Προς το περιεχόμενο

Φροντιστήριο για GMAT?

theoritikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να δώσω GMAT κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο, και έχω μάθει πως υπάρχουν κάποια ειδικά φρονιστήρια στην Αθήνα που κάνουν μια προετοιμασία.

Έχω δει πως είναι αυτές οι εξετάσεις αλλά φοβάμαι πως θα γράψω χάλια αν πάω χωρίς προετοιμασία (έχει μαθηματικά που έχω να κάνω απο την Β Λυκείου!!).

Δεν έχω όμως κάποιον γνωστό που να έχει δώσει GMAT ή να έχει πάει σε κάποιο φροντιστήριο, ρωτάω εσάς μήπως γνωρίζετε κάτι πάνω σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Είχα δώσει το GMAT πριν 3 χρόνια γιατί το ζητούσε το μεταπτυχιακό που ήθελα να κάνω στην Αγγλία. Τα μαθηματικά του για μένα (έχω τελειώσει πολυτεχνείο) ήταν πολύ εύκολα, δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και για τα Αγγλικά του. Δύσκολο και εξειδικευμένο λεξιλόγιο, πολλές λεπτομέρειες στην γραμματική και αρκετά ζόρικα θέματα στις εκθέσεις. Δεν πήγα φροντιστήριο, ξεσκόνισα όμως τα βιβλία του Kaplan και του Barrons και τελικά έπιασα ένα 700/800 ενώ έκθεση έγραψα 4/6. Αν έχεις σπουδάσει κάτι για το οποίο χρησιμοποιούσες γεωμετρία, και άλγεβρα μην ανησυχείς για τα μαθηματικά...Αλλιώς ξεκίνα να διαβάζεις ευκλείδια γεωμετρία και τα βασικά της θεωρίας αριθμών και οπωσδήποτε αγόρασε τις τελευταίες εκδόσεις των βιβλίων που προανέφερα για να μπεις στο πνεύμα του τεστ

Tι βαθμό χρειάζεται να πιάσεις?

Δημοσ.
Είχα δώσει το GMAT πριν 3 χρόνια γιατί το ζητούσε το μεταπτυχιακό που ήθελα να κάνω στην Αγγλία. Τα μαθηματικά του για μένα (έχω τελειώσει πολυτεχνείο) ήταν πολύ εύκολα, δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και για τα Αγγλικά του. Δύσκολο και εξειδικευμένο λεξιλόγιο, πολλές λεπτομέρειες στην γραμματική και αρκετά ζόρικα θέματα στις εκθέσεις. Δεν πήγα φροντιστήριο, ξεσκόνισα όμως τα βιβλία του Kaplan και του Barrons και τελικά έπιασα ένα 700/800 ενώ έκθεση έγραψα 4/6. Αν έχεις σπουδάσει κάτι για το οποίο χρησιμοποιούσες γεωμετρία, και άλγεβρα μην ανησυχείς για τα μαθηματικά...Αλλιώς ξεκίνα να διαβάζεις ευκλείδια γεωμετρία και τα βασικά της θεωρίας αριθμών και οπωσδήποτε αγόρασε τις τελευταίες εκδόσεις των βιβλίων που προανέφερα για να μπεις στο πνεύμα του τεστ

Tι βαθμό χρειάζεται να πιάσεις?

Εγω, όπως είπα και πιο πρίν,με τα μαθηματικά που ζητάνε έχω να ασχοληθώ απο το Λύκειο και τα έχω ξεχάσει τελείως! Τώρα για την γλώσσα, την ξέρω πολύ καλά αλλά οχι σε τέτοια λεπτομέρεια που να έχω ξεχάσει τα ελληνικά! Για τον βαθμό δεν ξέρω ακόμα τι πρέπει να πιάσω για να με δεχτούν, γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα σε ποια πανεπιστήμια θα κάνω αιτήσεις, αλλά μάλλον δεν πρέπει να είναι πολύ απαιτητικοί.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά σας, σκέφτομαι και 'γω να δώσω εξετάσεις για GMAT.Δεν ενδιαφέρομαι για φροντιστήριο, αλλά για βιβλία. Έχει κάποιος να μου προτείνει από δική του εμπειρία μερικά καλά βιβλία;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...