Προς το περιεχόμενο

εαν καποιο προγραμμα δουλευει σε καθε ενα απο τα 2 c ενος δικτυου....??

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εαν καποιο προγραμμα δουλευει σε καθε ενα απο τα 2 pc ενος δικτυου,δηλαδη

εχουμε ενα FTP SERVER προγραμμα το οποιο δουλευει και στα στα δυο pc του οικιακου μας δικτιου (επειδη απλα θελουμε και τα 2 μηχανιματα να εχουν FTP SERVER ),τα οποια ειναι επανω στο ιδιο router (ιδια δηλαδη IP ).

οταν θα καλεσουμε απο εξω την ip μας ειτε μεσω 87.54.21.36 αλλα ειτε και μεσω NO-IP.το pc που θα βγει θα ειναι αυτο που προηγειτε στην λιστα των ανοιχτων πορτων του router ????

ελπιζω να εδωσα να γινει κατανοητω το τι ρωταω??

Δημοσ.

Φιλε μου πιστευω πως πρεπει να κανεις ακριβως το ιδιο πραγμα που ειπαμε και εδω:

εχω 2pc πανω σε ενα router.και τα 2 εχουν NO-IP.οταν συνδεομε εξωτερικα μεσω VNC παντ

Απλα ορισε διαφορετικη πορτα σε καθε προγραμμα, δρομολογησε την αναλογα με τo port foward και οποτε πατας μετα την εξωτερικη ΙΡ ή ΝΟ-ΙΡ σου και την αντιστοιχη πορτα θα πηγαινεις σε καθε υπολογιστη που θες...

Δημοσ.

γεια σου και παλι.....

σκεφτηκα αυτο που ειχαμε πει και την αλλη φορα με το VCN αλλα εδω συμβαινει το εξης διαφορετικο.

στην περιπτωση του VNC ειχαμε να "παιξουμε μεταξυ ενος προγραμματος και 2πορτων του στο router.επιλεγαμε να βαλουμε σαν διευθηνση ιρ το NO-IP kai αναλογα προσθεταμε την πορτα που θελαμε να παει. ....

τωρα εχουμε το εξης.

εχω φτιαξει σε αθενα απο τα 2 pc απο 1 ftp server.

οταν θελω να συνδεθω με το 1 βαζω στον explorer ..

πχ ."ftp://geioannou.no-ip.com" και βγαινει κανονικα ο φακελος που εχω διμιουργησει σαν FTP.....

τωρα εαν θελω νε συνδεθω με το ftp του αλλου υπολογιστη, πρεπει να βαλω και εδω κατι αντιστοιχω με αυτο που εκανα με το VNC?.

δηλαδη να πληκτρολογισω στον explorer "ftp://geioannou.no-ip.com:6000"????.

μου φαινετε λιγο τρελο επειδη εχουμε να κανουμε εδω με τον internet explorer.τουλαχιστον δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο.

Δημοσ.

Δε το εχω δοκιμασει φιλε μου, αλλα πιστευω πως γινεται.Ο Internet Explorer και καθε Browser δεχεται κανονικα την δηλωση port, δεν ειναι κατι ξενο για να μην το καταλαβει...

Δοκιμασε το και δε νομιζω να εχεις προβλημα ;-)

Δημοσ.

οκ.καταλαβα σχετικα με το τι γινετε σε καθε τετοια περιπτωση.

πες μου ομως εαν γνωριζεις.το pc που θελουμε να συνδεθουμε το οποιο δεν θελει σε οποιαδηποτε περιπτωση να του βαλουμε :6000 ειναι αυτο που εχει την ip του router 192.168.1.2 την πρωτη δηλαδη.?????

αυτο να το θεωρισω σαν κανονα,οτι δηλαδη το pc me ip 192.168.1.2 που ειναι το πρωτο που δινει ip to router -επειδη ειναι το πρωτο-δεν χρειαζετε να διευκρινηστει το πια πορτα ειναι ανοιχτει για αυτο??

και σε οποια αλλη περιπτωση πρεπει αυτο να διευκρινηζετε?

Δημοσ.

