Προς το περιεχόμενο

Εκλογες και υποχρεωτικη ψηφος

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθε φορα που εχουμε εκλογες μας παιρνουν τα αυτια:

πρεπει να ψηφισετε , και αν δεν ψηφισετε τουτο και το αλλο κλπ.

Αν καποιος για τους δικους του λογους, δεν μπορει να παει να ψηφισει, στην πραξη, εχει καμια κυρωση?

Απο την δικη μου εμπειρια δεν εχει. Αλλα ισως αλλοι εχουν να πουν κατι πανω σε αυτο.

Σημερα ηρθε σε μια γνωστη μου επιστολη απο την διευθυνση προσωπικου της εταιριας της, οτι αν δεν ψηφισει-αν διακαιουτε να μην ψηφισει-πρεπει να παει στο οικειο αστυνομικο τμημα, μετα στην διευθ.τεχνικων υπηρεσιων της νομαρχιας να παρει βεβαιωση χιλιομετρικης αποστασης, μετα να στειλει αυτα στην εισαγγελια πρωτοδικων της περιοχης που επρεπε να ψηφισει κλπ!

Εσεις τι ξερετε για το θεμα?

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

λόγω απόστασης από την γενέτηρά μου στις 2 προηγούμενες εκλογές πήρα χαρτί από την αστυνομία πως δεν μπορούσα να παρεβρεθώ για να ψηφίσω. από τότε έχω βγει 2 φορές εξωτερικό και κανείς δεν ζήτησε ποτέ να δει κάποιο αποδεικτικό ψήφου ούτε και το έστειλα ποτέ κάπου.

φέτος άκουσα πως πλέον είναι προαιρετικό τελείως.

δεν γνωρίζω αν είναι επίσημο όμως..

Δημοσ.

Ρε σεις μη ψαρώνετε! Δεν υπάρχει καμία κύρωση, εγώ τις μισες φορές έχω πάει να ψηφίσω και εννοείται δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα! Και αυτή την φορά είτε επιστρέψω στην πόλη μου είτε όχι, δεν πρόκεται να παω καν να ψηφίσω...

Δημοσ.
Ρε σεις μη ψαρώνετε! Δεν υπάρχει καμία κύρωση, εγώ τις μισες φορές έχω πάει να ψηφίσω και εννοείται δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα! Και αυτή την φορά είτε επιστρέψω στην πόλη μου είτε όχι, δεν πρόκεται να παω καν να ψηφίσω...

οχι οτι αυτο ειναι καλο, ετσι?

Δημοσ.
Γιατί να μην είναι δλδ? Δε σε καταλαβαίνω... :roll:

Γιατί πρέπει να ψηφίζει ή ένα giant douche ή ένα turd sandwich .....υποχρωτικά! :-D :-D

Δημοσ.

Κοίτα... θα διαφωνήσω εδώ, είναι και αυτό ένας τρόπος αντίδρασης...

Αν σκεφτείς άλλωστε ότι το λευκό/άκυρο/αποχή είναι το 1ο κόμμα, τότε μάλλον καταλαβαίνεις τι έννοω, εξάλλου δεν πιστεύω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αποχή επειδή κάποιος (μια φορά στα 2 χρόνια που γίνονται εκλογές) απλά "βαριέται" να πάει να ψηφίσει... :wink:

Οντοπικ: το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει καμία κύρωση!

Δημοσ.
Γιατί πρέπει να ψηφίζει ή ένα giant douche ή ένα turd sandwich .....υποχρωτικά! :-D :-D

lol!γαμω τα επεισοδια ηταν αυτο:-P

περα απο την πλακα ομως, μιλωντας για δημοτικες εκλογες, δεν ειναι δυνατον να παραπονιομαστε οτι δεν εχει το ενα και το αλλο η περιοχη μου, ενω στην ουσια χωρις να ψηφισω, εβαλα και γω το χερακι μου. απλα μου την δινει που το να μην ψηφιζεις εχει γινει και καλα τροπος αντιδρασης και φιλοσοφια.τεσπα.

edit: τωρα ειδα την απαντηση σου huge:)

