Προς το περιεχόμενο

GeForce7950gx2 Vs X1950 ??

Χρηστοs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι τωρινές κάρτες θα παίζουν τα παιχνίδια του μέλλοντος, χωρίς όμως να απεικονίζουν τα εξτρά εφέ του DX10. Δηλαδή θα παίζεις το Crysis, όμως κάποια εφέ δεν θα υποστηρίζονται από την κάρτα σου και δεν θα τα βλέπεις. Α, επίσης, για να έχεις το Dx10 θα πρέπει (όπως λένε) να έχεις οπωσδήποτε και Vista, μόνο σε αυτά θα βγει.

Ίσως να μην είναι τόσο καλή εποχή για τόσο ακριβή κάρτα, πάρε μία φτηνότερη. Αλλά αν σε 1 χρόνο θα μπορείς να την αλλάξεις, τότε πάρε την nVidia, είναι ταχύτερη.

Δημοσ.

΄Οπως πρόσθεσε η CryTek επιπλέον path για SM3.0 για το FarCry που ουσιαστικά επιτάχυνε μόνο τις επιδόσεις;

΄Οσων αφορά το D3D10 το SDK+beta κυκλοφόρησε περίπου πριν 6 μήνες και δεν υπάρχει διαθέσιμο hardware ακόμα. ΄Οποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει ένα δημιουργό αν μπορεί να γράψει κωδικό με το Refrast και πόσες άσπρες τρίχες θα βγάλει μέχρι να βρει άκρη.

Μια πιθανότητα θα ήταν για παράδειγμα να επιταχύνουν τα Cubemaps στο Crysis με επιπλέον path, αλλά ότι έχουν δείξει μέχρι τώρα είναι DX9.0.

To Crysis θα είναι "D3D10 enabled" που δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το ότι θα έχει επιπλέον renderer για το ανάλογο API. To ότι δε θα σέρνεται σε κάρτες D3D9 είναι άλλο κεφάλαιο.

Δημοσ.

To crysis θα ειναι πιο βαρη και απο το oblivion? Γιατι ενταξει το oblivion δεν χρειαζετε πανω απο 25fps για να παιξει οκ, αλλα ενα fps game θελει πανω απο 30 καρε για να παιξει ενταξει, μιας και η κινηση ειναι πολυ πιο γρηγορη απο τα rpg. Επισεις ειδα οτι οι καλυτερες cpu βοηθανε παρα πολυ στο oblivion, μηπως θα υπαρχει προβλημα με οτι μη dual core στο crysis?

Δλδ εγω που εχω εναν conroe 6300@3GHz(200ε) + Ati 1900GT(169ε), να ετοιμαζομε να πεταω πραγματα ακομα δεν τα πηρα? Αντε η cpu ειναι οκ, αλλα η Ati δεν την βγαζει μεχρι το τελος του καλοκαιριου 2007?

Τα vista πριν τις αρχες (αν δεν παρουν παλι παραταση)του 2007 δεν τα βλεπω να βγαινουν αρα και το dx10, οποτε μηπως προτρεχουμε?

Και στην τελικη, αν τρεχεις το παιχνιδι με dx9 path, θα χανεις τοσα και τοσα? αφου και το 9αρι εχει υπεροχα γραφικα! Και δεν νομιζω να ξεγραψουν με την μια το 9αρι και να θελουν ολα τα games αποκλειστικα 100% dx10 καρτες γραφικων, για να τρεξουν.

Προς θεου ενα ολοκαινουριο παιχνιδι dx10 πρεπει να πουλησει, δεν τα φτιαχνουν μονο για το prestige, πρεπει να καλυψουν και το τεραστιο κοστος κατασκευης τους.

Δημοσ.

@Razor333

Η ati θα κρατήσει μέχρι το τέλος του χρόνου με αξιώσεις, αλλά η nvidia που γράφεις στην αρχή, είναι διπύρινη με 1gb Ram, ενώ η X1950 ΧΤΧ έχει 512 mb, άσε που δεν είναι κ διπύρινη, επομένως αυτά που συγκρίνεις είναι δυσανάλογα μεταξύ τους...

Πάντως η ατι έχει κάτι άλλα καλούδια, όπως video -in και dual DVI που σε μερικές υλοποιήσεις της nVidia δεν συναντώνται, ο πυρήνας της είναι λιγάκι πιο γρήγορος, αλλά για να φτάσει την 7950 gx2, θέλει και ένα crossfire οπότε πάς στα ±1200€ ενώ με την 7950 έχεις τα ίδια περίπου γραφικά "μόλις" με 500€... αποφάσισε τι σε συμφέρει, γνώμη μου κράτα ότι έχεις μέχρι τις next gen gpu.

Πάντως αυτό με το DX10 πρώτη φορά το ακούω, καλά έτσι κ έχουν έτσι τα πράγματα θα πρέπει η κομισιόν να κάνει στην nVidia (και ξανά στη Microsoft) ότι έκανε και στην Microsoft, με το πρόστιμο των 500 εκ. € για την τακτική της να εγκλωβίσει την αγορά... έλεος με τους κλέφτες

Δημοσ.

