Lomar Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Χαίρεται, σκέφτομαι σοβαρά με έναν φίλο μου να φτιάξουμε ένα on line κατάστημα (το τι θα εμπορεύεται δεν γίνεται να το δημοσιευσω ακόμα ) και θα ήθελα να μάθω τι γνώσεις και προγράμματα (μέχρι 50€ συνολικά) χρειάζονται προκειμένου να σχεδιάσουμε το site, να φτιάξουμε μια βάση δεδομένων και τις αυτοματοποιημένες διεργασίες (π.χ. για τις φόρμε των παραγγελιών). Προγράμματα, γνώσεις, που πρέπει να απευθηνθώ για να κατοχυρώσω το domain name, σε ποιούς server μπορώ να το ανεβάσω κτλ. Μόνο επιγραμματικά να μου αναφέρεται τα παραπάνω, πιστεύω, πως θα μου ειναι αρκετο Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
spirosta Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Νομίζω πως θεωρείς πολύ εύκολη δουλειά να ανοίγεις ένα κατάστημα.. 1)Εφορία Σκέφτηκες ?? 2)20-50 ευρώ το μήνα απλά θα θέλεις για έναν καλό και αξιόποστο server... 3)Ασφάλεια συναλλαγών 4)Γνώσεις προγραμματισμού που αν δεν έχεις πρέπει να πληρώσεις άλλον να το φτιάξει και επίσης θα πρέπει ο ίδιος να κάνει όποιες αλλαγές θέλεις... Νομίζω πως χρειάζεσαι παραπάνω λεφτά και φυσικά πρέπει να εκδίδεις αποδείξεις και τιμολόγια... Πρέπει να δηλωθεί το κατάστημα στην εφορία..
Lomar Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν είπα τπτ για την εφορία επειδή με αυτήν τα έχει κανονίσει ο άλλος φίλος μου. Λοιπόν να ξεκαθαρίσω κάτι: 1oν. Δεν είμαι ήλίθιος ούτε κατέβηκα απο τα βουνά. 2ον. Όποιος θέλει απλώς να το παίξει ξερόλας και έξυπνος παρακαλώ να μην μπεί καν στον κόπο να κάνει post. 3ον. Τα 50€ απευθύνονται στα απαραίτητα προγράμματα που θα μου χρειαστούν για την βάση δεδομένων και για τον σχεδιασμό της σελίδας. 4ον. Έχουμε άπειρο χρόνο μπροστά μας για να μάθουμε, html, php ή οτι άλλο χρειάζεται να μάθουμε. Ευχαριστώ.
spirosta Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Συγνώμη αλλά... Βλέπω πως με παρεξήγησες και δεν θα δώσω σημασία... Θεώρησα ότι θα έπρεπε να σου πω για το θέμα εφορίας γιατί είναι πολύ σημαντικό και θα αντιμετώπιζες σοβαρό πρόβλημα... Επίσης αν διαβάσεις το αρχικό σου post θα δεις ότι είναι σαν να θέλεις δια μαγείας να φτιάξεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μόνο με 50Ε... Έτσι κατάλαβα και για αυτό απάντησα σαν να απάνταγα σε μη γνώστη και όχι σε κάποιον ηλίθιο και ούτε ήθελα να επιτεθω... Από εκεί και πέρα αν δεν γνωρίζετε καν html πιστεύω πως θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε κάποιον web designer να δείτε και τιμές που θα σας πει (δίοτι κοιμένονται πολύ). Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις από το μηδέν μόνος σου ένα κατάστημα και φυσικά θέλει χρόνια ασχολίας. Και πάλι συγνώμη αλλά αν κάνεις ένα κόπο και δεις το αρχικό σου μύνημα είναι λίγο ασαφές...
Lomar Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 οκ ζητώ συγνώμη και εγώ απο μέρους μου Δλδ δν υπάρχουν προγράμματα που να ασχολείσαι αποκλειστικά με τον σχεδιασμό χωρίς καθόλου κώδικα; Το Dreamweaver 2004 trial version που είχα έτσι λειτουργούσε (δεν χρειαζόταν να γράψεις καθόλου κώδικα), αλλά νομίζω πως είναι πανάκριβο... εκεί είναι που απευθύνονται τα 50€... Το ενοίκιο του server δεν με πολυπειράζει, αλλά απο κάτι γνωστούς μου στην Αμερική που τους είχα ρωτήσει τι παίζει με το ιντερνετ εκει, μου είπαν οτι το να νοικιάσεις χώρο έχει πολύ μικρό κόστος... spirosta έχεις να μου προτείνεις κανένα εύκολο πρόγραμμα για οργάνωση βάσης δεδομένων στο internet; Απο προγραμματισμό γνωρίζω μόνο λίγη C, (δλδ καθόλου αντικειμενοστραφή), αλλά μέχρι τον φεβρουάριο θα έχω μάθει java. Και σε 5 χρόνια να το κάνουμε αυτό, δεν έχουμε κανένα απολύτος πρόβλημα! Εδώ βρήκαμε λύση για τους προμηθευτές και λογιστή, με εμένα να αναλαμβάνω το προγραμματιστικό μέρος, και θα σταματήσουμε στην εκμάθηση της δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων; Σου μιλάω για avandage στην ανταγωνιστικότητα! Πρέπει να είσαι ανταγωνιστής εσύ, δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός του ότι θες να με αποθαρύνεις
spirosta Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Όχι δεν είμαι ανταγωνιστής... μάλιστα καμία σχέση... Τεσπα... Από προγράμματα δεν ξέρω και πολλά και δεν μπορώ να σε βοηθήσω.. Σίγουρα άλλοι θα ξέρουν από έτοιμα προγράμματα και τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις.. Απλά είδα αρχικά ότι το νόμιζες απλό.. Αλλά από ότι κατάλαβα έχει γίνει αρκετή δουλειά.. Σίγουρα όμως το πρόγραμμα δεν θα έχει μόνο 50Ε. Απλά θα είναι πολύ ποιο απλό να βασιστείς σε έτοιμη βάση πλήρως αυτοματοποιημένη... Για αυτό και είπα για web designer.. Δυστυχώς το στήσιμο τέτοιων site δεν είναι εύκολο.. Όπως κατάλαβες προτείνω έτοιμο πρόγραμμα αφού οι γνώσεις που θέλεις είναι αρκετές και σε προχωρημένο επίπεδο... Αυτά... Πάντως ελπίζω να βρεις τη λύση... Σου έχει απομήνει το πιο δύσκολο κομμάτι που θέλει και πολύ προσοχή... (άσχετο αλλά κάνε ένα search με διαφορους όρους γιατί κάποτε κάτι είχα πετύχει...)
