asxetoula Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Ki epeidh shmera me epiase na allaksw otidhpote hlektroniko exw spiti, pws sas fainetai to: INNOVATOR DUAL CORE VALUE http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.912046 tou e-shop? Επειδή δεν ξέρω τι θέλω, θα μπορούσατε να μου προτείνετε ένα pc γενικής χρήσης στα 1000 ευρώ πάνω κάτω. Το μόνο που μπορώ να αποκλείσω τελείως είναι το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιήσω για να παίζω παιχνίδια, δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά είναι ίσως το μόνο σίγουρο.
angelheart.gr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 (Χωρίς καμμία ειρωνική διάθεση) Γιατί θέλεις να αγοράσεις άλλο PC ; Σύμφωνα με αυτά που λες, για τέτοια -πολύ περιστασιακή- χρήση, ότι και να είναι το PC που έχεις (και ενα απλό Ρ3-celeron πχ ) είναι υπερπλήρες. Εαν έχεις κάποιο λόγο που θέλεις ντε και καλα να δώσεις το παλιό σου PC, ΟΚ παω πάσο... Πάρε τοτε το πιο φτηνο PC που μπορείς να βρείς. Αυτό που έχεις στο link είναι μια χαρά. Σίμος
asxetoula Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 (Χωρίς καμμία ειρωνική διάθεση) Γιατί θέλεις να αγοράσεις άλλο PC ; Σύμφωνα με αυτά που λες, για τέτοια -πολύ περιστασιακή- χρήση, ότι και να είναι το PC που έχεις (και ενα απλό Ρ3-celeron πχ ) είναι υπερπλήρες. Εαν έχεις κάποιο λόγο που θέλεις ντε και καλα να δώσεις το παλιό σου PC, ΟΚ παω πάσο... Πάρε τοτε το πιο φτηνο PC που μπορείς να βρείς. Αυτό που έχεις στο link είναι μια χαρά. Σίμος Γιατί θέλω καινούριο; Η μικρή, είναι μικρή, το pc ποθ θα πάρει θα το διαλύσει τελείως, οπότε ας πάρει το δικό μου που το έχω και 3 χρόνια. Αυτή τη στιγμή έχω Intel Pentium 4 στα 2.8GHz και να ξεπέσω σε έναν celeron? Σε καμιά περίπτωση! Θέλω να έχει δυνατότητες, που ξέρω αύριο μεθαύριο τι θα θελήσω να κάνω στο pc? Θέλω αν μου έρθει να μπορώ να τρέξω τα: Autocad, CorelDraw & Photoshop mazi!!
mihalakis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Tha mporouses kallista na krathseis afto pou exeis, alla mias kai se exei piasei mania gia allages,tote kai ego pistevo oti einai mia xara to mihanhma pou proteineis gia th douleia pou to theleis
asxetoula Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Ki egw auto lew. Einai pio grhgoro apo auto poy exw twra? nai e? a kai epishs, oi kartes (hxou, grafikwn k diktuou) einai panw sth mhtrikh, swsta? mporw argotera na valw alles?
S2Katana Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Ναι, μπορεις να βαλεις αργοτερα αλλες.
angelheart.gr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Εχω την εντύπωση οτι... 1 Πρεπει να ξεκαθαρήσεις (με τον ευατό σου αρχικά) τι κάνεις, αλλά κυρίως τι ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ να κάνεις με ενα - οποιοδήποτε - PC. 2 Να ξαναδιαβάσεις (ενδεχομένως προσεκτικότερα) αυτό που εγραψες και αυτό που απάντησα... I rest my case
asxetoula Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Απλά δεν ξέρω τι μπορεί να χρειαστεί να κάνω αργότερα. Προς το παρόν, δε χρεάζομαι και πολλα πράγματα, αλλά δεν είναι κρίμα να πάρω ένα σύστημα χωρίς καθόλου δυνατότητες? Ακόμα και να μην τις εκμεταλλευτώ, ας τις έχει αυτό τις δυνατότητες, οπότε σε κάθε περίπτωση να είμαι καλυμμένη.
parsifal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Απλά δεν ξέρω τι μπορεί να χρειαστεί να κάνω αργότερα. Προς το παρόν, δε χρεάζομαι και πολλα πράγματα, αλλά δεν είναι κρίμα να πάρω ένα σύστημα χωρίς καθόλου δυνατότητες? Ακόμα και να μην τις εκμεταλλευτώ, ας τις έχει αυτό τις δυνατότητες, οπότε σε κάθε περίπτωση να είμαι καλυμμένη. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά πρέπει να είναι από τα χειρότερα κριτήρια που έχω ακούσει από άτομο που θέλει να αναβαθμίσει/αγοράσει νέο PC. Συμφωνώ απόλυτα με τα 2 posts του angelheart.gr. Κάθε καταναλωτικό προϊόν πρέπει να στοχεύει στην ικανοποίηση συγκεκριμένων αναγκών, αλλιώς το αγοράζουμε για να το αγοράζουμε... asxetoula, στην περίπτωσή σου, αφού δεν ξέρεις τί λογισμικό θα κληθεί να τρέξει το PC τώρα ή στο μέλλον, η λιγότερο παράλογη συμβουλή (αφού μόνο με τέτοια φιλοσοφία μπορεί να προσεγγισθεί το ερώτημα) θα ήταν η εξής: Πόσα χρήματα max διαθέτεις? Χ. Ωραία. Κάνε ένα edit τον τίτλο του thread σε κάποιον του στυλ "Προτάσεις για γενικής χρήσεως PC μέχρι Χ euro). Θα έχεις πολλές απαντήσεις πιστεύω.
