Προς το περιεχόμενο

Δίλλημα Αναβάθμισης

R_Barrichello

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, θελω να με βοηθησετε σε ενα διλλημα που εχω:

Εχω εναν AthlonXP 3000+ με 1gb ram μια ATI 9600 AGP και σκληρους δισκους PATA και ειμαι στο εξης διλλημα:

- Απλα να του βαλω καρτα γραφικων με το πολυ 200? (X800 η 7600GS η 7600GT οταν βγει για AGP)

- Να αναβαθμισω και τον επεξεργαστη και να περασω σε Core2Duo με budget το πολυ 500-600?. Σε αυτη την περιπτωση πρεπει να παρω επισης εκτος απο mobo, μνημες, καρτα γραφικων και σκληρο δισκο.

Την αναβαθμιση θελω να την κανω κυριως επειδη τωρα δεν μπορω να παιξω αξιοπρεπως σχεδον κανενα παιχνιδι. Το ερωτημα μου ειναι: Θα δω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στα παιχνιδια αν περασω σε Core2Duo αντι να αλλαξω μονο την VGA? Δεν εχω τιποτα τρελες απαιτησεις απλα τωρα παιζω πχ το FEAR με ολα στο low και αναλυση 800x600 και δε λεει καθολου.

Δημοσ.

Σίγουρα το αδύναμο σημείο του συστήματός σου είναι η κάρτα γραφικών.

Δεν μπορείς να παίξεις σύγχρονα παιχνίδια, εκτός από μερικά ελαφρά.

Με μία καλύτερη θα τα παίζεις καλά. (απλώς καλά, όχι κάτι το ιδιαίτερο)

Απλά μην πας σε υπερβολές, πχ 7800 με 250+ ευρώ.

Ακόμα και τα 200 είναι υπερβολή.

Πάρε μια 7600 καινούρια (~150ευρώ) ή αν δε θες να ξοδέψεις τόσα

καμιά ATI 9800 ή nVidia 5900 (κάτω από 100)

μεταχειρισμένη για να την βγάλεις για κάνα εξάμηνο,

να καταλαγιάσουν οι αλλαγές με τις πολυπύρηνες cpu

και του χρόνου να πας για καινούριο σύστημα.

Για παράδειγμα, το σύστημά μου ήταν Ρ4 2,8C (@3,2) 1G μνήμη και 9600Pro

Έπαιζα οριακά καλά το LFS και με πολύ χαμηλή ανάλυση το Tomb Raider το τελευταίο.

(800χ600 και πάλι δεν παιζόταν)

Άλλαξα την κάρτα με μια FX5950Ultra, και μπορώ να πω ότι θα με βγάλει πάνω από εξάμηνο.

Το καινούριο μου σύστημα είναι στα σκαριά :)

Δημοσ.

Βαλε μια 7600GS AGP και θα είσαι μια χαρά για αναλύσεις μέχρι 1024Χ768 και σε κανενα χρόνα που θα καταλαγιάσουν λίγο τα πράγματα χτύπας καινούργιο σύστημα!

Δημοσ.

simfono afti ti xroniki periodo vres mia axioprepis karta gia ta lefta pou theleis kai tha se mia xara! aloste an doseis mono gia karta 200 euro tha paizeis poli kalitera apo na doseis gia olo to paketo 500 me 600 euro!

:)

Δημοσ.

Ποτε δεν θα σταματισουν να βγαινουν καινουρια συστηματα, αυτο που χρειαζεσε εσυ ειναι κυριως καρτα γραφικων, αλλα εγω στην θεση σου θα πουλαγα τον υπολογιστη μου και θα εκανα ενα συστημα με core 2 duo γιατι θα μπορεις να βαλεις και αλλα πραγματα που δεν μπορεις τωρα + θα εισαι καλυμενος σε επεξεργαστικη ισχυ για πολυ καιρο.

Δημοσ.

Οποτε μαλλον για VGA παω. Αναμεσα στις παρακατω ασχετως τιμης ποια προτεινετε?

-Geforce 7600GS

-ATI X800XL

-ATI X1600PRO

Η αντι για μια απο αυτες να περιμενω την 7600GT AGP?

Δημοσ.

Καποια από τις Χ800XL και 7600GS! Τώρα απο άποψη επιδόσεων η Χ800XL είναι ελαφρώς καλύτερη αλλά είναι μία γενια πίσω από την 7600GS και δεν υποστηρίζει SM3.0!

