ssof Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Μέτρησα τα 2 pc που έχω και και παραθέτω τα αποτελέσματα : PC1 P3/1000 768ram hdd1:120gb hdd2 160gb dvd cdr κατανάλωση 60-85 w/h δηλαδή σε ευρώ 0.004-0.006 ? την ώρα ή 0.10-0.15 ? το 24ωρο PC2 P4/650 3.4 1gbram hdd:250g dvdr dvd κατανάλωση 100-180 w/h δηλαδή σε ευρώ 0.007-0.013 ? την ώρα ή 0.17-0.31 ? το 24ωρο monitor LG1715s κατανάλωση 45 w/h δηλαδή σε ευρώ 0.003 ? την ώρα ή 0.08 ? το 24ωρο Οι υπολογισμός έγινε με τιμή ΚWH 0.072? Αν η κατανάλωση ξεπερνά τις 82KWH οι επιπλέον χρεώνοντε με 0.091? ps (αυτές τις μέρες στα careffour με 17 ? μπορείς να βρεις μια πρίζα με ενδείξεις για την κατανάλωση σε W,A,?)Το βρήκα πολύ χρήσιμο και γι'αυτό το αναφέρω.Αν θεωρηθεί διαφήμιση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαγραφεί
Panagiotisn Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Κοίτα,όπως και να το κάνουμε,μηχάνημα είναι....Θέλει κι αυτό να παίρνει μια ανάσα πότε πότε.......Αυτή είναι η άποψή μου..... Ξερεις κανα pc που να κουραζεται ??? Οι ηλεκτρονικες συσκευες, δεν κουραζονται διοτι πολυ απλα δεν ειναι ζωντανοι οργανισμοι, οποτε ο σωστος ορος ειναι οτι φθιρονται με το χρονο. Αυτο ειναι αναποφευκτο διοτι πολυ απλα οση ωρα το λειτουργεις το μηχανακι τοσο αυτο μετραει ωρες λειτουργιας. Περα απο τη πλακα για να φτασεις σε σημειο να αντικαταστησεις κατι απο το pc λογω φθορας θα πρεπει κυριολεκτικα να το εχεις λιωσει, να το εχεις πατησει κατω αληπυτα μιλαμε. Εκτος και εχεις κατι ηδη προβληματικο απο την εταιρια το οποιο μειωνει το χρονο ζωης, ή λογω πτωσης της τασης του ρευματος (π.χ. τροφοδοτικο) . Στη περιπτωση του επεξεργαστη ας πουμε (αν δεν ειναι προβληματικος, πραμα δεδομενο, λογω των συνεχων ελεγχων με ειδικες ακτινες απο τη μαμα εταιρια) , να εισαι σιγουρος οτι τα εγγονια σου θα παιζουν τετρις κ pac-man πανω σε αυτον !!
nontasg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Στη περιπτωση του επεξεργαστη ας πουμε (αν δεν ειναι προβληματικος, πραμα δεδομενο, λογω των συνεχων ελεγχων με ειδικες ακτινες απο τη μαμα εταιρια) , να εισαι σιγουρος οτι τα εγγονια σου θα παιζουν τετρις κ pac-man πανω σε αυτον !! Μπορεί,γιατί δεν έχω σκοπό να τον αλλάξω σύντομα.........
Sebu Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Προχτες επεσε στα χερια μου ενας οδηγος αγορων της Telemarketing. Εχει 2 ωραια καλουδια μεσα.Και σε καλη τιμη.Το ενα ειναι ενα ηλεκτρονικο υπερυθρο θερμομετρο το οποιο μετραει με "υπερυθρη ακτινα" (υποθετω λειζερ) τη θερμοκρασια της επιφανειας που στοχευεις.Ιδανικο πχ για μετρηση θερμοκρασιων κουτιου,κοντα στο cpu,gpu κτλ. Το 2ο ειναι μια συσκευη που μπαινει στην πριζα στον τοιχο και επανω της συνδεεις οτι ηλεκτρικη συσκευη θες.Το εργαλειο αυτο εχει οθονη η οποια σου εμφανιζει ποσο ρευμα τραβαει εκεινη τη στιγμη. Πολυ καλο αν θες να εχεις ανα πασα στιγμη μια ενδειξη του ποσο ρευμα καιει ο υπολογιστης σου ακριβως και οχι προσεγγιστικα και μπακαλιστικα.
