Προς το περιεχόμενο

Ποσο ρευμα καιει ενα pc?

Euromaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνω και εγω φιλε μου nontasg :-). Που και που να κλεινει χρειαζεται σιγουρα ,αλλα το συνεχες ανοιξε σβησε ανοιξε σβησε αυξανει πολυ την πιθανοτητα να κανει κατι τσαφ κατα το ανοιγμα...

Καλυτερα ειναι να αφηνουμε τον υπολογιστη σε λειτουργια Standby, αν εχεις δει τα καινουρια Vista, αυτη ειναι η default λειτουργια οταν επιλεγεις να κλεινει ο υπολογιστης απο το Start menu.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

asmilon εγώ το αφείνω σε λειτουργία. Απλά κλείνω την οθόνη. Ουτε να σβήνει ο σκληρός ούτε τίποτα. λες να βάλω λειτουργία αναμονής ? :)

Δημοσ.
Βρες και παρε εναν Η/Υ παλια τεχνολογιας ...πχ P3 or Celeron 400 socket 370 , βαλε και ενα τροφοδοτικο 280-300αρη της πλακας , εναν σκληρο 20-40αρη , στησε και ενα Win2000 και εχεις ενα πολυ οικονομικο κατεβαστηρι....:)

αυτο ακριβως εχω κανει εγω...

μαλιστα το πισακι που αναφερω το εχω παρει μεταχειρισμενο 120 ευρω, δεν εχει κλεισει ποτε του (αντε να εχει κανει 10 reboot) εδω και ενα χρονο και δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα.

Την οθονη βεβαια την εχω σχεδον μονιμα κλειστη καθως συνδεομαι με VNC...

Δεν θα ειχα καν οθονη απλα ο τυπος μου την εδωσε μαζι στα 120....

Δεν εχω δει ποιο σκυλι μηχανημα....

Οσο για τις καταναλωσεις χαλαρωστε....

ενα 24ωρο του πισι ειναι λιγοτερο απο μιση ωρα θεμοσιφωνα που ανοιγετε για να κανετε μπανιο η ο φουρνος που ψηνετε ενα αρνι στο φουρνο με πατατες...

Περα απο αυτα επειδη εγω εχω προβλημα με την ΔΕΗ (τον χειμωνα ανεβαινω 500 ++ ευρω ανα λογαριασμο, εχω θερμαντικα σωματα) θα σας προτεινα να κανετε το εξης απλο:

Ανα 10ημερο να πηγαινετε στο ρολοι σας να γραφετε την καταναλωση και να τα συγκρινετε με το τρεχων λογαριασμο της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ χρεωνει με κλιμακες, η πρωτη κλιμακα εχει μια Α τιμη, η δευτερη λιγο παραπανω, η τριτη ακομα πιο πολυ και απο κει περα οσα καψει...

Οι κλιμακες νομιζω ειναι ανα 800 KW. Καλο ειναι λοιπον να προσδιορισετε την συνολικη καταναλωση του σπιτιου και σε ποιες κλιμακες κινειστε για να μην σας ερθει ταμπλας.... Δυστυχως η ΔΕΗ εχει ακριβυνει πολυ και ξανα μανα δυστυχως θα ακριβυνει και αλλο.

Η λυση ομως ειναι καταρχην να βρειτε τις ενεργοβορες συσκευες και να μην πνιγεστε σε μια κουταλια νερο.

Υπαρχουν τυποι που αφριζουν που ξεχασαμε μια λαμπα φθοριου ανοικτη στο ταδε δωματιο, αλλα δεν εχουν προβλημα αμα ανοιγουν το θερμοσιφωνα μια ωρα για να κανουν μπανιο....

φτηνοι στα λαχανα - ακριβοι στα παραπουλια.

ελπιζω να βοηθησα .....

Δημοσ.
asmilon εγώ το αφείνω σε λειτουργία. Απλά κλείνω την οθόνη. Ουτε να σβήνει ο σκληρός ούτε τίποτα. λες να βάλω λειτουργία αναμονής ? :)

Kαι εγω ετσι κανω :-) Μονο για συντηρηση τον κλεινω ή αν πρεπει να φυγω για μερικες μερες και δε θελω να κατεβασω κατι ;-)

Δημοσ.

Καλυτερα ειναι να αφηνουμε τον υπολογιστη σε λειτουργια Standby, αν εχεις δει τα καινουρια Vista, αυτη ειναι η default λειτουργια οταν επιλεγεις να κλεινει ο υπολογιστης απο το Start menu.

Ναι το έχω δει.....Καλά τέσπα σημασία έχει να γίνεται σωστή χρήση και όχι κατάχρηση.Και πάνω απ'όλα με νοιάζει η σωστή λειτουργία του pc και όχι το ρεύμα που καίει...Βέβαια και αυτό,αλλά έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

ΥΣ:η λειτουργία standby είναι όντως πολύ καλή λύση.

