godslayerxp Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Γεια σας παιδιά. Έχω τον Athlon 64 X2 4200 s939 και έχω ενεργοποιήσει το cool n quiet. Διάβασα ότι για να λειτουργεί το cool n quiet πρέπει να είναι επιλεγμένο το "Minimal Power Managment" στο Display Properties --> Screen Saver --> Power --> Power Schemes. Μόλις γίνει η επιλογή αυτή ο επεξεργαστής στο Control Panel --> System φαίνεται να τρέχει στη μισή ταχύτητα (994MHz). Έτρεξα το cpu-z για να το επιβεβαιώσω και όντως έτρεχε περίπου στο 1GHz. Μπορώ με κάποιο τρόπο να ξέρω αν όντως θα τρέξει σε full speed (2,2GHz) αν εκκινήσω μια βαριά εφαρμογή π.χ. ένα παιχνίδι?
billpeppas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Απλό...αφήνεις το CPUz ανοιχτό...ανοίγεις μια εφαρμογή... ALT + Tab και βλέπεις...
MrSeanKon Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Oρθώς τα είπε ο bill! Πάντως στην επιλογή αυτή ρίχνω ΒΑΝ μια και δε χρειάζεται (προσωπική μου γνώμη) ειδικά στο κλοκάρισμα. Τουλάχιστον με μια πρώην MSI nForce3 είχα ανεξήγητα κρασαρίσματα και στην τελική ουδεμία βελτίωση στις θερμοκρασίες παρατήρησα. Εδώ στο AMD forum υπάρχει μια συζήτηση.
godslayerxp Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Ευχαριστώ bill, ήταν όντως κάτι απλό. Μπορώ να πω ότι δουλεύει άψογα το cool n quiet σε μένα. Η μητρική μου είναι σαν την πρώην σου SeanKon...gigabyte nforce3 939 ultra. Το δοκίμασα και με το 3dmark 2006....βγάζει το ίδιο σκορ είτε το έχω enabled είτε disabled, με τη διαφορά ότι στην πρώτη περίπτωση ο cpu είναι στους 29-31 βαθμούς και στην δεύτερη στους 37-41.
mihalakis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 h diafora sth thermokrasia isos na mhn einai tromerh alla iparxei. Parallhla meionetai kai h katanalosh revmatos me to cool n' quiet eno an o anemisthras sou einai eksipnos rixnei tis strofes tou xamhotera kai etsi exeis kai pio athorivo pc.
godslayerxp Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Ναι έτσι είναι. Το vcore πέφτει περίπου στο 1.1v από το 1.35v που είναι το normal και οι στροφές του ανεμιστήρα από τις περίπου 3500 στροφές πάνε με το ζόρι στις 3000. Όντως μπορεί να μην είναι η τρομερή η διαφορά...αλλά το όταν έχει ζέστη (για το καλοκαίρι που μας πέρασε) είναι σημαντικό αντί για 45-50 βαθμούς σε idle να είναι στους 35-40.
KWSN_Men Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Σημαντικό! ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε μαζί με το cool'n'quiet μαζί με κάποιο πρόγραμμα σαν το ClockGen. Εξασφαλισμένο κρασάρισμα.
felikas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 μαζί με το cool'n'quiet μαζί με κάποιο πρόγραμμα σαν το ClockGen. "Αδερφέ", δεν το έλεγες μία μερα νωρίτερα... Πραγματικά, "τα χρειάστηκα" όταν κόλλησε...
KWSN_Men Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Ε σήμερα αναφέρθηκε... Πάντως, μπορείς να το έχεις απενεργοποιημένο, να βρεις πόσο μπορείς να τον πουσάρεις και μετά να το κάνεις από το BIOS. Μετά το ενεργοποιείς πάλι. Δουλεύει κανονικότατα και με OC, αλλά αν πειράξεις PLL με το cool'n'quiet ενεργοποιημένο δε θα του αρέσει.
MrSeanKon Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Η μητρική μου είναι σαν την πρώην σου SeanKon...gigabyte nforce3 939 ultra.MSI nForce3 939 είχα κι όχι Gigabyte. Παλιότερα σε 754 είχα Gigabyte. Διαβάζοντας κατά καιρούς άλλα threads όσοι την έχουν ενεργοποιημένη την επιλογή δεν έχουν δει και τραγική διαφορά όπως είπε ο mihalakis.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.