ggeo1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους! Έχω κατεβάσει το f-prot antivirus (rpm).Χρησιμοποιώ το FC5 Κάνω την εγκατάσταση με rpm -ihv.. αλλά δεν μπορώ να ξεκινήσω το πρόγραμμα. Βρίσκω το εκτελέσιμο f-prot στο φάκελο /usr/local/f-prot ,το κάνω διπλό κλικ αλλά τίποτα Όποιος γνωρίζει κάτι .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους! Έχω κατεβάσει το f-prot antivirus (rpm).Χρησιμοποιώ το FC5 Κάνω την εγκατάσταση με rpm -ihv.. αλλά δεν μπορώ να ξεκινήσω το πρόγραμμα. Βρίσκω το εκτελέσιμο f-prot στο φάκελο /usr/local/f-prot ,το κάνω διπλό κλικ αλλά τίποτα Όποιος γνωρίζει κάτι .. Τι το θες το antivirus στο Linux? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δοκίμασε να τρέξεις το xfprot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 τα antivirus σε linux ειναι τελειως αχρηστα εκτος αν το pc σου ειναι σε δυκτιο με pc που εχουν xp αλλιως ξεχνα το antivirus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 τα antivirus σε linux ειναι τελειως αχρηστα εκτος αν το pc σου ειναι σε δυκτιο με pc που εχουν xpαλλιως ξεχνα το antivirus Και στην περίπτωση που είσαι σε δίκτυο και τα Windows έχουν antivirus και πάλι δεν χρειάζεσαι antivirus στο Linux. Πάντως αν θεωρείς ότι είναι τόσο αναγκαίο να έχεις antivirus, βάλε το Clamav που είναι opensource και μπορείς να το βρεις στα repositories της διανομής σου. Αν δεν έχεις κάποιο firewall, ίσως είναι το μόνο που θα έπρεπε να βάλεις.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Ο άνθρωπος ρώτησε πώς να τρέξει το F-Prot που έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του. Το αν το χρειάζεται ή όχι είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, οπότε παρακαλώ οι απαντήσεις να περιοριστούν στις σχετικές με την ερώτηση ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Ο άνθρωπος ρώτησε πώς να τρέξει το F-Prot που έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του. Το αν το χρειάζεται ή όχι είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, οπότε παρακαλώ οι απαντήσεις να περιοριστούν στις σχετικές με την ερώτηση ;-) [offtopic] Δίκιο έχει που μας επαναφέρεις στην τάξη, αλλά ίσως να μην είχε ακούσει ότι το Linux δεν χρειάζεται antivirus, οπότε δε νομίζω να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για την ενημέρωση που κάναμε! ;-) [/offtopic] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ggeo1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Επειδή πρέπει να απαντήσω και εγώ !!! θα σας πω με πιο σκεπτικό σκέφτηκα να βάλω anti-virus. Γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν ιοί στα Linux αλλά λέω πως ίσως κάποια στιγμή κυκλοφορήσει κάποιος ιός!Ποιος μπορεί να με πει ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση?Και έτσι,για να είμαι καλυμμένος,λέω να έχω και ένα antivirus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Μάλλον αργεί η μέρα εκείνη! Αν αναβαθμίζεις συχνά την διανομή σου δε θα έχει προβλήματα! Αλλά αφού θες κάποιο antivirus βάλε το Clamav που είναι και opensource... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 δες εδω πως μπορεις να κολησεις ιο σε linux http://www.pcmaster.gr/forum/forum_posts.asp?TID=7055&PN=1 ειναι λιγο χιουμοριστικο το post αλλα δεν ειναι και πολλη μακρια απο την πραγματικοτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Το κυριότερο είναι ότι και να κολλήσεις ιό δε θα πάθει τίποτα το σύστημα, γιατί πολύ απλά ο ιός δεν θα μπορεί να πειράξει αρχεία γιατί δε θα έχει τα δικαιώματα να κάνει ζημιά! Σε αντίθεση με τα Windows που ό,τι μπαίνει μέσα, πειράζει ό,τι θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Και τα windows έχουν σύστημα permissions και αρκετές ενδιαφέρουσες δυνατότητες ελέγχου καταχωνιασμένες (πάντα), το θέμα είναι ότι κανείς δεν ασχολείται γιατί έχουν αποβλακωθεί απ' τη χαζή νοοτροπία τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Και τα windows έχουν σύστημα permissions και αρκετές ενδιαφέρουσες δυνατότητες ελέγχου, το θέμα είναι ότι κανείς δεν ασχολείται γιατί έχουν αποβλακωθεί απ' τη χαζή νοοτροπία τους. Στο Linux είναι αυτόματη η διαδικασία των permissions όμως! Στα Windows θέλει δουλειά και όπως καταλαβαίνεις δε θα κάθομαι να χαραμίζω τις ώρες μου επειδή η Microsoft θεωρεί πιο σημαντικό το γραφικό περιβάλλον από την ασφάλεια των δεδομένων μου. Οπότε δουλεύω κι εγώ και όλοι σαν Administrators (σε Windows) και τελειώνουμε! Στο Linux που η επιλογή είναι ευκολότερη και πιο στρωτή, χρησιμοποιώ άλλον user με μειωμένες άδειες προς τα αρχεία συστήματος! Πολύ απλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.