billpeppas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Προχτες επεσε στα χερια μου ενας οδηγος αγορων της Telemarketing. Εχει 2 ωραια καλουδια μεσα.Και σε καλη τιμη.Το ενα ειναι ενα ηλεκτρονικο υπερυθρο θερμομετρο το οποιο μετραει με "υπερυθρη ακτινα" (υποθετω λειζερ) τη θερμοκρασια της επιφανειας που στοχευεις.Ιδανικο πχ για μετρηση θερμοκρασιων κουτιου,κοντα στο cpu,gpu κτλ. Μάρκας ? Γιατί τα φτηνά εδώ έχουν τεράστιες αποκλίσεις.
agoraki_23 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Ρε παιδιά ο λογαροασμός της ΔΕΗ όταν δεν είχα adsl ερχόταν 100 ευρώ και τώρα ήρθε για το καλοκαίρι 170! Με δεδομένο ότι και τις τελευταίες 10-15 μέρες του Αυγούστου έκαιγε το αιρκοντίσιον καθημερινά λέτε να φταίει το pc poy ήταν ανοιχτό όλο βράδι σχεδον κάθε μέρα... έχω 550 w τροφοσδ,1,4 ghz επεξεργ.,512 μνήμη και 19άρα οθόνη crt.
Vatos_locos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 egw eixa ston logariasmo mia afksisi tw 20 me 30 euro apo otan arxisa na afinw to pc anixto alla me klisti o8oni panta
Sebu Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπον για οσους ρωτησαν τιμες και μαρκα.Πριν λιγο μπηκα σπιτι και τσεκαρα τον καταλογο. Το θερμομετρο λεγεται "Easy Flash Infrared - Thermometer" και η τιμη του στα 30 ευρω. Το αλλο λεγεται απλα "Μετρητης Ρευματος". Οπως αναφερει στο διαφημιστικο "Η μεγαλη οθονη lcd σας δειχνει ποσα kilowatt καταναλωνονται ανα ωρα. Επισης εχει ενδειξεις Volt,Hz και Amp.Με 0,2% ακριβεια μετρησης." Η τιμη του στα 29 ευρω.
citizen Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Στο site της APC εχει product selector απ'οπου μπορείς βάζοντας τα στοιχεία του PC να σου βγάλει την καταναλωση (και ετσι προτείνει αντιστοιχο UPS) . Δεν χανεις τιποτα να πάρεις μια ιδεα τι καταναλώνεις. (Αν και εγω δεν το εχω κάνει ...)
nontasg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδιά,μια οθόνη CRT 17' PHILIPS 107E4 πόσα Watt καταναλώνει περίπου;;Άν την έχω μαζί με το τροφοδοτικό του pc που ειναι 350 Watt πάνω σε UPS 400 Watt πόσο θα αντέξει το πολύ το UPS;Κανά εικοσάλεπτο;
dioptra999 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Αυτες είναι οι επίσημες τιμές της ΔΕΗ! http://www.dei.gr/ecportal.asp?id=1223&nt=18&lang=1
Dragonheart Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδια πιστευω οτι ξεχνατε κατι πολυ σημαντικο. Το ποσο κοστιζει η μια kwωρα δεν εχει καμια σχεση με τον τελικο λογαριασμο που θα σας ερθει σπιτι. Τι εννοω; Στο λογαριασμο της ΔΕΗ που ερχεται μεσα ειναι τα δημοτικα τελη ΚΑΙ τελη για την ΕΡΤ. Για παραδειγμα εμενα μου ηρθε ο λογαριασμος πριν μερικες μερες και ενω το ρευμα που καταναλωσα ηταν 23.81 το συνολικο ποσο που επρεπε να πληρωσω ηταν 74 ευρω! Συγκεκριμενα 41.69 για το δημο και 8,50 για την ΕΡΤ! Και το θεμα ειναι οτι κανεις δεν διαμαρτυρεται για αυτη τη κατασταση!!!
Vatos_locos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 @Dragonheart bale k tetragonika spitiou k paleotita
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.