Imagine Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Και εγώ νομίζω ότι είναι πολύ "γενικά" τα κριτήρια που θέτεις και δεν βοηθάς κανέναν να σου απαντήσει. Και στην ίδια λογική λοιπόν (της καθαρής υπόθεσης), γιατί να δώσεις 525 για ένα σύστημα με μία μέτρια μητρική και όλα "on-board" αντί να δώσεις 150 επιπλέον και να πάρεις ένα καλούτσικο laptop? Χωρίς πολύ ψάξιμο... ACER TRAVELMATE 4072WLMI Π.χ. και το παραπάνω μια χαρά καλύπτει όσα μας λες ότι κάνεις, χωρίς καμία ανάγκη να είναι dual core. Είναι ένα ικανοποιητικότατο Centrino, που όμως θα το παίρνεις και τις βόλτες του! Έτσι και αλλιώς το σύστημα που παραθέτεις και η χρήση που κάνεις δεν πρόκειται να αξιοποιήσει τον Dual Core σε καμία εφαρμογή... "Όταν" το αποφασίσεις, θα αρχίσεις να "ψάχνεσαι" πάλι, και το desktop σου θα είναι ήδη πολύ παλιό για να "χωράει" πολλές-πολλές αναβαθμίσεις, θα ψάχνεσαι με μεταχειρισμένα και... Παίρνεις το laptop και το ξεχνάς.
asxetoula Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Το σκέφτηκα και το ενδεχόμενο για laptop, αλλά αν πάρω laptop θέλω τοι καινούριο της apple με διπλό επεξεργαστή Intel να τρέχει και windows και mac. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Fujitsu-Siemens Amilo σπίτι, με επεξεργαστή Centrino Duo(δεν είναι δικό μου), αλλά δε με ενθουσιάζει, πατάτα είναι!! Χωρίς να ξέρω και πολλά, βλέπω πως έχει 2GB ram, o επεξεργαστήs sta 2.00GHz, 200Gb ο σκληρός δίσκος, για κάρτες και να θέλετε δεν ξέρω να σας πω, σα σύστημα μια χαρά μου φαίνεται, αλλά από αυτονομία.. χάλια μαύρα! Κι επιπλέον μου κόλλησε 10 φορές σήμερα, να 'ναι καλά το Νοrton! Οτιδήποτε Desktop με επεξεργαστή Pentium και να πάρω τώρα, δε θα έχω πρόβλημα σε ενδεχόμενη αναβάθμιση αργότερα; Διάβαζα σε πολλά άρθρα για τους Core 2 Duo πως μέσα στο 2007 θα αντικαταστήσουν πλήρως τους Pentium... oπότε δεν ξέρω τι να κάνω. Δε θέλω ένα μέτριο μηχάνημα που σε 1-2 χρόνια θα πρέπει να αλλάξω πάλι για να συμβαδίζω με την τεχνολογία.
asxetoula Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Πόσα χρήματα max διαθέτεις? Χ. Ωραία. Κάνε ένα edit τον τίτλο του thread σε κάποιον του στυλ "Προτάσεις για γενικής χρήσεως PC μέχρι Χ euro). Θα έχεις πολλές απαντήσεις πιστεύω. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Δεν μπόρεσα να κάνω edit τον τίτλο του thread, άλλαξα όμως το πρώτο μου post!
parsifal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 ...Δε θέλω ένα μέτριο μηχάνημα που σε 1-2 χρόνια θα πρέπει να αλλάξω πάλι για να συμβαδίζω με την τεχνολογία. Και 4000 ευρώ να δώσεις τώρα για PC, σε 2 χρόνια πάλι δε θα συμβαδίζεις με την τεχνολογία... ...Το μόνο που μπορώ να αποκλείσω τελείως είναι το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιήσω για να παίζω παιχνίδια... Αν αυτό ισχύει, με 1000 ευρώ φτιάχνεις σύστημα γενικής χρήσεως που θα σε καλύψει για τουλάχιστον 4 χρόνια. Προσωπική εκτίμηση...
asxetoula Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Και 4000 ευρώ να δώσεις τώρα για PC, σε 2 χρόνια πάλι δε θα συμβαδίζεις με την τεχνολογία... Άρα τα 4 χιλιάρικα πάνε χαμένα?? Ουφ!
parsifal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 ??? Ελπίζω να μην εννοείς αξία μεταπώλησης, γιατί τέτοιος όρος πρακτικά δεν υφίσταται στον κόσμο των PC!!! Σε λίγη ωρίτσα, θα κάνω post καμμία ενδεικτική σύνθεση για 1000 eu PC, οκ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.