Apofis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Χαλόου εβεριμποντυ... Το σύστημα έχει mobo asus δε θυμάμαι το chipset, onboard gpu nvidia 6150, 512 MB ram ddr2 και cpu sempron 64 3000+. Η καινουρια οθόνη tft/lcd δεν ανταποκρίνεται σωστά στα χρώματα. Πιο ειδικά τα δείχνει όλα πολύ φωτεινά, μόλις που διακρίνω τα γράμματα. Ολα αυτά πριν την εγκατάσταση οδηγών για τις συσκευές (μετά απο φορματ) και επίσης μετά την εγκατάσταση των οδηγών. Την πήγα σε φίλο και λειτουργούσε μια χαρά με 5900xt της nvidia. To θέμα είναι ότι με την παλιά crt είναι ολα μια χαρά (χρώματα κλπ). Έψαξα λίγο στο google και βρήκα κάποιες αναφορές για τη συγκεκριμένη μητρικη αλλά όχι για το πρόβλημα που έχω εγώ. Πιστεύω ότι φταίει το τσιπακι της καρτας γραφικων καθώς δε δίνει σήμα στην dvi έξοδο. Επισης προσπαθώντας να εγκαταστησω τους τελευταίους οδηγούς από το sites της nvidia πετάει σφάλμα ότι οι οδηγοί δεν είναι για τη συσκευή που είναι συνδεδεμένοι στη μητρική. Μήπως έχει ακούσει κανεις κάτι σχετικό? Για να μην πάω τσάμπα στο πλαίσιο για replace.
@zouve@ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 kane kanena bios update (prosohi!!!!) katevase drivers gia motherboard kai vga apo to site tis kataskeuastrias etairias ....
StavrosD Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Πήγαινε στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών στα windows, και παίξε με το gamma και το brighness μέχρι να έχεις το αποτέλεσμα που σου αρέσει. Επιπλέον αν η οθόνη και η κάρτα γραφικών έχουν DVI (πράγμα σπάνιο για on-board) σύνδεσέ την με αυτό.
Apofis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά νομιζω ότι δε διαβάσατε καλά το ποστ μου. Ούτε η έκδοση του bios ούτε το gamma/brightness παίζει να ευθύνονται. Στην tft τα χρώματα τα καταστρέφει ενώ στην crt όχι και επιπλέον δε δίνει σήμα στην dvi έξοδο. Μάλλον πάει για replace το mobo καθώς είναι και asus... Ευχαριστώ πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.