Προς το περιεχόμενο

Καινουρια οθόνη 19'' tft Samsung 920N λίγη Βοήθεια!!

agent_sumo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!Παρακολουθώ το Forum εδώ και αρκετό καιρο σαν επισκέπτης αλλα σήμερα θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Προχτές αγόρασα την καινουρια tft samsung 920N 19'' στην πολύ καλή τιμή κατά τη γνώμη μου των 199Ε(υπάρχει και στο πλαίσιο και στη MediaMarkt)

Η οθόνη είναι πανέρμοφη σε όλα της και πολύ ευκρινής.Πριν από αυτή είχα μια 17'' ΑΟC σε αναάλυση 1024*768 και ήμουν πολύ ικανοποιημένος μπορούσα να κάτσω άνετα στον υπολογιστή για πάρα μα πάρα πολλές ώρες.

Όταν εγκατέστησα τη Samsumg με χαρά είδα ότι δεν είχε κανένα καμμένο pixel και άρχισα τη χρήση της.Αρχικά σε ανάλυση 1024*768 και refresh rate 60Hz.

Αυτό που διαπίστωσα είανι ότι με κούρασε πάρα πολύ στα μάτια.

Κατέβασα τη φωτεινότητα στο 30 και contrast στο 50, άλλαξα ανάλυση σε 1280*1024 η οποία είναι και η προτεινόμενη γιατην οθόνη όπως και ανέβασα το refresh rate se 72HZ(max για την ανάλυση αυτή).

Τίποτα 2 μέρες τώρα μετάαπό 1μιση ώρα μπροστα στον υπολογιστή τα μάτια μου πονάν ανυπόφορα.:cry:

Η μεγάλη μου απορία είναι αν αυτό δικαιολογείται απο τη μετάβαση απο 17'' crt(η οποία δεν με έχει κουράσει ΠΟΤΕ και γενικά έχω πολύ ανεκτικά μάτια) στην καινούρια Samsung 19''!?!?

Η οθόνη είναι απλά απίστευτη για τα λεφτά της!!!Το μόνο που δεν έχει είναι DVI.Αλλά με έχει στεναχωρήσει αυτό το γεγονός την κούραση που προκαλεί..Θα το συνηθίσω ποιά είναι η γνώμη σας?..

ps: έχω ψιλοπαλιά καρτα γραφικών geforce2 ΜΧ 440(ναι αυτο το άκυρο μοντέλο) η οποία έχει max ανάλυση 1280*1024.Παίζει κάποιο ρόλο αυτό?:neutral:

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε γνώμη ή εμπειρία μου πειτε!!

• Moderators
Δημοσ.

Δοκιμασε φωτεινοτητα 14 και αντιθεση στο 90... Επεισης sharpness στο 60-64, και πες μας.

Η καρτα γραφικων δεν παιζει κανενα ρολο και μαλιστα καλυτερα να βαλεις refresh 60 και οχι 70. Θα σου δωσει πιο ευκρινη εικονα. Δεν υπαρχει refresh οπως το ξεραμε στις crt.

Να λοιπον ο λογος που το πλαισιο την εχει 199, επειδη το mediamarkt την εχει 199! Οπως χτυπαει εδω και 2-3 μηνες τις τιμες που εχει το e-shop παρουσιαζοντας αλλη τιμη καταστηματος και αλλη χαμηλοτερη (ακριβως ιδια με του e-shop με ακριβεια λεπτου!!) για αγορες μεσω ιντερνετ. Ελα ομως που το mediam ειναι "κανονικο" καταστημα. Ετσι προεκυψε η τιμη 199 ως τιμη καταστηματος.

Δημοσ.

ευχαριστώ φίλε για τη συμβουλές στις ρυθμίσεις.Απο ότι είδα σε άλλο post σου πρεπει να έχεις και εσυ την ίδια.Σε έχει ικανοποιήσει?Σε τι ανάλυση την έχεις εσυ?Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με έχει ενοχλήσει τόσο πολύ στα μάτια.Κάποιοι μου είπαν ότι θα το συνηθίσω και είναι γιατί πριν είχα 17αρα.

Δεν την παλέυω ρε γμτ.Βγήκα έξω σήμερα και ήμουνα χάλια στον πονοκέφαλο..

Αν εσένα δε σε έχει ενοχλήσει τι ναπω θα πάω να κοιταχτώ σε κανένα οφθαλμίατρο.πάντως έχω τσαντιστεί πολύ γιατί η οθόνη μου αρέσει πάρα πολύ και εντάξει 200 Ε δεν τα έχω για πέταμα..

thanx για όποιες απαντήσεις

Δημοσ.

Egw file mou exw thn 19" Samsung 913 N .

