pern112 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 μετα τις περιπετειες μου επειγοντως θελω κατι να προστατευω το μηχανημα απο αυξομειωσεις τασης μην μου ψηθει παλι ο επεξεργαστης και η μομπο. Το διλημμα λοιπον ειναι μεταξυ ενος ουπς APC 1200VA και ενος πολυμπριζου ασφαλειας ιδιας εταιρειας. Η οικονομικη διαφορα ειναι αρκετη κανα 40ευρω. Ερωτω λοιπον τι διαφορετικο προσφερουν τα δυο αυτα μηχανηματα και ποιο θα με εσωνε πχ προχτες στην βροχη που τιναχτηκε το πς στον αερα?Εχω οθονη, τροφοδοτικο και καλωδιο ηχειων και ο υπολογιστης ειναι 24ωρες ανοιχτος. Thanx! btw δεν με απασχολει αν θα κλεισει ο υπολογιστης οταν πεσει το ρευμα, με ενδιαφερει απλα και μονο να μην επηρεαζεται απο τις αυξομειωσεις τασης και απο ακραια καιρικα φαινομενα
activex Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 ta polimpriza asfalias den statheropioun tasi ...toulaxisto ta sinithismena pantos an gini "braxikikloma" kegete h asfalia tous kai oxi to pc sou opote apo auth tin apopsi tha eisai kalimenos kai me aplo polimprizw asfalias.
HER_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Για την δουλεία σου υπάρχουν 3 συσκευές που μπορείς να βάλεις… η μια είναι ένα πολύμπριζο ασφαλείας. Το 2 είναι να βάλεις ένα σταθεροποιητή τάσης. Και το τελευταίο είναι ένα UPS.. Για να μην σου κάψει καμία συσκευή είναι το καλύτερο ο σταθεροποιητής τάσης καθώς η δουλεία του είναι μόνο για να σταθεροποίηση το ρεύμα που στέλνει η ΔΕΗ. Και το UPS έχει ένα σταθεροποιητή αλλά δεν είναι φυσικά τόσο καλό από μια συσκευή που θα κάνει αποκλειστικά αυτήν την δουλεία… αν θες φυσικά όταν θα γίνει διακοπή ρεύματος ο υπολογιστής σου να εξακολουθεί να δουλεύει τότε πάμε αναγκαστικά σε UPS αλλιώς πάρε ένα σταθεροποιητή που θα σου έρθει και λίγο φθηνότερε.. τα πολύμπριζα κάνουν δουλεία αλλά πολύ μα πολύ λίγη.. εγώ δεν θα έπαιρνα πολύπριζο ασφαλείας. Θα έπαιρνα σταθεροποιητή τάσης που είναι και λίγο ποιο οικονομικό από το UPS.
dpolal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 ... Και το Ups έχει ένα σταθεροποιητή αλλά δεν είναι φυσικά τόσο καλό από μια συσκευή που θα κάνει αποκλειστικά αυτήν την δουλεία… αν θες φυσικά όταν θα γίνει διακοπή ρεύματος ο υπολογιστής σου να εξακολουθεί να δουλεύει τότε πάμε αναγκαστικά σε Ups αλλιώς πάρε ένα σταθεροποιητή που θα σου έρθει και λίγο φθηνότερε... Τα καλά Ups κάνουν την ίδια δουλειά με τον οποιονδήποτε σταθεροποιητή τάσης... Ίδια κυκλώματα έχουν και δεν υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που σταθεροποιούν το ρεύμα... Είναι καθαρά οικονομικό το θέμα αλλά καλύτερο από κάθε άποψη είναι το Ups αφού κάνει την δουλειά και του πολύμπριζου και του σταθεροποιητή.
Phed Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Egw exw balei polumprizo asfaleias kai panw se auto to ups gia na eimai 100% sigouros bebaia sto polumprizo exoun mpei kai alles suskeues enw sto ups pc,monitor,ixeia...
varthol Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Aν Πληρώσεις για καλό UPS ΔΕΝ χρειάζεται το πολύμπριζο ασφαλείας! Η θέση μου λέει η διάταξη Περνάη το ρεύμα απο το UPS και στην έξοδο του συνδέομαι τις συσκευές που θέλουμε να προστατεύσουμε από Υπέρταση ή διακοπή τάσεως.Οσο λιγότερες είναι ανοικτές τόσο μεγαλώνουμε την διάρκεια λειτουργείας του συστήματος. Μην αρχίσω να γράφω για STAD_BY,On LINE γιατι μάλλον θα κουράσω Γενικά οτι πληρώνης πέρνης και εδώ.
giannischr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Να ρωτήσω κάτι ανόητο. Ποια είναι η διαφορα όταν έχεις συνδέσει ένα κανονικό πολύμπριζο σε μία μπρίζα ασφαλείας απο ένα πολύμπριζο ασφαλέιας. Θα έχεις την ίδια προστασία?
babylonx Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Τα περισσότερα πολύμπριζα ασφαλείας (εκτός από τα επώνυμα) έχουν μέσα απλά ένα βαρύστορ το οποίο προσπαθεί να "μαζέψει" τυχόν απότομες αυξήσεις της τάσης. Σε πολύ απότομα spikes ούτε καν προλαβαίνουν να αντιδράσουν. Από το τίποτα είναι καλύτερα αλλά δε μιλάμε για καμιά σοβαρή προστασία. Για σοβαρή προστασία είναι καλό να υπάρχει ένα ups. giannischr τι εννοείς όταν λες μπρίζα ασφαλείας;
giannischr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Μαλλον δε το διατύπωσα σωστά. Αν εχω ενα πολύμπριζο ασφαλείας με τέσσερις θύρες και έχω και άλλο ένα με μια θύρα (εχω δεί ότι υπάρχουν ) και βάλω απάνω στο δεύτερο ένα κανονικό πολύμπριζο με 4 θύρες είναι το ίδιο,θα έχω την ίδια προστασία? Τελικά προστατεύουν τα πολύμπριζα ασφαλείας έναν υ/η ή απαραίτητα πρέπει να πας σε κάτι διαφορετικό. Κάτι Site: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701161">τέτοιο θα προστατεύσει το hardware του υπολογιστή μου? Στο προηγούμενο υ/η είχαν καεί motherboard και ram,εφταιγε υπέρταση ή μπορεί να είναι και κάτι άλλο? Η βύθιση που λένε προκαλεί κάτι τέτοιο? Επίσης υπάρχει κάποια πραγματική διαφορά του παραπάνω προιόντος με Site: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701165">αυτό και Site: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701177">αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα