pikos-apikos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Άνοιξες ένα τεράστιο θέμα 8-) Ο εξοπλισμός διαφέρει σε τιμές αλλά και τύπους συσκευών ανάλογα με την εταιρία (Digium, CISCO, Siemens, Alcatel κ.α.) που θέλεις να ακολουθήσεις. Σίγουρα θα χρειαστείς κάρτες ή modules που να υποστηρίζουν πολλές γραμμές ανά πόρτα (Ε1, Τ1), σύνδεση με άλλους πάροχους (πOTE, Forthnet, Cosmoline.. κτλ) και φυσικά αρκετό Ιντερνετικό Bandwidth. Ίσος η ποιο φτηνή λύση σε εξοπλισμό να είναι η Digium και το Asterisk σαν Open Source. Αλλά πάντα θα πρέπει να λάβεις υπόψην σου και το ποιος έχει τις τεχνικές δυνατότητες να το υποστηρίξει αυτό. (Ποιον θα πάρεις τηλέφωνο στην περίπτωση που αυτό που θέλεις να κάνεις δεν το βρίσκεις με τίποτα ) Από pc προς κινητά ?? Γενικά το να γίνεις π.χ. το voip buster της Ελλάδας μάλλον είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο μόνο και μόνο αν αναλογιστείς πως ένα μισθωμένο κύκλωμα με Internet στην Ελλάδα κοστίζει χονδρικά 1000? / 1Mbps / μήνα. 1Mbps = (Στην καλήτερη περίπτωση) 25 voip γραμμές ταυτόχρονα
getty Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Thnx pikos-apikos με κάλυψες απόλυτα, προς στιγμήν τα πράγματα φαίνεται να μπορούν να γίνουν μόνο σε επίπεδο ISP αν πρόκειται για ελληνικό φορέα δυστυχώς...
pikos-apikos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Γενικά getty από ότι ξέρω και η forthnet και ο ΟΤΕ αλλά και άλλοι ISPʼs που παρέχουν και σταθερή τηλεφωνία έχουν VoIP server αλλά και VoIP συνδέσεις προς τους παρόχους εντός και εκτός Ελλάδας. Πλέον δεν συμφέρει να κάνεις ξεχωριστή δικτύωση για τηλεφωνία και ξεχωριστή για Internet.. Πάρε παράδειγμα το iCall της Altec ή και το Voice@net της OTEnet. Αργά η γρήγορα η Ελλάδα θα έρθει στα επίπεδα άλλων χωρών. Μία καλή φάση που έχω σκεφτεί είναι μήπως αρχίζαμε μόνοι μας και στήναμε VoIP servers πάνω στις DSL μας και φτιάχναμε κανένα αναρχικό δίκτυο τηλεφωνίας
nontasg Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Γενικά getty από ότι ξέρω και η forthnet και ο ΟΤΕ αλλά και άλλοι ISPʼs που παρέχουν και σταθερή τηλεφωνία έχουν VoIP server αλλά και VoIP συνδέσεις προς τους παρόχους εντός και εκτός Ελλάδας. Πλέον δεν συμφέρει να κάνεις ξεχωριστή δικτύωση για τηλεφωνία και ξεχωριστή για Internet.. Πάρε παράδειγμα το iCall της Altec ή και το Voice@net της OTEnet. Αργά η γρήγορα η Ελλάδα θα έρθει στα επίπεδα άλλων χωρών. Μία καλή φάση που έχω σκεφτεί είναι μήπως αρχίζαμε μόνοι μας και στήναμε VoIP servers πάνω στις DSL μας και φτιάχναμε κανένα αναρχικό δίκτυο τηλεφωνίας Πρώτα πρώτα κι εγώ να πω ευχαριστώ για την ενημέρωση πέρι VoIP.... Επιπλέον θέλω να σε ρωτήσω ποιό θεωρείς εσύ το καλύτερο VoIP τηλέφωνο(λαμβάνοντας υπόψη και ποιότητα και τιμή βέβαια).Γιατί ενδιαφέρομαι να πάρω ένα,αλλά θέλω μια γνώμη από κάποιον έμπειρο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΣ:σαφώς και δεν πρέπει οι παλιοί χρήστες να το παίζουν εξούσια εδώ μέσα στους καινούργιους χρήστες.Έλεοοοος.Η καθοδήγηση και κριτική μιας συζήτησης είναι δουλειά μόνο των mods.Εμείς σαν χρήστες έχουμε,ως δικαίωμα και τρόπο αντιμετώπισης για κάτι που μας ενοχλεί,την αναφορά μηνύματος και τίποτα άλλο...:|
pikos-apikos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Καλησπέρα nontasg, Βασικά για την ώρα δεν έχουμε δοκιμάσει πολλά πράγματα αλλά πιστεύω από αυτά που έχω δοκιμάσει, πως το Sipura SPA3000 είναι από τα πλέον διαδεδομένα με καλή τιμή και μπορεί να δεχτεί αρκετή παραμετροποίηση (είναι ATA) εδώ έχω ένα παράδειγμα για config Σαν hardphone έχουμε στη δουλειά cisco 7940 που είναι αρκετά καλά αλλά και αρκετά ακριβά
pikos-apikos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Λοιπόν, πλέον ο Server του iptelephony.gr σας δίνει τη δυνατότητα να δέχεστε εισερχόμενες κλήσεις στα τετραψήφια νούμερα που πέρνετε κατα την εγγραφή σας, μέσο των παρακάτω αριθμών: 211 270 5110 211 270 5120 Τα νούμερα αυτά έχουν αστική χρέωση για όσους καλούν από σταθερό Αθήνας.
cmelegos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Μπράβο πολύ καλή προσπάθεια!Ελπίζω να εμπλουτιζεται συνέχεια. Επίσης η παρουσίαση των configurations είναι πολύ καλό.
pikos-apikos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Μπράβο πολύ καλή προσπάθεια!Ελπίζω να εμπλουτιζεται συνέχεια. Επίσης η παρουσίαση των configurations είναι πολύ καλό. Φίλε μου ευχαριστώ, με όσο ελεύθρο χρόνο έχουμε θα προσπαθούμε
R-evil-S Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Καλή αρχή και από μένα. Πιστεύω πως είναι μια προσπάθεια που θα βρει ανταπόκριση. Είχε δημιουργηθεί και παλιότερα ένα site, το greekvoip που δεν είχε όμως την αναμενόμενη απήχηση. Τώρα νομίζω όμως πως οι καταστάσεις είναι πιο ώριμες.
pikos-apikos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2006 Λοιπόν, τελευταία νέα!!! Ο VoIP server συνδέθηκε με τους VoIP Servers του AWMN (Athens Wireless Metropolitan Network) Τώρα μιλάμε και με τους wireless Πριν τελειώσει καλά καλά ο μήνας ο Ερμής έχει μαζέψει πάνω απο 19 ώρες συνομιλιών!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.