H metavash mou se afthn egine apo mia SONY CRT twn 15" .

Pragmati kai gw sthn arxh den mporousa na thn sini8isw kai skeftomoun na thn paw pisw. Me enoxlouse poly sta matia.

Telika einai 8ema sini8eias, twra pia den mporw na koitaksw thn palia mou o8onh, niw8w oti me kourazei.

Perimene kana 2 vdomades kai 8a deis pos 8a thn sini8iseis.

• Moderators
Δημοσ.

Φιλε agent_sumo πριν 3 μηνες πηρα μια samsung 913V. 270 euro. Την εβαλα πανω και... τσουκσιμο στα ματια, κοκινισμα κλπ. Μετα απο 10-15 λεπτα ενοιωθα να βαραινουν πολυ τα ματια μου. Διαβασα σε φορουμς οτι την συνηθιζεις κλπ. Εκανα υπομονη 4-5 μερες μπας και γινει κατι. Κι ομως δεν εγινε. Παρατηρησα καποια πραγματα. Σε λευκο φοντο πχ word μετακινοντας το κεφαλι μου απο αποσταση απο την οθονη πχ 10εκατοστα προς τα πισω με μετρια ταχυτητα εμφανιζε στο ματι ενα φαινομενο μιας καθετης λωριδας κυματιστης ασ την πουμε. Αυτο πιστευς οτι οφειλεται στην τεχνολογια των tft και συγκεκριμενα στον οπισθιο φωτισμο σε συνεργασια με το μεγεθος του πιξελ. Οσο την κρατουσα την 913 στα "χερια" μου πηγαινα σε καταστηματα και προσπαθουσα να βρω μια που να μην παρουσιαζει αυτο το φαινομενο εντονα. ΚΟιταξα και (φτηνες) eizo και lg και ολες. Καλυτερη απο ολες μου φανηκε τοτε μια 920Ν η οποια ομως ειχε 280ευρω(τοτε!). Ζυγιζοντας την κουραση των ματιων μου κυριως, το προβλημα με το μαυρο που εχουν οι tft το οτι οι tft αναλογα την γωνια αλλαζει η εικονα που βλεπεις (φωτεινοτητες χρωματα κλπ) και το οτι ισως η 920Ν ηταν πιο ξεκουραστη απο την 913V, αποφασισα να την επιστρεψω. Πηρα τα λευτα μου πισω και εμεινα με την καταπληκτικη μου Samsung 757DFX 17'' flat crt. Περασαν 3 μηνες, βρηκα αυτη την προσφορα για την 920Ν και λεω, δεν βαριεσαι παρτην. TFT με καλυτερη εικονα απο crt θα κανει χρονια ακομα να βγει. (σε καποιους τομεις τελος παντων, δεν λεω, σε μερικους ειναι καλυτερες οι tft). Την πηρα λοιπον και 2 μερες τωρα δεν με εχει ενοχλησει. Την διαφορα απο την 913V την ειδα απο το πρωτο 10λεπτο που εκατσα μπροστα της χθες.

Χθες μαλιστα κανοντας το τεστ πριν την αγορα της, την συγκρινα με το αλλο υποψηφιο μοντελο που ειχα στο μιαλο μου, την LG1919s και η samsung ηταν σαφως καλυτερη (20-30% μειωμενο το φαινομενο).

Να πω οτι 3 μηνες τωρα δεν ειχα επαφη με lcd για να πω οτι συνηθησα κατι.

Τι να πω, ισως την συνηθησεις ειναι παντως απο τις καλυτερες πιστευω στο θεμα της μη κουρασης των ματιων, απο οσες εχω δει.

Τα χρωματα της crt δεν τα εχει, το μαυρο επισεις οχι και σκεφτομαι για twinview καρτα ωστε να εχω και τις δυο...

Η αναλυση που με ρωτησες ειναι 1280χ1024 στα 60Hz (αυτα βαλε ειναι τα καλυτερα για 19αρες)

Καλη προσαρμογη φιλε! ;)

Δημοσ.

χίλια ευχαριστώ matrix και panther!με καθησυχάσατε λίγο..ο φόβος μου είναι μπας και φταίει το συγκεκριμένο μοντέλο για την κούραση..υπομονή τότε..στην χειρότερη θα τη δώσω σε κάποιον.δε πάει χαμένη τέτοια οθόνη;-)

Δημοσ.

Η αναλυση που με ρωτησες ειναι 1280χ1024 στα 60Hz (αυτα βαλε ειναι τα καλυτερα για 19αρες)

Kai gw afta exw, xwris na to exw diavasei kapou :-P

Apla afth h analysh + Hz me volepsan pio poly.

Ante kai kalo gaming :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...