Καθόλου τρελό να βάλεις Port όταν καλείς μέσω browser ένα ftp server. Στην πραγματικότητα ο Browser κάθε φορά που έχεις ένα request στέλνει και την port. Απλά για λόγους ευκολίας όταν ζητάς μια σελίδα μέσω http στέλνει τη default Web port (80). Αν ο web server "ακούει" σε άλλο port, πρέπει και ο browser να ζητήσει το αντίστοιχο. ;)

Όσο για το δικό σου ερώτημα, πρέπει να ορίσεις ένα port forward στο router σου για το 1 pc π.χ. 192.168.12 προς το default ftp port (21) και ένα δεύτερο forward για το 2 pc π.χ. 192.168.1.3 προς το ftp port που έχεις ορίσει (π.χ. 6000). Αν δε φτιάξεις το πρώτο forward, τότε ουσιαστικά θα ζητάς να συνδεθείς μέσω ftp στο router σου, όχι στο pc με το ftp server.

Έτσι όταν 8α καλείς απέξω ftp://public_ip, θα δρομολογούνται τα πακέτα στο 1 pc, ενώ όταν θα καλείς το ftp://public_ip:6000 θα δρομολογείται η κίνηση στο 2 ftp server.

B)

Δημοσ.

Αν την port 6000 την χρησιμοποιεις για το VNC, απλα κανε foward καποια αλλη πορτα προς το μηχανημα που θελεις. Καλο ειναι να μην χρησιμοποιησεις καποια που ειναι σε αυτη την λιστα:

http://www.iss.net/security_center/advice/Exploits/Ports/

Οποιαδηποτε αλλη να βαλεις εως το 65536 εισαι ενταξει...

Καλυτερα για την ευκολια σου, αφου ασχολεισαι με το port fowarding, να ορισεις ενα port range στον ενα υπολογιστη και ενα range στον αλλο, για παραδειγμα τις πορτες απο 17000-17020 στο πρωτο pc και τις 18000-18020 για το δευτερο. Οποτε μετα σε καθε προγραμμα που χρησιμοποιεις οριζεις μια port απο το range που εχεις ορισει και εισαι ενταξει...

Δημοσ.

οσον αφορα το θεμα με την πορτα το εχω καταλαβει,δεν προκειτε να βαλω την ιδια πορτα για 2 χρησεις.παραπανω το 6000 το εγραψα ετσι.....

εκει που ειμαι μπερδεμενος και αυτο που ειναι και το ερωτημα μου ειναι το εξης

γιατι γιατι το πρωτο pc που χρησημοποιει την defalt port (21)δεν χρειαζετε να του την ορισω στο browser και στο δευτερο pc που χρησημοποιει καποια αλλη πορτα χρειαζετε να το ορισω την πορτα πχ ftp://gfdvjefr:5544?

ξερει ποια ειναι η defalt και την δινει στην πρωτη σε σειρα ιπ?

ο browser dinei thn defult αυτοματα και ετσι παει στην πορτα που εχει οριστει?

το ρωταω αυτο γιατι το ftp το ενα θελω να το δωσω σε κοσμο.δεν θελω να τους λεω να βαζουν μετα την διευθηνση και το :5544 γιατι ουτος η αλλως μπερδευωνται οταν βλεπουν ftp://.

και επειδη το pc ου θα εχει το ftp ειναι στην 192.168.1.3 (στην δευτερη σε σειρα ιπ) μηπως πρεπει να αλλαξω στα δυο pc ip?

Δημοσ.

Η port 21 ειναι η default πορτα για ftp, οποτε αν δεν εχει οριστει καποιος συγκεκριμενος υπολογιστης να την παιρνει μεσω port foward πηγαινει σε εκεινος με την μικροτερη ΙΡ...

Αν θες ο δευτερος να διαχειριζεται το ftp απο defult, απλα ορισε την port 21 να πηγαινει στην ΙΡ 192.168.1.3...

Δημοσ.

η πορτα 21 ειναι απο default ανοιχτει??η πρεπει να την ανοιχω εγω προς οποιαδηποτε ιπ??

Δημοσ.

Δρομολογησε την με το Port foward στην ΙΡ που θελεις... Απο default φαινεται πως ο ρουτερ σου την δρομολογει στον υπολογιστη με την μικροτερη ΙΡ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...