Δημοσ.

Μην ξεχναμε και την χασουρα τον μαπα τροφοδοτικων, υπαρχουν τροφοδοτικα που για να βγαλουν 350W πραγματικη ισχυ καινε 500W και αλλα με 450W δινουν 400W.

Να μην κλεινετε απλα την οθονη απο το κουμπακι, αλλα να βαζετε τα windows να την κλεινουν, ωστε να σταματαει να δουλευει και η καρτα γραφικων.

Το underclocking επισεις βοηθαει να μειωσουμε την καταναλωση, οπως εγραψαν και αλλοι πιο πανω.

Αυτα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά υπάρχουν συσκευές που μπαίνουν στην πριζα ανάμεσα από τον υπολογιστή σας και μετρούν ακριβώς κατανάλωση και πόσο καίει... Θα υπάρχουν σε μαγαζια με ηλεκτρολογικό υλικό αλλά δεν το έχω πολυψάξει... Από το να μετράμε και να λέμε πράματα στην τύχη... Πάντως παλια pc για κατεβαστήρια μπορεί να καίνε και λιγότερο από 60W με τροφοδοτικά με σωστό efficiency...

Να ξέρετε πάντως ότι και ένα ups αυξάνει την κατανάλωση και ελάχιστα και ανεπαίσθητα όπως κάποιοι υποστηρίζουν...

Δημοσ.

Οι επεξεργασταί for the record καίνε λιγότερα απο 100W όπως προείπα.Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για συνολική κατανάλωση του pc οσο κατεβάζει , δε μπορώ να ξέρω ακριβώς.

Δημοσ.

emena me endiaferei kai i katanalosh kai oi epidosis...giauto 8elo na rotiso pios apo tous sxetika kenourious cpu kaei ligotero reuma????giati kati celeron 400 den nomizo pos einai kalh idea.....ego pantos pisteuo pos enas sempron me mia platina me ensomatomena grafika einai i kaliteri lisi...episis sto katebasma xreiazomaste mpoliki ram giauto protimiste 1 giga ram kai oxi 2 fores 512....fisika petame ta palia monitor kai agorazoume tft...

Δημοσ.

Synfono kai ego sto oti ta pcia prepi na menoune anoixta kai kapou kapou mono na svinoun(dil. to mina 2-3 fores).

Tora osonafora tin erotisi tou pediou me to revma.

Ego apo ena etsi xondriko ypologismo pou ekana sta dika mou pcia(exo diktio me 2 pc kai 1 Laptop)To ena PC einai sinexeia anoixto kai klini to mina mono 2-3 fores.

Kai ston logariasmo tou revmatos exo afxisi peripou 20€ to 2mino apo tote pou to kano afto.

Tora an esy thes mono vradi gia katevasma na to exeis anoixto den katanalonei kai poli an exeis klisto to monitor.

Ypologise peripou kana 3€/mina maximum

Δημοσ.
Μην ξεχναμε και την χασουρα τον μαπα τροφοδοτικων, υπαρχουν τροφοδοτικα που για να βγαλουν 350W πραγματικη ισχυ καινε 500W και αλλα με 450W δινουν 400W.

Να μην κλεινετε απλα την οθονη απο το κουμπακι, αλλα να βαζετε τα windows να την κλεινουν, ωστε να σταματαει να δουλευει και η καρτα γραφικων.

Το underclocking επισεις βοηθαει να μειωσουμε την καταναλωση, οπως εγραψαν και αλλοι πιο πανω.

Αυτα.

Μπορούμε όλα αυτά να τα κάνουμε κάτι σαν προφίλ οπότε όταν αφήνουμε τον Η/Υ να κατεβάζει να του βάζουμε αυτό το προφίλ για χαμηλή κατανάλωση;

Δημοσ.
Βρες και παρε εναν Η/Υ παλια τεχνολογιας ...πχ P3 or Celeron 400 socket 370 , βαλε και ενα τροφοδοτικο 280-300αρη της πλακας , εναν σκληρο 20-40αρη , στησε και ενα Win2000 και εχεις ενα πολυ οικονομικο κατεβαστηρι....:)

Ακριβώς.

Βάλε ένα παλιό PC, με ένα απλό τροφοδοτικό 280-300W που δεν έχει PFC, και έτσι καίει συνεχώς ( ακόμα και όταν δεν του ζητείται αυτό ) @ max, με άλλα λόγια τρώμε καμιά 370W συνεχώς ακόμα και αν το "παλιό" PC θέλει μόνο 70W.

Κλειδί στην οικονομία.

Stratos...watch it dude.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...