Προς το περιεχόμενο

Πενταλφα: Η γνωμη σας;;;

despotakis007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
τετοια συμβολα οπως πενταλφες, σβαστιγκες, τα λεγομενα αστερια του δαβιδ, τα ειδα σε μινοϊκες σφραγιδες στο μουσειο του Ηρακλειου Κρητης.

Μιλαμε για 2000 πΧ περιπου. Και εκεινη την εποχη ουτε σατανιστες υπηρχαν, ουτε ναζι, ουτε σιωνιστες, ουτε τιποτα απο την συγχρονη εποχη.

Ολοι αυτοι οι συσχετισμοι γυρω απο διαφορα συμβολα δημιουργηθηκαν τον 19ο και 20ο αι. μΧ.

Όλα αυτά τα λέω σε ένα φίλο μου, που θεωρεί την πεντάλφα σύμβολο του Σατανά, λόγω παραπληροφόρησης, αλλά δε με πιστεύει. Τι πρέπει να του πω για να με πιστέψει; :confused:

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η ορθή πεντάλφα - με την κορυφή επάνω - απαντάται στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στους ναούς της Θεάς Δήμητρας. Συμβόλιζε την γονιμότητα των αγρών και της γης γενικότερα - αντίστοιχούσε δηλαδή στο "ρόλο" που είχαν δώσει οι αρχαίοι Έλληνες στη Δήμητρα.

Οπότε ο Giorgio P, σωστά αναφέρει τις αυθαίρετες εικασίες του Levi και ό,τι αυτές επέφεραν.

Προσωπική γνώμη: Αν κάποιος θέλει να παρεξηγήσει κάτι, θα το κάνει, ό,τι και να γίνει, όσο και να προσπαθήσει κάποιος να του αποδείξει το αντίθετο. Αν ο άλλος είναι "πρόβατο" και ό,τι τον "ταΐζουν" το τρώει, ε, δεν υπάρχει νόημα να προσπαθείς....

Trivia: Στα κάγκελα του κτίριου του Οφθαλμιατρείου στην Πανεπιστημίου, φαίνεται ξεκάθαρα η σβάστικα. Απορώ πώς και δεν έχει βγει κάποιος να ζητήσει την καταστροφή και αντικατάσταση των κάγκελων.... ;)

Δημοσ.
Εγω δεν ειπα οτι πενταλφα = αστερι του δαβιδ. Για τρια ξεχωριστα και διαφορετικα συμβολα αναφερθηκα. Νομιζω οτι ηταν σαφες απο τα λεγομενα μου. Πως σου κατεβηκε τωρα αυτο σε 'σενα?

Ούτε κι εγώ είπα ότι έκανες λάθος. Απλά, ορμώμενος από το ποστ σου σχολίασα μια πολύ συνηθισμένη παρανόηση.

Δημοσ.
Η ορθή πεντάλφα - με την κορυφή επάνω - απαντάται στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στους ναούς της Θεάς Δήμητρας. Συμβόλιζε την γονιμότητα των αγρών και της γης γενικότερα - αντίστοιχούσε δηλαδή στο "ρόλο" που είχαν δώσει οι αρχαίοι Έλληνες στη Δήμητρα.

Επίσης ο σχεδιασμός της πεντάλφα σχετίζεται με την κίνηση του πλανήτη Αφροδίτη

Προσωπική γνώμη: Αν κάποιος θέλει να παρεξηγήσει κάτι, θα το κάνει, ό,τι και να γίνει, όσο και να προσπαθήσει κάποιος να του αποδείξει το αντίθετο. Αν ο άλλος είναι "πρόβατο" και ό,τι τον "ταΐζουν" το τρώει, ε, δεν υπάρχει νόημα να προσπαθείς....

Σωστή η γνώμη σου.

Δημοσ.

Να διαβάσετε τον Κώδικα Ντα Βίντσι, που από ένα καλογραμμένο μυθιστορημα το έχουν αναγάγει σε βιβλίο ιστορίας κάτι γραφικοκουλτουριάρηδες.

Δημοσ.
Να διαβάσετε τον Κώδικα Ντα Βίντσι, που από ένα καλογραμμένο μυθιστορημα το έχουν αναγάγει σε βιβλίο ιστορίας κάτι γραφικοκουλτουριάρηδες.

Ο "Κώδικας Da Vinci" όντως είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που δεν έχει ουδεμία σχέση με την αλήθεια, αλλά ο Dan Brown στον πρόλογο ισχυρίζεται ότι:

"Όλες οι περιγραφές των έργων τέχνης, της αρχιτεκτονικής, των εγγράφων και των μυστικών τελετών στο μυθιστόρημα αυτό είναι απόλυτα ακριβείς."

Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα λάθη, αναφέρει και την πεντάλφα.

Δημοσ.

Τετοιες συζητήσεις δεν πρέπει να γίνονται τόσο ελαφριά! Προσβάλετε τα ανίερα σύμβολα του σατανισμού!!! :twisted:

Δημοσ.

ω, ναι, και θα πέσει το μέγα πυρ να μας κάψει !!!! (αν και δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα ήταν χειρότερο, να κάψει εμένα ή το PC ?!?!?!?!?!?!?!?! :D )

Δημοσ.
Έπειτα έπρεπε κι ο σατανάς να έχει το σύμβολό του. Τι να βάζαμε; Τη μούρη του Μητσοτάκη ή τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ;

δυσκολη επιλογη,αλλα λεω να επιλεξω Ντέιβιντ Χάσελχοφ,γιατι δε μου φταινε σε τιποτα οι καημενοι οι σατανιστες,για να τους στειλω τον μητσοτακη!!!

οσο για το ντα βιντσι,θα πρεπει ο συγγραφεας αυτου του ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ,να στειλει ευχαριστηρια επιστολη σε ολους τους θρησκους0σοβαροφανεις-θρησκοληπτους,ορθοδοξους κ καθολικους,για την καταπληκτικη διαφημιση που του εκαναν!

ΥΓ:το οτι ειναι μυθιστορημα βεβαια,δε σημαινει οτι δεν εχει αρπαξει ξωφαλτσα καποιες αληθειες... τουλαχιστον διαβαζοντας τις διαθηκες(...παλιες κ νεες) της εκκλησιας...

ΥΓ2:κινδυνευω να βγω οφ τοπικ,οποτε να πω,οτι η 5αλφα,σαν συμβολο, απο οτι γνωριζω,προ υπηρχε του χριστιανισμου.απο κει κ περα,τα συμβολα δε μου λενε ουτως ή αλλως κατι,όπως κ οι εικονες κ ολα αυτα στα οποια πιστευουν οσοι εχουν αναγκη να πιστευουν καπου...

Δημοσ.
Δεν ξερω αν ειναι σημαδι καποιου διαβολου ή τριβόλου, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι τετοια συμβολα οπως πενταλφες, σβαστιγκες, τα λεγομενα αστερια του δαβιδ, τα ειδα σε μινοϊκες σφραγιδες στο μουσειο του Ηρακλειου Κρητης.

Επισης,

τα συγκεκριμενα αντικειμενα δεν εχουν καταγραφει επισημα ενω βρισκονται εκει απο το 1970...Γι'αυτο και απαγορευονται κι οι φωτογραφιες.

Ρωτησα καποιον εκει και μου ειπε οτι αν καταγραφουν, θα πρεπει μετα να δημοσιευτουν κιολας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...