Lomar Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Οκ, thnks anyway!!! Οποισδήποτε γνωρίζει κάτι παραπάνω ας ποστάρει ότι γνωρίζει! Μόνο καλό θα κάνει!!!
geo9419 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 To να σχεδιάσεις site για το ιντερνετ δεν ειναι δύσκολο ιδιως οταν υπάρχουν έτοιμα υποδειγματα που πωλούνται αντι 60$ (http://www.templatemonster.com) Το δύσκολο είναι χωρίς γνωσεις οπως αναφέρεις να κάνεις online κατάστημα οπου ένα απο τα βασικά του χαρακτηριστικά θα πρεπει να είναι η ασφάλεια των συναλλαγών. Υπάρχει βέβαια και το paypal που ειναι απλό στην χρήση του. Τωρα επειδη αναφέρεις για φτηνα προγράμματα δεν ξέρω κανένα για να σε βοηθήσω αλλά ολα τα γνωστά προγράμματα ειναι πανάκριβα και για αυτό το λογω και πολύ σαν και εσενα που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για μια φορά και όχι για επαγγελματικούς λόγους τα κατεβάζουν "παρανομα" απο το ιντερνετ. Απορω γιατι αγχωνεσαι ενα searching να κάνεις στο διαδύκτιο θα τα βρεις δωρεάν. Για domain name επισκέψου για .gr kai .eu την forthnet για άλλο ονομα μπορεις και σε άλλα site του εξωτερικού.
geo9419 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Ενα πολύ καλό site για να δεις πως μπορεις να προσθέτεις freecart http://www.nopdesign.com/freecart/
ChPaNaG Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε CMS ένα από τα πιο γνωστά είναι το joomla. Χοντρικά έχεις μία αρχική μορφή της ιστοσελίδας με κάποιες λειτουργίες και μετά αν δεν καλύπτεσαι μπορείς να το εμπλουτίσεις με πολλά modules/components που κυκλοφορούν. Για joomla πας εδώ και για τα extensions γύρω από e-commerce πας εδώ. Εγώ δεν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιείσω κάποιο e-commerce component για να σου πω εντυπώσεις αλλά μπορείς να το δείς μόνος σου αν σε καλύπτει. Το joomla είναι εντελώς δωρεάν (open source) και πολλά από τα modules/components του. Για να στήσεις την ιστοσελίδα και όποιο από τα component/modules του δεν 8α χρειαστείς καμία γνώση προγ/σμου. Από θέμα εμφάνισης κυκλοφορούν πολλά templates και αυτά δωρεάν. Από κει και πέρα αν θες κάτι παραπάνω θα χρειαστεί να μπείς σε κώδικα για την παραμετροποίηση (php,mysql).
Lomar Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 @geo9419 kai ChPaNaG ευχαριστώ πολύ!!! ακόμα δεν τα είδα αλλά μάλλον θα είναι οτι ψάχνω! Πάντως απο google δεν βρήκα στις αναζητήσεις κάτι το αξιόλογο, και το google δεν μπορει να ψάξει με κριτήριο πόσο άσχετος είμαι απο web authoring... Δλδ αν κατάλαβα καλά με τα παραπάνω open source προγράμματα και αν μάθω και mysql είμαι καλυμμένος;; Βασικά για την ασφάλεια των συναλλαγών δεν τίθεται μεγάλο ζήτημα, διότι οι πληρωμές είχαμε σκοπό - σε πρώτο στάδιο - να γίνονται, είτε με αντικαταβολή, είτε με απευθείας κατάθεση σε τράπεζα, ακόμα και με paypal. Είπα όμως και εγώ ο κατακαημένος να το κάνω τελείως νόμιμα, αλλά οι εταιρίες δν με αφήνουν να αγιάσω!!! open source λοιπόν απʼότι φαίνεται, για να μην πάμε φυλακή!!! Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σας, να είστε σίγουροι πως αν ποτε καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε θα σας κάνω καλύτερες τιμές άν ψωνίσετε απο εμάς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.