε για μένα αυτός παίζει το παιχνίδι τους! Αυτός παίζει με τους κανόνες που έχουν θέσει αυτοί, και χαίρεται γιατί νομίζει ότι κάνει κάτι "επαναστατικό"! Η συμμετοχή στις εκλογές ως έκφραση δυσαρέσκειας και αντίδρασης είναι το ελλάχιστο που μπορεί να κάνει κανείς! Η αλλαγή της καθημερινής νοοτροπίας, η ευαισθητοποίηση πάνω σε κοινωνικά θέματα, η συμμετοχή σε συλλογικότητες-πορείες-εκδηλώσεις-διαδηλώσεις-απεργείες, και γενικότερα η καθημερινή συνειδητοποιημένη στάση απέναντι στα πράγματα είναι κάτι που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα για την όποια αλλαγή πρός ένα πιο ανθρώποκεντρικό και κοινωνικό κράτος.
Kandinsky Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Ονειρεύομαι τη μέρα που ο κάθε δήμαρχος θα ξεσκίζεται στο σεξ για να κάνει παιδιά γνωρίζοντας ότι αυτές θα είναι και οι μόνοι ψήφοι που θα πάρει. Μια μέρα που κανείς δε θα πατήσει να ψηφίσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Εγώ πιστεύω ότι όταν χάνουν ψήφους, τρομάζουν. Και όταν τρομάζουν κάνουν λιγότερο κακό στον κόσμο. Με αυτή και μόνο τη λογική, ψηφίζω το τρίτο κόμα, ΟΠΟΙΟ και να είναι αυτό. Γιατί πιστεύω ότι αν πιάσει ένα 10-20% (δε χρειάζεται να κερδίσει τις εκλογές), τα πράγματα θ'αλλάξουν. Κατά τα άλλα, δε διαφωνώ για τα υπόλοιπα. Καλά είναι και αυτά να γίνονται, αλλά αυτά είναι για τους πολύ λίγους. Ποτέ δεν έχει γίνει επανάσταση επειδή συνειδητοποιήθηκαν οι μάζες.
hugelacky Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Κατά τα άλλα, δε διαφωνώ για τα υπόλοιπα. Καλά είναι και αυτά να γίνονται, αλλά αυτά είναι για τους πολύ λίγους. Ποτέ δεν έχει γίνει επανάσταση επειδή συνειδητοποιήθηκαν οι μάζες. Καλά, τι λες τώρα??? Το πιστεύεις στ' αλήθεια αυτό? Να σου θυμήσω τι έγινε στο L.A. το 92? Στο Seattle? Στην Γένοβα? Στο Παρίσι πριν κάτι μήνες? Τι γίνεται συνέχεια μέσα στην ίδια την αμερική που δεν έχει καν 3ο κόμμα, εκεί που δεν έχει οργανωμένη κοινοβουλευτική αριστερά? Η μήπως υπάρχει κι εκει KKE να τους οργανώνει? Τι γίνεται κάθε φορά, σε κάθε πόλη που φιλοξενεί σύνοδο G8? Σε κάθε πόλη που επισκέπτεται ο Bush? Τόσες χιλιάδες κόσμου που ξεσηκώνεται νομίζεις ότι έχει από πίσω ένα ΚΚΕ/ΣΥΝ/κτλ να τον οργανώνει? Αν δεν πρόκεται για μεμονωμένα συνειδητοποιημένα άτομα, τότε γιατί πρόκειται? Εγώ πιστεύω ότι όταν χάνουν ψήφους, τρομάζουν. Και όταν τρομάζουν κάνουν λιγότερο κακό στον κόσμο. Με αυτή και μόνο τη λογική, ψηφίζω το τρίτο κόμα, ΟΠΟΙΟ και να είναι αυτό. Γιατί πιστεύω ότι αν πιάσει ένα 10-20% (δε χρειάζεται να κερδίσει τις εκλογές), τα πράγματα θ'αλλάξουν.Αυτό είναι το τριπάκι των εκλογών που έλεγα παραπάνω. Εσύ νομίζεις ότι θα νιαστούν αν βγεί το ΚΚΕ με 15-20% (πράγμα που δεν γίνεται με την καμία). Δεν είμαι διατεθημένος όμως να μπω σε αυτό το τριπάκι των εκλογών (ούτε να ψηφίσω κκε), προτιμώ να κατέβω σε πορεία, να κλείσω δρόμους, να κάνω απεργεία ως εργαζόμενος, και γενικά κάτι που θα τους χτυπήσει άμμεσα και όχι να ψηφίζω "συμβολικά το 3ο κόμμα" μια κάθε 4 χρόνια! Κάτι άμεσο και καθημερινό. Και προπάντως όχι "συμβολικό".
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Mια φορά έχω ψηφίσει στη ζωή μου, όταν έφτασα στην απελπισία. Όχι, δεν είχα ποτέ καμία κύρωση (φαντάζομαι πως καμία κυβέρνηση δεν την συμφέρει να είχα νομικές κυρώσεις)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.