κοιτα, τροπος αντιδρασης δεν ειναι να απεχεις απο κατι το οποιο στην ουσια επιρρεαζει ολοκληρη την ζωη σου. και οι βουλευτικες και οι δημοτικες εχουν αντικτιπο(πω το σκοτωσα)στην καθημερινοτητα του καθενος. ποτε ενα κομμα η ενας δημαρχος δεν προκειται να εχει τις ιδιες αποψεις με τον καθενα μας.παμε με αυτον ο οποιος ειναι πιο κοντα στις ιδεες μας.το οτι τα 2 μεγαλα κομματα αυτη τη στιγμη στην ελλαδα ειανι μες στα σκατα, δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να ψηφισεις κατι αλλο. μπορεις να βαλεις αλλα κομματα στην βουλη δυναμωνοντας ετσι τον αντιλογο και ελπιζοντας οτι αυτη η πιεση θα αποδωσει. δεν ξερεις αν θα εχει τελικα αποτελεσμα, αλλα αν αυτο το πραγμα δυναμωνει, τοτε θα δουν οτι δεν παει αλλο και καποια στιγμη θα εχουμε μια πολιτικη κατασταση στην χωρα πιο φιλικη προς τον πολιτη. μπορει φυσικα καποιος να πιστευει οτι τα 2 μεγαλα κομματα ειναι μια χαρα και να ψηφισει καποιο, μια χαρα ειναι και αυτο. το θεμα ειναι να κανουμε και μεις κατι και οχι ενω δεν εχουμε κανει να παραπονιομαστε και απο πανω. γιατι λογω εμενα και του αλλου που δεν καναμε κατι δεν αντιστρεφεται η κοινωνικοοικονομικη κατασταση.(πωωωω ζωγραφισα:-P)

Δημοσ.

@ Forensick: Καλή η πρόθεσή σου για τα "μικρότερα" κόμματα, και την συμμερίζομαι κι εγώ σε ένα βαθμό, αλλά τώρα έχουμε δημοτικές, "υποτίθεται" ότι δεν εμπλέκονται κόμματα.

Στις προηγούμενες εκλογές, όλοι είχαν φαγωθεί να ρίξουν τον προηγούμενο δήμαρχο που είχε κάτσει 3 ή 4 τετραετείες. Οκ, έγινε, βγήκε άλλος. Τα ίδια, δεν άλλαξε κάτι... :-?

Δεν είμαι διατεθημένος να ρίξω ψήφο σε κανέναν γνωστό/πολιτικάντη/γλυώδη τύπο, αφού όλοι παραδόξως μόνο στις εκλογές θυμούνται και τον τελευταίο κάτοικο της περιφέρειάς τους. Στο ενδιάμεσο βέβαια φροντίζουν να τσεπώνουν χοντρά κονδύλια, που και πού σκάβουν και κανα δρόμο για να φαίνεται ότι κάνουν και κανα έργο, και κάθε 4 χρόνια σε πλησιάζουν σαν οι πιο τελειωμένοι γλύφτες να σε "καβατζώσουν" λόγω φιλίας/γνωριμίας, ή να σου τάξουν πράματα & θάματα, κτλ...

Το έχουν κάνει 3 καλοί φίλοι του πατέρα μου, και όλοι τους πήραν τον πούλο!

Και θα εξακολουθησουν να τον παίρνουν αν δεν γίνουν άνθρωποι.

Δημοσ.

Είναι επίσημο πως η ψήφος φέτος είναι προαιρετική? Έχουν γίνει κάτι μπερδέματα με τις υποχρεώσεις μου και αμα φύγω θα γίνουν χειρότερα!

Δημοσ.

παλιά άκουγα πως μπορεί να υπήρχε πρόβλημα αν δεν είχες ψηφίσει σχετικά με το άν σου επιτρεπόταν η έξοδος από την χώρα..

αυτό βέβαια από φήμες, ποτέ δεν αντιμετώπισα ουσιαστικό πρόβλημα..

πάντως γενικά εντάξει, πιστεύω πως ως ευσυνείδητοι πολίτες οφείλουμε να μην απέχουμε, τουλάχιστον όχι όταν δεν υπάρχει σοβαρή δικαιολογία..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...