Lomar οπως ειπα εχω παρει την ATi 1900Gt με 169ε απο το πλαισιο, (μην ρωτας πως και γιατι, εννοειτε τελειωσαν), δεν θα εδινα και δεν εδωσα ποτε πανω απο 200ε για καρτα γραφικων, γιατι δεν τα αξιζουν.

H nvidia τι φταει? Η Microsoft αποφασισε το dx10 να μπει μονο στα vista, ως μεσo πιεσης για αναβαθμιση απο τα XP στα Vista, για οσους παρουν dx10 καρτα γραφικων.

Δημοσ.
To crysis θα ειναι πιο βαρη και απο το oblivion? Γιατι ενταξει το oblivion δεν χρειαζετε πανω απο 25fps για να παιξει οκ, αλλα ενα fps game θελει πανω απο 30 καρε για να παιξει ενταξει, μιας και η κινηση ειναι πολυ πιο γρηγορη απο τα rpg. Επισεις ειδα οτι οι καλυτερες cpu βοηθανε παρα πολυ στο oblivion, μηπως θα υπαρχει προβλημα με οτι μη dual core στο crysis?

Οι απαιτήσεις για το Crysis θα είναι αρκετά υψηλές, και ναι υψηλότερες από το Oblivion. Kαι όπως πολύ σωστά είπες θα είναι FPS με άλλες απαιτήσεις. Σε μέτριες αναλύσεις με κάπως μετριασμένες ρυθμίσεις θα παίζει όμως στις σημερινές κάρτες. Θυμίσου πως ήταν το FarCry στις τότε 9700PRO. Mια χαρά έπαιζε, απλά κατά πολύ καλύτερα στις Χ800 και μετά.

Και ναι τα μελλοντικά παιχνίδια πλέον θα βλέπουν μεγαλύτερα ωφέλη από διπλοπύρηνους επεξεργαστές από ότι σήμερα.

Δλδ εγω που εχω εναν conroe 6300@3GHz(200ε) + Ati 1900GT(169ε), να ετοιμαζομε να πεταω πραγματα ακομα δεν τα πηρα? Αντε η cpu ειναι οκ, αλλα η Ati δεν την βγαζει μεχρι το τελος του καλοκαιριου 2007?

Mια χαρά θα τη βγάλεις απλά δεν θα σου έλεγα να περιμένεις να μπορείς να παίξεις επερχόμενα παιχνίδια με εξομάλυνση στα 1600 σαν παράδειγμα.

Τα vista πριν τις αρχες (αν δεν παρουν παλι παραταση)του 2007 δεν τα βλεπω να βγαινουν αρα και το dx10, οποτε μηπως προτρεχουμε?

Και στην τελικη, αν τρεχεις το παιχνιδι με dx9 path, θα χανεις τοσα και τοσα? αφου και το 9αρι εχει υπεροχα γραφικα! Και δεν νομιζω να ξεγραψουν με την μια το 9αρι και να θελουν ολα τα games αποκλειστικα 100% dx10 καρτες γραφικων, για να τρεξουν.

Προς θεου ενα ολοκαινουριο παιχνιδι dx10 πρεπει να πουλησει, δεν τα φτιαχνουν μονο για το prestige, πρεπει να καλυψουν και το τεραστιο κοστος κατασκευης τους.

Πόσο γρηγορότερα έτρεχε το FarCry τελικά με το SM3.0 path και το βασικότερο ερώτημα, πρόσθεσε τίποτα σε εφέ που δεν το είχαν το SM2 & SM2.0_b paths;

Στο κάτω μέρος της σελίδας με bold:

http://www.mitrax.de/?cont=artikel&aid=24&page=10

Aπ' όσο ξέρω η ιστορία θα επαναληφθεί λίγο πολύ και αν και οι κάρτες D3D10 θα είναι σαφώς γρηγορότερες στο Crysis ακόμα και με D3D9, για όσους δεν έχουν τις υψηλότερες απαιτήσεις δεν τίθεται θέμα άμεσης αναβάθμισης.

΄Ασε που το έχω πει πολλές φορές: για D3D10 υπάρχει μόνο Vista. Vista που να τρέχει χωρίς ιδιαίτερους πονοκεφάλους μετά από κάνα 2 service packs. Δεν έχω καμία όρεξη να πετάξω ένα κάρο λεφτά σε αναβαθμίσεις και να σπάσουν τα νεύρα μου με ένα κάρο αρχικές ασυμβατότητες. Πόσο μάλλον μέχρι να ξυπνήσουν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές και να βγάλουν (και αν βγάλουν) συμβατούς οδηγούς με Vista....

Mια γενικευμένη εικόνα του Vista πως είναι ΑΥΤΗ τη χρονική στιγμή εδώ:

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/vista-performance-preview.html

΄Εχω υπομονή και θα περιμένω....;)

Δημοσ.

σε αυτό πάντως που ρώτησε ο συντοπίτης μου για τις 2 κάρτες γραφικών θέλω να πω οτι η 7950gx2 μπορεί να ξεπεράσει την 1950 μόνο σε αναλύσεις πάνω από τα 1600*1200 και με ενεργοποιημένη εξομάλυνση. Αν έχεις μια οθόνη 1280*1024 τότε δεν αξίζει να πας στην 7950.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...