takistmr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν ξέρω ποιος τίτλος θα ήταν πιο κατάλληλος αλλά δεν ήθελα να γράψω πάλι κάτι σχετικό με την κατάσταση της τεχνικής κατάρτησης του προσωπικού του ΟΤΕ αλλά ούτε για την επαγγελματική ευσυνειδησία τους. Πρόβλημα: Πριν απο 2 εβδομάδες, περνώντας από ένα κατάστημα του ΟΤΕ αποφάσισα να αναβαθμίσω την ADSL σύνδεσή μου απο 384/12 σε 512/128. Ο εξοπλισμός που είχα ήταν ένα router Speedtouch 530 (adsl on pots). Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίασα 2 εβδομάδες. Επιστρέφοντας παρατηρώ ότι το ενδεικτικό λαμπάκι "@" αναβοσβήνει πορτοκαλί-πράσινο. Μπαίνω στο μενού του router και βλέπω ότι η γραμμή έχει αναβαθμιστεί σε 512 αλλά το πεδίο state στο μενού Connections/Interface είναι down. Αποφασίζω να ξαναρυθμίσω το router αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα. Τηλεφωνώ τον ΟΤΕ για να επιβεβαιώσω ότι δεν μου αλλάξαν το username/password κατά την αναβάθμιση του προγράμματός μου. Ο υπάλληλος του ΟΤΕ επιβεβαίωσε τα στοιχεία που έιχα και με παρέπεμψε στο 1242 το οποίο δεν λειτουργούσε!!!!!!!!!!! Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!! Αυτή η υπηρεσία υποστηρίζει όλη την Ελλάδα!!!!!!!! Ξανατηλεφωνώ το παραπάνω τηλ. και μου προτείνουν να συνδεθώ με κωδικούς που χρησιμοποιούν για ευρεση βλαβών. Τίποτα πάλι!!! Ετσι με παράπεμψαν στο 121 (βλάβες γραμμών) για έλεγχο γραμμής. Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο? Μια συμβουλή για κάποιον επιπλέον έλεγχο-ενέργεια για να βρώ την άκρη πριν αρχίσω να μαλώνω με τον ΟΤΕ?????? Ευχαριστώ!!!
PaPpaS_gr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Εαν σου λεει οτι ειναι down τοτε λογικα δεν ειναι κατι που εξαρταται απο σενα . My guess ειναι οτι σε εχουν συνδεση στο DSLam αλλα δεν σε εχουν συνδεσει στον ISP για να παρεις ΙΡ . Αν ξερει καποιος αλλος κατι παραπανω ας πει.. Το αρμοδιο τμημα του ΟΤΕ ειναι το 121 γι αυτο και οχι το 1242 διοτι το 1242 θα σου κανει troubleshooting για το δικο σου hardware και οχι για το δικο τους... Απο 121 θα σε φτιαξουν απο 2 εργασιμες μερες μεχρι 2 εργασιμους μηνες... Πλακα κανω αλλα να εισαι ετοιμος για τα παντα απο τα συνεργεια του ΟΤΕ...
takistmr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Πήρα το 121 στο οποίο δήλωσα βλάβη για να γίνει έλεγχος της γραμμής.Από εκεί με διαβεβαίωσαν ότι σε 48 ώρες θα γίνει ο έλεγχος. ...... ...... Μετά από 48 ώρες δεν εμφανίστηκε κανένας!!!! Σημειώνω δε, ότι σήμερα το πρωι ο router συγχρονίστηκε σε γραμμή 1024/256, δηλαδή έγινε ο διπλασιασμός της γραμμής. Τηλεφωνώ στο 1242 μήπως και έκανα κάτι λάθος στις ρυθμίσεις του router. Έπειτα από αρκετα reset, επαναρυθμίσεις, ελέγχους του Speedtouch 530 και ενός άλλου εφεδρικού router που δανείστηκα από φίλο, αποφανθήκαμε ότι κάτι τρέχει με τη γραμμή, αφού στο πεδίο LINK η ένδειξη ήταν CONNECTED και στο πεδίο Status η ένδειξη ήταν DOWN, και η κατά τα άλλα ευγενική υπάλληλος του 1242 με παρέπεμψε στο 121. Ξαναδηλώνω στο 121 τη βλάβη με παρατήρηση "Επείγον" και περιμένω για τον έλεγχο.....
takistmr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 ... 30 ώρες και ακόμα τίποτα. Λέτε να γίνει κάτι πριν την παρέλευση του 48????? Χαχαχαχαχα!!!!!! Δεν γίνεται να το δούμε σοβαρα!!!!! Αλλιώς, θα έπρεπε να πάμε από εκεί και να αρχίσουμε τα μπινελίκια για την κοροϊδία τους εις βάρος μας. Θα κάνω υπομονή λίγο ακόμα. Μήπως κάποιος εχει καμία συμβουλή για περεταίρω ενέργειες?????
vazelo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 φιλε μου να σου πω... Με τα δικα σου user/pass το παπακι ειναι πορτοκαλι-πρασινο. Δοκιμασε με username [email protected] kai pass otenet. Αν παραμενει ετσι τοτε το ειδος βλαβης σου ειναι "συγχρονιζει αλλα δεν παιρνει ip" και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ πρεπει να δηλωσεις στο 121 για να ξερουν οι τεχνικοι τι θα κοιταξουν αμεσως.
takistmr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 vazelo δοκίμασα και το [email protected] αλλά πάλι τίποτα. Τελικά σήμερα το μεσημέρι γυρίζοντας από τη δουλειά μου βρήκα το router OK. Μήπως ο ΟΤΕ συμορφώθηκε..... καλά ντε! μη βαράτε. Μάλλον θα έτυχε. Πάντος, δουλεύει και μάλιστα με πολύ καλή ταχύτητα (1024/256 -> 983/237).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.