Luxx Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Ποιο απο τα δυο εχει την καλυτερη ποιοτητα στα τραγουδια; Νομιζω οτι το WMP ειναι λιγο καλυτερο, αλλα θελω να ακουσω και τη δικη σας αποψη.
kostelo Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Νομιζω οτι το WMP βγαζει καλυτερη ποιοτητα ηχου, αν και ειμαι φανατικος ομως του winamp και δε το αλλαζω με τιποτα. Μπορεις να χρησιμοποιησεις και το plugin DFX για το winamp το οποιο εχω κι εγω και βελτιωνει παρα πολυ τον ηχο.
ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 δοκιμασε το foobar 2000 , αν εισαι κολημμενος με τον ηχο , κι απλως θα πεταξεις για παντα ολα τα υπολοιπα ... open source λογισμικο , ατελειωτα plugins για οτι θελεις κι εξαιρετικη ακουστικη ...
Luxx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 το εχω ακουστα το foobar 2000, αλλα θελω ενα απο τα δυο που λεω.. Το WMP βλεπω οτι εχει και τα WOW και TruBass Effects που κανουν πολυ καλυτερο τον ηχο.. Επειδη εχω τον Windows Media Player 9, ξερετε αν ο 11 ή ο 12 εχουν καλυτερη ποιοτητα ηχου; Καλο το Winamp, αλλα εχθες εβαλα ενα τραγουδι να παιξει στο WMP και αυτο ηταν..
mathanasakis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 wmp 9 yparxei, 10 yparxei, 11 yparxei se beta ekdosi.12 DEN yparxei akoma. Se periptwsi pou kanw lathos as mou pei kapoios apo pou ton katebazw(I dare u) Apantisi sto erwtima tou thread: wmp pio bariy alla kalytero!
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 WMP all the way Έχω καταργήσει τον winamp. PS. ε όχι και πιο βαρύ... ο WMP ανοίγει πολύ πιο γρήγορα κατ αρχήν από τον winamp.
Luxx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 οντως. και εγω νομιζω οτι ηταν βαρυ. πιο γρηγορα ανοιγει. ειδικα στο skin mode.
blueviper Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Αν δεν κάνω λάθος το αρχικό ερώτημα αφορούσε την ηχητική ποιότητα κι όχι αν το ένα είναι βαρύ και το άλλο ελαφρύ. Επειδή λοιπόν μιλάμε για decoders, αμφιβάλλω αν μπορεί κάποιος εξ ημών να αποφανθεί με βεβαιότητα σε ένα blind listening test ποιο υπερέχει. Ακόμα μεγαλύτερες αμφιβολίες έχω, για το αν θα κατορθώσει να βρει έστω και μια διαφορά...εκτός κι αν έχει αυτιά νυχτερίδας. Οι decoders που χρησιμοποιεί το Winamp και το Foobar, φερ' ειπείν, έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που καθιστούν τις συγκριτικές διαφορές σχεδόν εξ ολοκλήρου ανύπαρκτες. Μου κάνει λοιπόν εντύπωση που βλέπω με τόση ευκολία να καταλήγουμε στο συμπέρασμα "αυτό είναι καλύτερο" ή "το άλλο ακούγεται καλύτερα", "έχει τέλειο ήχο" κοκ. Πλέον τα περισσότερα έχουν τον ήχο που θα έπρεπε και δε διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα. Επίσης αν είναι να κρίνουμε τους decoders δε θα το κάνουμε νοθεύοντας το test, βάζοντας στο παιχνίδι dsp effects και sound enhancers. Με αυτή τη λογική κερδίζει ο player με τα καλύτερα plugins. Νομίζω πως το σημαντικό είναι να εξετάσουμε τι παίζει με τις default ρυθμίσεις κι εκεί δεν υπάρχουν διαφορές. Αν έπρεπε πάντως να στοιχηματίσω σε θεωρητική και μόνο βάση ποιο υπερέχει (γιατί επεναλαμβάνω πως πρακτικά μιλάμε για μη αντιληπτές συνηθέστατα διαφορές), τότε κι εγώ θα κατέληγα στο Foobar που δημιουργήθηκε με στόχο το audiophile κοινό, τουτέστιν τους πλέον απαιτητικούς του ήχου. Άσε που έχει και την κοινότητα του Hydrogenaudio για "πλάτες".