H X1600Pro βρίσκεται πολύ ποιο πίσω και απο τις 2 σε επιδόσεις!

Για την 7600GT τι να σου πω? Σίγουρα θα είναι καλύτερη απο όλες της παραπανω αλλα το πόσο θα περιμένεις να έρθει Ελλάδα είναι αγνωστο και το πόσο παραπάνω θα κοστίζει επίσης αγνωστο!

Δημοσ.

file mono me karta den ginete douleia...ase pou ta agp pe8anan..ego 8a sou protina mia platina 939 enan athlon 3700 kai mia metria karta..ola auta mazi 8a sou bgoune ligo parapano apo tis kartes pou aneferes kai 8a exeis pc kai gia douleies oxi mono gia paixnidia...

Δημοσ.

Έχω pc με παρόμοια σύνθεση με αυτό που αναφέρεις ανάμεσα στα δοκιμαστικά μου.

Με μόνη διαφορά την κάρτα γραφικών που φοράει ήδη 7600GS επειδή παρέδωσε πνεύμα η προηγούμενη.

Σύγχρονα δυνατά παιχνίδια δεν παίζει - ούτε 1024 x 768 / mid-low.

Μετρήσεις από benchmark δεν θες να ακούσεις.

Σε ότι μετρήσεις του έχω κάνει το όλο bottleneck είναι cpu - 100% πάντα.

Με 15-20% cpu oc καλυτερεύουν κάπως τα frames, αλλά όχι ότι αλλάζεις κατηγορία.

Αν θες gaming από το pc σου, πας για προτελευταία τουλάχιστον ή τελευταία γενιά.

/sc

Δημοσ.

500eur??????mia platina tis msi opos exo ego tin MSI K8N Neo4-F NF4 kanei tora peripou 95eur kai mia cpu 3700 athlon to poly 105eur kai mia karta psi expres alla 120 poso mas kanoun????pantos oxi 500eur..me ena tetio pc 8a eisai euxaristimenos...min rixneis lefta pano se panarxaia pc kai poso malista gia kartes grafikon pou pleon oi kartes agp einai arketa akriboteres apo tis pci ex.....

Δημοσ.

Αν δεν έχεις χρήματα αυτήν τη περίοδο και πιστεύεις ότι θα έχεις σε ένα χρόνο από τώρα, νομίζω ότι το σύστημα που έχεις μαζί με μία δυνατή κάρτα γραφικών (βρες καμμία 6800GT μεταχειρισμένη) θα τα καταφέρει.

Εγώ με σύστημα ίδιο με το δικό σου και μία 6800GT έπαιζα μέχρι πριν από έναν μήνα τα πάντα αξιοπρεπέστατα.

Δεν νομίζω ότι είναι καλή περίοδος για μισοαναβαθμίσεις. Ή παίρνεις μια καλή κάρτα και μένεις έτσι ή πας για να καταθέσεις τα 800 ευρώ σου για να φτιάξεις ένα καλό σύστημα, πάλι όμως με περιορισμούς, λοφω του επερχόμενου DX10.

Δημοσ.

megas-Aris: Μνημη δε θα του βαλω??? Σκληρο δισκο? Οπως ειπα δεν εχω SATA. Να τα τα 500€...

Voodooman: Τι εννοεις θα εχει περιορισμους λογω του επερχομενου DirectX10? Οι σημερινες καρτες δεν το υποστηριζουν?

Εχω μπερδευτει τελειως...

Δημοσ.

Ούτε οι high end...

Το DX10 θα υπάρχει μόνο για τα vista. Θα περιέχει μερικά νέα εφέ και κάποιες νέες τεχνολογίες οι οποίες θα υποστηρίζονται μόνο από τις νέες κάρτες.

Έτσι, για να πει κάποιος "παίζω το Crysis σε DX10" θα χρειάζεται τα vista, το DX10 και μία DX10 GPU.

Όποιος δεν έχει κάτι από τα παραπάνω, πάλι θα μπορεί να παίξει το Crysis, αλλά χωρίς να βλέπει τα εφέ που μόνο το DX10 προσφέρει. Θα δουλεύει σε DX9 mode.

Δεν νομίζω πάντως ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για κανέναν μας σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα.

Για την ώρα, η λίστα του DX10 (τουλάχιστον αυτά που ξέρω εγώ) περιλαμβάνει το Crysis, το UT2007 και το Alan Wake.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...