Προς το περιεχόμενο

Ποσο ρευμα καιει ενα pc?

Euromaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
nai file mou alla me to anikse klise sinexei kataponis ta eksartimata sou giati apo 8ermakrasies ta anebazeis akariea se ipsiloteres k apo midenikes taseis pernoun reuma sinepws an exeis enan epeksergasti na souleuei sinexeia k enan allon na ton anigoklineis o prwtos 8a zisei perisotero k 8a douleuei k poli kalitera giati 8a einai "stromenos"

Ένας φίλος μου είχε το pc του ανοιχτό 24/7 επί 6 μήνες....Μια μέρα τον έκλεισε για να αλλάξει μια κάρτα και όταν τον ξανάνοιξε ο σκληρός δίσκος δε λειτουργούσε...Ο τεχνικός όπου τον πήγε,του είπε ότι ο μεταλλικοί δίσκοι που έχει μέσα ο σκληρός δίσκος είχαν διασταλλεί από τη συνεχή λειτουργία και με το κλείσιμο καταστράφηκαν....Τα συμπεράσματα δικά σου....

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομιζω παντως οτι εχουμε παρεξηγησει λιγο την εννοια ενος υπολογιστη 24/7. Αν εχουμε εναν υπολογιστη ο οποιος κραταει ενα δικτυο, τοτε ειναι απολυτως θεμιτο να δουλευει 24/7, αλλα εχουμε καταληξει να εχουμε ολοι τους υπολογιστες μας ανοικτους συνεχεια, ειτε για να κατεβαζουν (...) ειτε απλως γιατι βαριομαστε να περιμενουμε τα 10 δευτερολεπτα που θελει για να επανελθει απο hibernation.

Και προφανως ενας server εχει ολα εκεινα τα υποσυστηματα που οταν χτυπησει ενας σκληρος δε θα επιτρεψουν στα αρχεια να χαθουν (ναι, RAID το λενε) αλλα οταν εμας χτυπαει ενας σκληρος και χασουμε πιθανον χρησιμα εγγραφα (αν και πλεον οι περισσοτεροι υπολογιστες ειναι γεματοι με ταινιες που ποτε δεν ειδαμε) λεμε οτι δεν ειναι αξιοπιστος.

Η αληθεια ειναι οτι οι υπολογιστες εχουν φτιαχτει για να δουλευουν πολλες πολλες ωρες χωρις να σβηνουν. Ειναι ομως οπως τα λεωφορεια του ΟΑΣΑ. Ειναι φτιαγμενα για να οδηγουνται ολη μερα. Αλλα καποια στιγμη χαλανε...

Και μην αρχισουμε τα περι οικονομιας ρευματος και τα οικολογικα, ετσι που τρεχουμε ολοι και βαζουμε τροφοδοτικα των 600 και 700Watt για να αντεχουνε τους 15 σκληρους και τα quadSLI. Σε λιγο θα προσεχουμε να μη βαζουμε 2 pc στην ιδια ασφαλεια και την καψουμε...

Τα παραπανω δε σημαινουν οτι ο γραφων δεν κανει τα ιδια...

Δημοσ.
nai file mou alla me to anikse klise sinexei kataponis ta eksartimata sou giati apo 8ermakrasies ta anebazeis akariea se ipsiloteres k apo midenikes taseis pernoun reuma sinepws an exeis enan epeksergasti na souleuei sinexeia k enan allon na ton anigoklineis o prwtos 8a zisei perisotero k 8a douleuei k poli kalitera giati 8a einai "stromenos"

είμαι από αυτούς που ανοιγοκλείνουν το PC τους συνέχεια. Σήμερα ας πούμε που δεν δουλεύω είμαι σπίτι και λείπει η γυναίκα μου το έχω ανοιγοκλείσει 8-9 φορές. Όντως από τα συνεχή άνοιξε κλείσε μειώνεται η ζωή του. Αλλά ας ζήσει αντί για δέκα πέντε χρόνια, δεν θα πάθω και τίποτε, σε λίγο καιρό θα έχω αρκετά σαράβαλα κομμάτια να στήσω καινούργιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...