Luxx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 ας το θεσω αλλιως. να εχει καποιο deisgn και καλη ποιοτητα στον ηχο. γιατι το foobar δεν εχει design. και εννοειται με τα plugins. στο default ολα το ιδιο ειναι.
joef_gr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 εγω παλιοτερα ημουν κολημενος με τον wmp 10! μιλαμε για τρελα!!!απιστευτο κολλημα για καποιο λογο μου αρεσε παρα πολυ! αλλα μολις κατεβασα την 11 εκδοση επειδη τα windows Μου ειναι απο "καλο" μαγαζι παρμενα δεν με αφηνε να τον ανοιξω και να αναπαραγω κανενα αρχειο! οποτε εκανα ενα search sto intrenet και βρηκα καλητερο απο διαφορα φορυμ που εψαξα τον winamp! λεω τωρα πως θα συνηθησουμε αυτον τοσα χρονια wmp και τελικα με τον καιρο ta διαφορα plugins kai skins μου αρεσει πλεον πιο πολυ απο τον wmp επειδη μου φαινεται λιγο πιο ψαγμενος και απο ομαδα που εχει ορεξη για να φτιαχνει καλα πραγματα και οχι σαν την microsoft που τα εχει παρει χοντρα και βγαζει καθε 2 χρονια ενα νεο service pack! οποτε και απο εμενα σε σχεση ποιοτητας εμφανισης και λοιπων βαλε winamp!
Eusebius Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 [...] γιατι το foobar δεν εχει design. και εννοειται με τα plugins. στο default ολα το ιδιο ειναι. Για το πρώτο έχεις δίκιο εν μέρει. Το foobar, ευτυχώς, δεν είναι σκινάτο και ντηζαϊνάτο αλλά το GUI του είναι scriptable και μπορείς να το φτιάξεις όπως θες εσύ. Ρίξε μια ματιά: * foobar gallery (έκδ. 0.8.x) * foobar2000 v0.9 appearance (έκδ. 0.9.x) Για την ποιότητα του ήχου, πράγματι, όλα (ή τα περισσότερα) είναι ίδια. Από το FAQ στο σάιτ του foobar2000: Q: Does foobar2000 sound better than other players?A: No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Το WMP βλεπω οτι εχει και τα WOW και TruBass Effects που κανουν πολυ καλυτερο τον ηχο.. Αναφορικά με την ποιότητα, την τελευταία φορά που έκανα test μεταξύ WMP και Winamp, μπόρεσα να ακούσω διαφορά υπέρ του WMP. Πώς έχω την εντύπωση ότι μόνο ο WMP έχει registered τα επίσημα plugins από τον οίκο Fraunhofer? Ένα σχολιάκι για τα εφέ τύπου WOW και Trubass: για οποιονδήποτε έχει ηχεία που κοστίζουν πάνω από 40€ (τόσο έχουν τα Logi X-230 μου, που μ@μ@νε), αυτά τα εφέ είναι τραγικά. Παραμορφώνουν σε ελεεινό βαθμό τον ήχο, και πραγματικά δεν βλέπω σε ποιούς θα μπορούσαν να απευθύνονται, πέρα από όσους έχουν μόνο τα speakers των 3€ που ήρθαν μαζί με το πρώτο τους PC.
metalmike Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Εκτος απο το DFX υπαρχει για το winamp ενα καλαπληκτικο plygin που λεγεται enhancer και μεταμορφωνει πραγματικα τον ηχο,αξιζει να του ριξετε μια ματια πιστευω! ***ΕDIT:Eπισης ριξτε μια ματια και στους quintessential player και quintessential media player(beta)!Τους προτεινω επειδη ειναι ελαφρεις,ανοιγουν γρηγορα,βγαζουν ωραιο ηχο και ειναι πολυ παραμετροποιησημοι(ειδικα ο δευτερος ειναι φοβερος)!
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Όσον αφορά στον foobar, αρνούμαι να χρησιμοποιήσω έναν player που δεν έχει volume control!!!! (στην τελευταία έκδοση δεν υπάρχει καν στα DSPs)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.